Aki Németországban szült, elmesélné hogy milyen volt?
Szia!
Én 2009- ben szültem Németországban. Gondolom a körülmények érdekelnek: mindenféle tanfolyamra lehet járni, sokat a betegbiztosító is térít. Megnézheted a szülőszobákat, vízben is lehet, kötélbe is kapaszkodhatsz, de megmondom őszintén nekem annyira fájt, hogy én csak feküdtem és szenvedtem. kipróbáltam a labdát is, de az volt a legrosszabb... nagyon sűrűn néztek, hogy mennyire tágulok... nincs beöntés, ha esetleg vákummal szülnél, mint ahogy sanos nekem siekredett, ne aggódj itt nem lesz a gyerek csúcsfejű .-). nekem külön szobám volt, és első éjjel a párom is velünk aludhatot, bár a kislányunk olyan nyügi volt, hogy őt leadtuk a nővéreknek és mi kipihentük magunkat, ugyanis egész éjjel este 8tól reggel 8-ig szenvedtem. a babát rögtön a hasadra teszik, te leszel neki az első érintés. nem fürdetik le a mázról, itt nem divat a korai fürösztés, a lányom 10 naposan mikor leesett a köldöke akkor fürödhetet, vízben, olivaolajban és tejben. már másnap kimehetsz a babával sétálni, még babakocsi is van az osuztályon erre a célre. 10 alkalommal jön ki a szülésznő hozzád a babát mérni és téged ellenórizni, nagyon alaposak, engem ugyanis szülés után 2 héttel műtöttek mert bent maradt egy placenta darab... ha konkért dolog érdekel akkor írd meg nyugodtan. szia
szia, engem is érdekelne ez, jövő májusban fogok kint szülni Münchenben.
A férjem dolgozik kint és még itthon vagyok a lányunkkal és év elején megyünk.
Van szerinted magyar bába? úgy tudom azt lehet fogadni, orvos és szülészt nem.
Ill ilyen esetben ha én nem dolgoztam kint a családi pótlékon kívül jár-e valami, vagy a tgyást itthonról igénylejem? köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!