Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan aki Németországb...

Van itt olyan aki Németországban szült?

Figyelt kérdés
2012. okt. 5. 15:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én vagyok a 20: 40-es.

Én frankfurttól 40 km-re szültem.

Bejelentett lakcímed legyen az fontos, ha kíértek menj el a tanácsházra és ott be tudtok jelentkezni akkor jogosult leszel egy-két dologra.

A pelenka ami elhasználódótt, azt a kukába dobjátok tehát többletszemét keletkezik és az kemény pénz mert súly utánn viszik el és az úgy fizetsz.Ha bemész a tanácsházán kapsz egy papírt ki kell tölteni és akkor 300 eu adnak a szemét pelenka fizetésére, vagy pedig kaptok egy külön kukát amíbe belerakod csak a pelust és ingyen elvíszik.

Családi potlékot is kint kaphatja a férjed mert kint éltek és jóval nagyobb összeg mint az otthoni.Szülés után én is kaptam pénzt azt hiszem fél évig, 180 eu de ebbe nem vagyok biztos lehet több volt valamennyível az összeg majd megkeresem a papírok között.Amúgy én sem dolgoztam itt kint azért kaptam csak ennyi pénzt.Ha itt Németbe kapod a családit akkor otthon mondjátok le mert két helyről nem kaphatod, mert utánna néznek, (nálunk is ellenőrizték)Azt hiszem mindenre válaszoltam.

Szép napot.

2012. okt. 12. 09:23
 12/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Megint a 20 :40-es vagyok megnéztem, mennyi pénzt kaptam.

Egy évig 300 eu plusz a családi potlékot 180 eu.

Szóval ezt neked is meg kell kapnod ha nem dolgoztál itt kint.

Üdv

2012. okt. 12. 19:11
 13/18 A kérdező kommentje:

szia

nagyon kedves tőled, köszönöm

2012. okt. 12. 21:24
 14/18 anonim ***** válasza:

Szia!Én München külső kerületében élek,3 hónapos terhesen jöttem ki a páromhoz,aki már jó ideje kint dolgozik.Münchenben a Marienplatzon van magyar nőgyógyász:Dr.Neppel Zoltán

[link]

Ő terhesgondozással foglalkozik,szülést nem vezet le.Én hozzá járok,igaz már csak 1 alkalmam van és irány a szülészet. :)Nagyon fontos,hogy legyen biztosításod kint,a férjed bele tud venni az övébe.Ezután már szépen ellátnak az orvosok,addig a terhesgondozásban csak a fizetős dolgokat csinálják meg.Ez nekem 200 euroba került,minden alakalommal UH stb.Ha van kérdésed,szívesen válaszolok.

Üdv.

2012. nov. 8. 15:47
 15/18 anonim ***** válasza:
Sztem félre értheő voltam,tehát egyszeri 200 euroért,minden alkalommal UH és időnkénti egyéb vizsgálatok.
2012. nov. 8. 15:49
 16/18 anonim ***** válasza:

én ansbachban szültem

azt elfelejtette írni, hogy nagyon nehéz volt elintézni a biztosításomat, sehol nem akartak fogadni mert már terhes voltam. erre készülj fel majd.

2012. nov. 8. 20:23
 17/18 anonim ***** válasza:

Mi családi biztosítást kötöttünk,a férjem bele vett az övébe és senki nem tudta,hogy terhes vagyok.Nem kellett személyesen megjelenni és nem is kérdezte senki. :)

(München melletti válaszoló)

2012. nov. 9. 06:33
 18/18 A kérdező kommentje:

kedves München mellett élő válaszoló!

írtam privit , remélem megkapod és köszi

2012. nov. 9. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!