Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hónapos terhesen hagyjam/...

Hány hónapos terhesen hagyjam/ hagyhatom ott a munkát?

Figyelt kérdés
Fizikai munkát végzek, napi 8-10 órában dolgozom egy gyorsétteremben, sokat szaladgálok, emelek. Mikor hagyhatom abba a munkát? Vagy addig csinálom, amíg bírom? Nincs valami minimum, amit le kell dolgozni? Ha már nem dolgozom, pénzt sem kapok a baba születéséig? Ha igen, akkor mit és mennyit?
2012. okt. 10. 00:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Barmikor, akar az elso naptol kezdve abbahagyhatod. Tappenzre ir ki a doki. 60% ha jol tudom, de van maximuma. Szoval joval kevesebb, mint a fizetesed. Ha birod akkor dolgozhatsz de ha ugy erzed nem akkor szerintem a baba fontosabb pihenj es keszulj a jovore.

en 33 hetig fogok dolgozni, de en irodai munkat vegzek. Jo babavarast!

29h km

2012. okt. 10. 06:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha annyira nem számít a pénz, akkor az elejétől!

Ha nagyon számít, akkor én inkább még várnék a helyedben!

2012. okt. 10. 07:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Fogsz táppénzt kapni, 60% ha van két folyamatos munkaviszonyod. Mivel emelsz, cipelsz, nem biztos h. én sokáig dolgoznék. Ahogy érzed. Én ügyfélszolgálaton dolgozom, pszichésen megterhelő, de a 32. hétig dolgozom max, most 28 hetes vagyok, és nem bírom. A baba egészsége az első. De ennek ellenére, én is dolgozom, nem vagyok otthon, mert kell a pénz.
2012. okt. 10. 08:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát igen, a pénz nekünk is nagyon kell, de éhen nem halnánk akkor sem, ha kiesne az az összeg. Viszont nagyon régóta várok már erre a babára és belehalnék, ha bármi baja esne. És ez a munka amellett, hogy nagyon sok feszültséggel jár, még akkor is megterhelő volt fizikailag, amikor nem vártam babát. Egyelőre még bírom, de még nagyon az elején vagyok és sok terhet átvesznek tőlem a többiek. Akkor amint úgy érzem, hogy nem megy, abbahagyom. Csak attól féltem, hogy van egy fix időpont, ameddig dolgozni kell.
2012. okt. 10. 08:56
 5/5 anonim ***** válasza:
Én 6 hetesen bejelentettem, hogy babát várok, mivel szarvasmarha telepen dolgozom, egyrészt előírás, másrészt vannak zoonózisok, amik veszélyesek lehetnek. Még egy hónapot dolgoztam közös megegyezéssel irodában, átadtam a munkámat és táppénzen voltam egészen a szülésig. 7 hetesen barnáztam és 17 hetesen elkezdett keményedni a pocakom, veszélyeztetett lettem, de a munkahelyi körülmények is indokolták a táppénzt. Nőgyógyászom írt egy szakvéleményt, ami alapján a háziorvosom táppénzre vett. 3 hónapos Manó anyukája
2012. okt. 10. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!