Nem merem elmondani, hogy terhes vagyok. Mit tegyek? 15/L.
Könnyen mondja a barátod, hogy tartsátok meg a babát... és miből fog eltartani benneteket? Hogy akarjátok felnevelni a picit? Miből?
Gondolkozz előbb, szedd össze minden bátorságod, és állj a szülők elé. Nektek még tanulnotok kellene, nem babázni. Még te magad is gyerek vagy.
hááát... 15 évesen még fiatal vagy a babához nagyon... nincs semmi anyagi háttér mögöttetek.
mindenképp mondd el a szüleidnek, és bár nem támogatom az abortuszt, neked mégis ezt ajánlom...
Már előre mondom, hogy itt sok jót nem fogsz kapni ezért.
Első kérdésem: Ha kiszakadt az óvszer, miért nem mentetek el a nőgyógyászatra és irattatok fel eseményutáni tablettát? Ha ilyen aktív szexuális életet folytattok, akkor szerintem ezzel is tisztában kellene/kellett volna lennetek ... Bár ez már késő bánat!
Nagyon nehéz ebben a témakörben jó tanácsot adni. Én így, hogy 15 éves vagy, semmiféleképp nem ajánlanám azt, hogy vállaljatok be egy gyereket, viszont abortuszra sem küldenélek, hiszen én személy szerint nem pártolom az abortuszt. Viszont hidd el nekem, hiába a kezdeti lelkesedés, 15 éves kamaszokként borzasztó nagy felelősség ez számotokra...Nem kezdek el papolni, hiszen mások ugyanezt fogják mondani.
Én 20 évesen szültem a lányom, rengeteget dolgoztam az első évében, plusz mellette fősulit csináltam, háztartást vezettem, a férjem is dolgozott, egyetemre járt, nagyon-nagyon nehéz még két 20 évesnek is ennyi feladatot ellátni, nem, hogy 2 15 évesnek. Plusz hogyan oldanátok meg a munkavállalást? Hivatalosan egyikőtök sem dolgozhat. A szüleitek nyakára vállalnátok? Még milyen terveid vannak??
Viszont a lényeg, amit biztosan tudok tanácsolni. Jobb ha minél hamarabb leülsz édesanyáddal és elmondod ezt neki, mert minél tovább húzod az időt annál rosszabb. Az meg (véleményem szerint) ne legyen túlzottan mérvadó számodra, hogy a 15 éves szintén gyerek barátod mit javasol, mert ne felejtsd el, ez a TE életedet változtatja meg jobban, Ő bármikor foghatja magát és leléphet ha nem tetszik Neki a gyerek pesztrálás. Nagyon fiatal még ... Hidd el nekem!
Édesanyáddal beszéld meg ezt elsősorban, Ő volt és lesz mindig a legnagyobb támaszod! Sok sikert...
Teljes mértékben abortusz ellenes vagyok , úgyhogy ha nem támogatnának maximum az örökbe adás jöhetne szóba.
Attól is félek eltiltanak a barátomtól (2éve együtt vagyunk) vagy megfognak ütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!