6 hónapos vagyok és az apuci úgy döntött lelép se apasági se semmi mit tegyek?
Ha a párom lelépne a szülés előtt, nem is akarnám, hogy a nevén legyen a gyerek.
Ha megszületik, apasági pert kell indítani, hivatalból elvégzik az apasági vizsgálatot, ennek a költségét úgy tudom a vélelmezett apa fizeti, ha ténylegesen bebizonyosodik az apaság, majd a bíróság tartásdíj fizetésére kötelezi.
Hogy mit tegyél? passz. Próbálj felkészülni a baba érkezésére. Szülők, barátok támogatnak?
tartásdíj jár mindenképpen.
Ha nem ismeri el és nem tesz apasági nyilatkozatot,akkor szüléskor a te nevedre kerül a baba.
Ezután dns teszttel bizonyítják az apaságát.
Miután megállapításra került a bíróságon beadod a keresetet a tartásdíj megállapítására.Remélhetőleg van keresete,mert abból számolják,vonják.
utolsó vagyok.
Szerintem első körben beszélj vele,h hajlandó e a hivatal kihagyása nélkül a nevét adni és fizetni.
Ha nem akkor tereld hivatalos útra!
Se szó se beszéd lelépett, vagy azért szólt, hogy ennyi volt? Nem beszéltetek arról, hogy apaságit kellene csinálni? Vagy mi lesz ha megszületik?
Amúgy nem kell a nevét viselnie akkor sem, ha csináltok apaságit. Meg fogják kérdezni mi legyen a baba vezetékneve. Legalábbis nálunk így volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!