Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hónapos vagyok és az apuci...

6 hónapos vagyok és az apuci úgy döntött lelép se apasági se semmi mit tegyek?

Figyelt kérdés
2012. okt. 12. 16:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha a párom lelépne a szülés előtt, nem is akarnám, hogy a nevén legyen a gyerek.

Ha megszületik, apasági pert kell indítani, hivatalból elvégzik az apasági vizsgálatot, ennek a költségét úgy tudom a vélelmezett apa fizeti, ha ténylegesen bebizonyosodik az apaság, majd a bíróság tartásdíj fizetésére kötelezi.

Hogy mit tegyél? passz. Próbálj felkészülni a baba érkezésére. Szülők, barátok támogatnak?

2012. okt. 12. 16:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen van aki segít. Én sem szeretném hogy a nevén legyek de félek úgy nem kapok tartásdíjat.
2012. okt. 12. 17:06
 3/5 anonim ***** válasza:

tartásdíj jár mindenképpen.

Ha nem ismeri el és nem tesz apasági nyilatkozatot,akkor szüléskor a te nevedre kerül a baba.

Ezután dns teszttel bizonyítják az apaságát.

Miután megállapításra került a bíróságon beadod a keresetet a tartásdíj megállapítására.Remélhetőleg van keresete,mert abból számolják,vonják.

2012. okt. 12. 17:25
 4/5 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok.

Szerintem első körben beszélj vele,h hajlandó e a hivatal kihagyása nélkül a nevét adni és fizetni.

Ha nem akkor tereld hivatalos útra!

2012. okt. 12. 17:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Se szó se beszéd lelépett, vagy azért szólt, hogy ennyi volt? Nem beszéltetek arról, hogy apaságit kellene csinálni? Vagy mi lesz ha megszületik?

Amúgy nem kell a nevét viselnie akkor sem, ha csináltok apaságit. Meg fogják kérdezni mi legyen a baba vezetékneve. Legalábbis nálunk így volt.

2012. okt. 12. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!