Elviheti-e az apa a pár hónapos kisbabát akkor, ha teljes körű apasági nyilatkozatot tett, de sosem éltünk együtt?
nem viheti el, kivéve ha tudja szoptatni
mégis mit akar kezdeni egy néhány hónapos babával egy férfi?
szerintem nem gondolta ezt ő végig reálisan
lehet hogy joga az van, csak képessége nincs de én mindig tanú/segítő/erősember társaságában engedném látogatóba az apát
Kedves Sera, szerinted mire képtelen fizikailag egy férfi:
- iratni a gyerek orvosával egy doboz tápszert? (50% TB támogatás)
- venni egy cumisüveget?
- elkészíteni?
- megetetni vele a gyereket?
Azért elárulom, mindegyikre képes... nem köll a férfiakat spermadonornak és eltartónak nézni, a terhesség kihordásán kívül bármi másra is képesek vagyunk ezen felül...
Kedves 17:31-es:
Amit leírtál, az mind oké, csak a férfi azt nem veszi figyelembe, hogy egy szoptatott babánál a tápszer a legtöbb esetben csak bekavar, esetlegesen fennáll a veszélye annak is, hogy
1.) nem fogadja el a tápszert
2.) szoptatási problémákhoz vezet, melynek következtében a gyermek további táplálása kérdéses lesz, és ezzel anyagilag megnehezíti az anya életét, amennyiben a gyermek tápszeres kiegészítésre kényszerül.
Az apának kötelessége és felelőssége az ésszerű körülmények biztosítása a gyermeknek, főként egy ilyen pici baba esetén.
örülök, hogy te így feltalálod magad ebben a témában kedves utolsó, ez igazán ritka férfiképesség
(ebben a témában!)
Kedves 7/8, itten ugye a vita állapotáról van szó, és hát semmiféle törvény nem mondja ki Magyarországon, hogy pünkt a gyermek táplálásában az anyának bármiféle kizárólagos döntési joga lenne.
Ez persze nem azt jelenti, hogy szerintem ez a legjobb. Szerintem az lenne a legjobb, ha a Kérdező, meg a párja nem háborúskodnának egymással, hanem megpróbálnák rendezni a kettejük közti konfliktust, fátylat borítani a multbéli sérelmekre - ha lehet, és szépen nevelnék közösen a gyereküket. A jó megoldás, az ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!