Van olyan kismama, akinek terhessége alatt és utána is volt műkörme? A kórházi szülős napokra leszedette? Vagy ha nem, akkor belekötöttek a kórházban?
Szerintem jobb leszedetni az utolsó 2 hónapra, mert ha császár lesz, akkor letolhatnak érte, ami nem esik jól az embernek!
Műtét alatt az ujjadra raknak egy csipogót, ami jelzi a vérnyomást, vagy a szívritmust, és fontos hogy lássák a körömágy színét!
Sima szülésnek indúlt a szülésem, de császár lett a vége, jó hogy nem volt műkörmöm, és mi sem festettem.
Előtte volt egy epe műtétem, na ott letoltak a lakkozott körmöm miatt, le is mosatták a lakkot!
Inkább a szülés előtt 2 hónappal szedd le!
A körömlakk és a műköröm sem ajánlott már fenn lenni a szülés közeledtével.
Az első válaszolónak igaza van, a köröm és az ajkak színe sok mindent elárul, és ha - ne adj Isten - császármetszésre kerülne sor, nem tudják hova tenni a pulzoximétert (ez mutatja, hogy mekkora a vér oxigén szintje.
Továbbá a babával sem lesz praktikus, könnyen felsértheti, arról nem is beszélve, mennyi bacilllus tud megrakódni alatta, annak ellenére, hogy nem veszed észre.
Tehát: nem szeretik! (ott nem, ahol én dolgozom, és szólunk is érte, mert fontos)
Én is magamnak csinálom, nem hosszúra. A saját körmöm is ekkora lenne zselé nélkül, tehát alatta ugyanannyi piszok maradna. De nem marad mert van körömkefém, és fürdéskor mindig megsikálom a körmömet is.
Szóval én nem szedem le, 4 napja csináltam meg, most nincs lenövés, bőven a szülés után majd ráérek igazítgatni megint.
40+2 h km
Nekem volt/van műkörmöm. A terhesség alatt szép hosszúak voltak, előtte néhány nappal szinte csutkára csináltattam meg, ívesre. Egyáltalán nem "bántottam" vele a babám, sőt, lényegesen vastagabb, mint a sima köröm...
Ha leszedeted, na akkor fogod a babád össze-vissza karmolászni a vékony, éles körmeiddel, hiába vágod rövidre.
Nekem progi császár volt, és a kutyát nem érdekelte, hogy műkörmöm van. Se a dokim, se az anesztes, se senkit.
Az én ujjamra is rárakták azt a nem tudom minek hívjákot (bocsi), szóval az miatt nem kell leszedni.
Szóval sztem pont nem praktikus szülés előtt leszedetni. Nekem már volt leszedve régen, más miatt, és összevissza karmolásztam saját magam :)
Császárral lett meg a kisfiam, és a kutya nem szólt érte, hogy miért van fenn a műköröm (illetve nem műköröm, mert a saját körmöm van megerősítve zselével). A zselébe volt keverve halvány csillámpor, így a színtelen zselé alatt az is látszódik, ha ne adj Isten elszíneződik a köröm. Nem is szóltak érte semmit.
Egyébként aki szerint a műköröm veszélyes a baba mellett, akkor az még nem fogott műkörmöt, és nem tudja, mi a saját köröm és a műköröm/megerősített köröm között a különbség. A saját köröm vékony, éles, sokkal könnyebb megsérteni vele a babát, mint a megerősített zselés körömmel. Ezzel még egy jót vakarózni sem lehet, de tényleg! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!