17 éves kismama vagyok. A barátom amikor megtudta, hogy terhes vagyok, szakított velem. A szüleimnek még mindig nem mertem elmondani, kétségbe vagyok esve. Mit tegyek?
Szia!
17 évesen lehetett volna annyi eszed, hogy védekezel. Nagyon sajnálom a problémádat, de mivel még fiatalkorú vagy, nem nagyon van döntési lehetőséged. Ha kiderül a terhességed, és a szüleid nem tudnak róla nagyon megüthetik a bokájukat, hiszen ők a felelősek érted.
Minimum anyukádat avasd be a dologba. Ha jó a viszonyotok segíteni fog. A terhességed miatt gyermekjóléti szolgálathoz is kerülhetsz, de ez nem mindig van így.
Szülői beleeggyezés és felügyelete nélkül pedig el sem tudod vetetni. A döntéssel ne várj túl sokáig, mert ha kifutsz az időből, akkor meg kell szüljed. Azon is gondolkozz el, hogy miből fogod felnevelni, van - e a szüleidnek olyan anyagi kapacitása amivel vállalni tudjátok.
Az apától pedig simán követelheted a gyermektartást, ha nagykorú. Ha még nem az, akkor az állam megelőlegezi neked, tőle pedig majd utólag levonják, amikor majd dolgozni fog.
Remélem megfelelően végig fogod gondolni a döntésedet.
Sok sikert és kitartást kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!