Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikortól mehetek táppénzre?...

Mikortól mehetek táppénzre? Nagyon aggódom, tanácsok tapasztalatok érdekelnének?

Figyelt kérdés
21/L vagyok kiderült terhes vok van munkám júl 25től be vok jelentve.Egy büfében dolgozom lakókocsi se fűtés semmi és bejött már a hideg.Pályakezdőként kapja a fönököm a támogatást rám és félek elmondani h terhes vok.Szerintetek mikor mehetek táppénzre?Vissza kell fizetnie a támogatást amit edig kapot rám?Fizetni fog utánam?Félek a haragától.tanácsaitokra kíváncsi vagyok és tapasztalatokra.Féltem a magzatot már most táppénzre mennék.Előre köszönöm.
2012. okt. 17. 22:15
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!szakértőhöz fogok fordulni.Tuti mérges lesz de én meg féltem a babám.Nem lesz télen sem fűtés!:S
2012. okt. 17. 23:28
 12/26 anonim ***** válasza:
74%
szia! én 5 hetesen mentem táppénzre. egy idióta főnök miatt ne veszélyeztesd a magzatod! én a helyedben azonnal tp-re mennék!
2012. okt. 18. 06:08
 13/26 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy!Nemfogom veszélyeztetni tudom haragudni fog de nem érdekel!A babám a legfontosabb.terhes vagy még?vagy már meg van?
2012. okt. 18. 06:38
 14/26 A kérdező kommentje:
Bocsi nem is köszöntem!Szió!a táppénz mennyi?Tanácstalan vagyok!
2012. okt. 18. 06:41
 15/26 anonim ***** válasza:
76%
Tényleg gondolja a babára, és hogy meg ne fázz, (pláne föl ne fázz) mert nem igazán szedhetsz gyógyszereket terhesen. Aztán meg tényleg utána olvasgathatnál, nem itt, mert itt többféle véleményt olvashatsz, nem rosszindulatból mondom. A védőnőnél kaptál a kiskönyv mellé tájékoztató füzetet? Abban sokminden benne van ami érdekel. A ti egészségetek meg a pénz többet ér mint a főnök haragja.
2012. okt. 18. 06:43
 16/26 anonim ***** válasza:
37%

Táppénzre akkor mehetsz, ha veszélyeztetett terhes vagy. Ha nincs gond a terhességgel akkor hivatalosan nem írhatnak ki táppénre, mert az táppénzcsalás lenne. A normál terhesség az nem betegség. Ettől függetlenül a gyakorlatban az orvosok általában megteszik, hogy kiírnak, ha kéred, de akkor valamilyen indokkal veszélyeztettetnek nyilvánít.

Ha elmész táppénzre pl. október 25-én, akkor mivel július 25-től voltál bejelentve, 3 ledolgozott hónapod van, így csak 3 hónapig kapsz táppénzt. Utána a szülésig semmi nem jár.

A gyerek születése után GYES-re leszel jogosult és kapsz csládi pótlékot. Ezt már korábban írták, hogy kb. havi 40 eFt.

2012. okt. 18. 07:40
 17/26 anonim ***** válasza:
Ne haragudj de tényleg nagyon tájékozatlan vagy! Mi az, hogy mennyi a táppénz? Az a jelenlegi fizetésedtől függ. És tényleg nem lennél jogosult sok mindenre szülésig. Vagy mindegy a pénz? Nézz utána mindennek!!
2012. okt. 18. 07:58
 18/26 anonim ***** válasza:
64%

Az ilyen emberek miatt nem veszik fel a fiatal, pályakezdő nőket sehova... Mert pont ettől félnek: nem elég, hogy teherbe esik, de még "valamilyen indokkal" veszélyeztetett terhesnek is nyilváníttatja magát - kamuból persze az esetek egy részében (a kivételnek tisztelet) -, és jól megszívja a munkáltató.

Engem pl. emiatt nem vesznek fel sehova, szóval köszönöm neked, és a társaidnak, hogy ő "jó hírét" keltitek a fiatal nőknek. :(

2012. okt. 18. 09:00
 19/26 anonim ***** válasza:
67%
Istenem .Buta is 21-éves és inkább szül mint,hogy dolgozna vagy tanulna :-(((((((((Ez minden csak nem munkahely .Szegény szüleid
2012. okt. 18. 09:22
 20/26 anonim ***** válasza:
Be vagy egyáltalán jelentve?
2012. okt. 18. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!