Meddig lehet eltitkolni egy terhességet a család előtt? Kb.18 hétig lehet?
Már van egy kislányom.
A férjemmel ragaszkodunk ahhoz, hogy a család és az ismerősök minél később tudják meg, mert egyrészt akkor az Anyósom még többet szeretnél elvinni a kislányomat magához azzal a címszóval, hogy pihenjek. Ez egy részig jó is lenne ha nem szoktatta volna rá a kislányomat, hogy a vállán aludjon el. Meg ha visszajön tőlük a lányom akkor teljesen kicserélődik (mivel Apósommal egész nap felváltva játszanak vele) én meg ugye nem tudok akkor semmi házimunkát csinálni, amikor visszakapom mert nem hagyják szabadon pár percet se egyedül játszani (ezt már sokszor mondtam neki, hogy ne csinálják, de nem hallgatnak rám és a Férjemre se). Apámék is csak óbégatnának, hogy jaj még egy gyerek. Jó ha egy évben kétszer meglátogatnak, amúgy mi szoktunk menni 3 havonta meglátogatni őket.
Egy 15 hónapos anyuka.
Nem értelek.
Az tény, hogy a nagyszülők hajlamosak a gyereket jobban elkapatni, mint ahogy szülőként tették anno. De hogy megfoszd a gyerekedet a nagyszülői szeretettől, illetve a nagyszülőket attól, hogy az imádott unokájukkal legyenek... Nem értem. Örülj neki, hogy játszanak vele, és hogy ha elviszik, neked vesznek le épp gondot és munkát a válladról. Megértem, hogy visszakapva másmilyen törődést igényel a Kicsi, de akkor is...
Miért akarod megfosztani a nagyszülőket attól, hogy már a kezdetektől veletek örüljenek a boldogságotoknak?
Lehet, hogy le leszek pontozva, de ez a véleményem. Arról nem is beszélve, hogy könnyen sértődés lehet belőle. De tegyetek belátásotok szerint.
szerintem hagyd, hadd kérdezzenek rá ők, amikor már nagyon látszik. Nem kötelességetek nektek felvonulni és testületileg bejelenteni, hogy babátok lesz. Ez olyan hülyeség, én is utálom az ilyesmit. Anyukámnak négyszemközt mondtam el, anyósomék még nem tudják. Pedig első baba.
A második válaszolóval sajnos alapból nem értek egyet.
1. HA valaki gyereket vállal, akkor az nem szabad nyűg vagy gond legyen, így nincs mit levegyenek a válladról. Én úgy tervezem, hogy szórakozni, bevásárolni, mindenhova visszük majd a picit is magunkkal. Mostmár mi leszünk egy család, nem „betolakodik valaki, akit néha le kell pattintani magadról (értem ezalatt a gyereket)”
2. A nagyszülőnek volt rá lehetősége egy életen át, hogy megmutassa, milyen szülő tud lenni. Ne az én gyerekemen akarja bepótolni mindazt, amit nálam vagy a férjemnél elfelejtett. (Abba például én nem fogok sose belemenni, hogy lepasszoljam a gyereket akár két napra is a nagyszülőknek, csak azért, mert elegem van a sírásából, a nyüzsiből, a nyáladzásból)
3. Onnan kezdve, hogy megszületett az unoka (az első lányod), nem a szülők állnak a középpontban, hanem ti és a ti családotok. Ha a nagyszülők megsértődnek, ők járnak rosszabbul, mert nem fogják látni az unokákat. Tehát nem nektek kell alkalmazkodni őhozzájuk, hanem nekik hozzátok.
4. Ne hagyd, hogy máshogy neveljék a gyereket, mint ahogy te nevelted. ÍGy csak azt érik el, hogy a gyerek őket jobban fogja szeretni, mint téged, mert ők egész nap játszanak vele. Én nem adnám nekik oda, hogy vigyázzanak rá. Játsszanak vele, ha te is ott vagy, és szólj rájuk azonnal, ahogy látod, hogy mást csinálnak, mint amit te szoktál.
KItartást. Ti és a ti családotok a legfontosabb. A többiek le vannak sz@rva.
15 hetes
2. válaszoló vagyok.
Nem kell, hogy egyetértsenek velem, de a fentiekből az jött le, hogy nekem sokkal fontosabb a család, nem feltétlenül a mi kis családunk, hanem a teljes, nagyszülőket is beleértett család! A baba számomra sem nyűg, akit le kell passzolni, persze, hogy a nők többsége azért vállalja, mert teljes szívével-lelkével megérett az anyaságra, de esetleg a nagyszülők mégiscsak azt akarják, hogy pihenj egy kicsit, mellesleg magukra is gondolnak, mert imádják az unokájukat...
Minden család más. Van, ahol erősebb a kötelék, van, ahol kevésbé erős. Nálunk nagyon erős. Számomra elképzelhetetlen, hogy 3 hónapos terhesen ne osszuk meg az örömünket a családdal, és hogy a férjem édesanyja se tudjon róla.
Ahány ház, annyi szokás... De azzal, ha nem engednéd a gyereket a nagyszülőkhöz, nemcsak az öregeknek, hanem a gyereknek is fájdalmat okozol. Az más kérdés, hogy tisztázni kell, mit szabad és mit nem. Persze nem tudom, más családnál mi a helyzet. Számomra azért furcsa ez a kérdés, mert nálunk teljes az idill és a harmónia, mindent meg lehet beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!