Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nálatok is előfordult már?

Nálatok is előfordult már?

Figyelt kérdés

minap menetem busszal, és egy kétszemélyes ülésen a néni kívül ült. ott álltam mellette, nézegette a pocakom, de nem mondta sem azt hogy üljek be, vagy, hogy ő beljebb ül, hogy leülhessek. én nem erőszakoskodtam, hogy le akarok ülni, mert pár megállót mentem csak... meg nem is várom el, hogy pattanjanak, és átadják a helyüket, csak a gesztus esne jól.

veletek előfordult már hasonló eset, amikor eltűnően nézi valaki a pocakotokat, mégsem adja át a helyét?

2012. okt. 6. 21:36
 1/8 A kérdező kommentje:
nem eltűnően, hanem feltűnően :) bocsi a hibáért, nem fognak rendesen a betűim :)
2012. okt. 6. 21:39
 2/8 anonim ***** válasza:
16%
Ha a belső ülés üres volt, miért nem ültél oda? Egyszerűen megkérhetted volna a nénit, hogy engedjen be. Míg beevickélsz, fogod a kapaszkodót, de lehet, hogy a kezét is felajánlotta volna, és kész. Valószínűleg azon gondolkodott, hogy átadná a helyét szívesen, ha bírna állni több megállón keresztül, és azt, hogy ha le akarnál ülni, megtehetnéd a mellette lévő helyre. A terhesség nem betegség, és néma gyereknek anyja sem érti a szavát.
2012. okt. 6. 21:42
 3/8 A kérdező kommentje:
rosszul fogalmaztam meg... nem akartam én támadni senkit, nem is elvárásom, hogy átadják a helyet. csak jól esett volna, ahelyett, hogy a hasamat bámulja (és ellenségesen, nem tetszéssel). és nem ültem volna le mert 2-3 megállót mentem csak.
2012. okt. 6. 21:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább azt vettem észre, mikor pocakos voltam, hogy a velem egy idős vagy a középkorú nők adták át a helyüket. Működött a szolidaritás. Pasi csak nagyon ritkán, akkor is inkább a fiatalok. De arra is volt példa, mikor egy idős néni akarta átadni, de szóltam neki, hogy tessék maradni. Igaz, hozzátettem, hogy amíg fiatal ül, addig neki is lehet. Erre lett vagy 5 ülőhelyem is,a nnyian felpattantak. :D
2012. okt. 6. 21:58
 5/8 anonim ***** válasza:
51%
Nekem is az a tapasztalatom hogy idosebb, kozepkoru nok nagy csomagokkal atadjak a helyet. De ha egy ferfi ele allok o is atadja. Ha majd nem birom szepen megkerek valakit, szerintem keresre barki felall.
2012. okt. 6. 22:01
 6/8 A kérdező kommentje:

velem sajnos eddig csak negatív esetek fordultak elő. :( lehet én járok rossz helyen :)

de nem hisztizek inkább, mert végül is ki tudja, lehet hogy az illető aki nem akar felállni, rosszul van, beteg, stb...

inkább örülök annak, hogy egy csöppség növekszik, fejlődik a pocakomban. és szerintem ezzel minden kismama egyetért :)

boldog babavárást mindenkinek.

és igen mostanra sikerült lehiggadnom, és most lelkifurdalásom van amiatt, hogy mit gondoltam akkor arról a nőről/néniről. :(

2012. okt. 6. 23:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Semmi probléma nincs a megfogalmazásoddal, szerintem nagyon szépen fogalmaztad meg, és nem felróttad a néninek a történteket benne...

Sajnos ilyen közönyös világot élünk, és ez egyre rosszabb lesz. A férjemmel egy pici boltban sorban álltunk, hogy a pulthoz érjünk. Egy 50 körüli hölgy kiállt előlünk, mondván, elfelejtett valamit. Nagyon szűkös a hely, alig tudtam a pocakomtól elengedni. Eltelik vagy két perc, a nő furakszik vissza elénk, hogy ott állt. A férjem tiszta ideg volt, suttogja nekem, hogy ő tegnap állt a pénztárnál is, odamenjünk mások elé... Még nem értünk a pulthoz, de már láttam, milyen szép erdélyi szalonna van. Mondom a férjemnek, nézze, milyen szép húsos az a darab. Kérdezte elvigyük, én mondtam, hogy igen mert annyira rákívántam. Közben az 50-es hölgy sorra kerül és mit kért ki először, hát azt a szép húsos szalonnát. A férjem félhalkan megjegyezte, hogy biztosan nem is akart volna venni szalonnát, csak hallotta. A nő erre vigyorogva ránknézett. Ez van. Ilyenek az emberek.

31 hkm

2012. okt. 7. 04:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia! Hát én nem is tudom melyik jobb. A fiatalabbak úgy csinálnak mintha nem látnának mást magukon kívül és azért löknek fel , hogy előbb felszállhassanak vagy leülhessenek, a nyugdíjasok meg feltűnően észrevesznek és versenyt futva löknek fel. Imádom amikor egy néni végignéz rajtam és rájön , hogy valószínűleg le szeretnék majd ülni és retiküllel, bottal vagy éppen a kezével evezi előre magát, hogy én hátrébb kerüljek. Nagyon fel tudnak dühíteni hiába nyugtatgatom magam. Elég sokszor előfordul és az is a kedvencem amikor éppen jobb kedvemben vagyok és megfogok nekik egy ajtót , hogy előre engedjem őket ők meg besétálnak rajta minta egy dáma és egy köszönömöt sem tudnak kinyögni. Ha ezt szóvá teszem akkor meg rám rivallnak a nénikék, hogy milyen tiszteletlen vagyok, hogy beszólok. Akkor hol is hiányzik a tisztelet és a jól neveltség?! Na mindegy ez van. Vigyázzunk, és figyeljünk magunkra mert más nem fog. 27hkm
2012. okt. 7. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!