Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elviheti-e az apa a pár...

Elviheti-e az apa a pár hónapos kisbabát akkor, ha teljes körű apasági nyilatkozatot tett, de sosem éltünk együtt?

Figyelt kérdés
Velem agresszívan viselkedik/ett időnként (van egy látlelet), ezért nem élünk együtt. Ám a gyerek szereti, ezért azt szeretném, ha láthatnák egymást, csak azt nem, hogy akkor vigye el és hozza vissza amikor neki tetszik. Azt mondja, hogy joga van elvinni akármikor. A gyermekelhelyezési pert elindítottam. Köszönöm előre is.

2012. jún. 15. 16:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%

Amíg nincs elhelyezve hivatalosan az egyik szülőnél, addig mindkettőnek ugyanolyan joga van hozzá. Amint megvan az ítélet -ami ilyen pici gyereknél azt jelenti, hogy anyánál lesz, hacsak nem bizonyítottan alkalmatlan a nevelésre, onnantól az ítéletben foglalt láthatás szerint kell eljárni. 3 éves kor alatt ún. felügyelt láthatást szoktak megítélni, vagyis a gyermeket a gondozó szülő felügyelete mellett, a gyermek állandó lakhelyén látogathatja a különélő szülő. Amennyiben ez valami miatt nem megoldható, a felügyelt láthatás általában a helyi nevelési tanácsadó erre kijelölt helységében, szakember felügyelete mellett zajlik.

De amíg nincs elhelyezve a gyerek, apa akkor megy, és oda viszi, amikor és ahova csak akarja.

2012. jún. 15. 20:38
 12/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Tehát akkor most elviheti, még ha ez a baba kárára válik is. Korántsem felhőtlen a viszonyunk, így szerintem mindenkit véd a jog, elsősorban a kisbabát, akinek nyugalom meg szerető szülők kellenek. Többek közt :)
2012. jún. 15. 21:25
 13/17 anonim ***** válasza:
Mi sem éltünk soha együtt, három éves kora alatt nem vitte el a gyereket, ugy töltötték együtt az időt, hogy én is jelen voltam.
2012. jún. 16. 13:21
 14/17 anonim ***** válasza:
5%

Mint itt említettük már, erről szóló bírósági ítélet hiányában ez tökéletesen a férfin múlik, a felek ugye vagy meg tudják egymással beszélni a dolgaikat (normális eset), vagy elmennek bíróságra, amelyik döntést hoz (végső eset)

Egyébként hallkan megjegyezném a nők többlet-jogait hiánypoló, vagy azt létezőnek véló hozzászólások kapcsán, hogy talán nem kellene csodálkozni, hogy egyre több férfi mond nemet a gyerekvállalásra, spec a GYK ilyen rovatai tökéletesen alkalmasak rá, hogy a férfiaknak 10 életidőre elvegyék a kedvét az ilyen "projektektől".... a férfi egy ember, és nem a nő nagy-szent-babókaprojekt-önmegvalósításának eszköze, aki most akarjon szexelni mert most optimális, most ne akarjon mert most nem optimális, most legyen türelmes mert a babóka meg azt olvastam a... hogy ártalmas a...(tetszőleges millió dolog)... most fogadja el, hogy én másfél évig akarok szoptatni mert...

Nézzetek már kicsit magatokba csajok, és képzeljétek el ugyanezt fordítva! (már akinek inge).

(lehet lepontozni...)

2012. jún. 16. 13:43
 15/17 Wernitzer Péter válasza:
65%
Mélységesen egyetértek Veled Tisztelt utoljára hozzászóló.A kedves Hölgyek -"anyák"- bizonyos hányada egyáltalán nem a gyermek érdekeit tartja szem előtt. Sok esetben valós vagy vélt sérelmei megtorlására a gyermeket használja fel az apa ellen. Tudom, ezek durva szavak, de sajnos ez speciel épp most történik velem. A gyámügy véleménye szerint is számtalan példa volt/van erre. Tehát Kedves Édesanya, NE a gyermeket használja fel ilyen és ehhez hasonló "célokra". Mellesleg ha az apa bírósági úton kénytelen érvényt szerezni apai jogainak gyakorlásához, az édesanyát többnyire elmarasztalják, súlyosabb esetben meg is büntetik. Ismétlem, ez saját tapasztalat. A gyermeknek JOGA van mindkét szülővel kapcsolatot tartani, még ha ez fáj is valamelyik félnek. Nem az apa ellen kell harcolni, hanem a gyermek egészséges mentális fejlődéséért. Amihez viszont nélkülözhetetlen az apa is. Ha az apa nem alkalmas a szerepe betöltéséhez, azt a bíróság fogja megítélni, nem az anya.
2013. febr. 5. 16:52
 16/17 anonim ***** válasza:
75%

Kedves W.Péter!Én nagyra becsülöm azt,hogy kiállsz a férfiak mellett,de azért legyünk őszinték:egy pár hónapos babának szinte 100%-ig az anyukájára van szüksége.Ez tény.Punk-tum.Nem valószínű,hogy a kérdező azért nem akarja odaadni,mert szemétkedni szándékozik,hanem mert aggódik a kicsiért.Azért a kommentje első sora sok mindent elárul:"velem agresszívan viselkedik/ett időnként".És az is benne van,hogy Ő szeretné odaadni,de nem akkor,amikor apuka gondol egyet.Szerintem maximálisan együttműködő a kérdező.Nekünk 3 gyerekünk van,a legkisebb 4 hónapos,és egész egyszerűen "nem funkcionál" nélkülem.Holott-elhiheted-nagyon nagyon jó apukája van(nem véletlen szültem Neki 3 gyerkőcöt),de egy ilyen pici baba igényeit nem tudja maradéktalanul kielégíteni.Ezért nem kell megsértődni,ebben a korban ez teljesen természetes és normális dolog.

Kérdező,ha még olvasod:mi lett az ügy vége?Hol tart egyáltalán?

2013. febr. 6. 08:43
 17/17 anonim válasza:
0%
nem nem nem oda ne add......!
2013. febr. 23. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!