Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan aki Németországb...

Van itt olyan aki Németországban szült?

Figyelt kérdés
2012. okt. 5. 15:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Van. Miért?
2012. okt. 5. 15:22
 2/18 anonim ***** válasza:
Igen van,és mit szeretnél tudni kedves kérdező?:)
2012. okt. 5. 15:52
 3/18 A kérdező kommentje:

:)

Sziasztok

Elég sok mindent :)

Májusra várjuk a következő babánkat, addig Münchenbe fogunk költözni.

A férjem dolgozik, van biztosítása.

Jól tudom, hogy orvost és szülészt nem lehet fogadni, de bábát igen? Van rá esély hogy találok olyan bábát aki beszél magyarul is? Meddig kell ott a kórházban maradni? És hogy zajlik a terhesgondozás? Februártól fogok én is a lányunkkal a férjem után kiköltözni.

És itthonról kell a tgyást gyest igényelnem vagy hogy csináljam ezt?

Családi pótlékot kintről kapom.

2012. okt. 5. 17:17
 4/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm
2012. okt. 5. 17:18
 5/18 anonim ***** válasza:

szia!

én németországban szültem,csak én elötte már 2 éve kiköltöztem,ezért minden kérdésedre nem tudok válaszolni,pl,hogy mi van a gyes-sel vagy a tgyás-sal..

azt tudom leírni,hogy nálam hogy zajlottak a dolgok.

lehet-e bábát fogadni: én úgy tudom,hogy a kórházi szülésznö lesz jelen. de a kórházban kérdezz rá a szülészeten.

magyar bábára kicsi a lehetöség,de ki tudja :)

egy normál szülésnél 3 napig kell bennt maradni,császárnál 5.

terhesgondozás...a védönödet te magad keresheted ki,hogy kihez szeretnél járni(nem kötelezö).ha nem vagy megelégedve,kereshetsz is másikat minden gond nélkül. én 1 héten 1szer mentem tornára meg ilyesmi. a nögyógyászhoz havonként kell menni a 30. hétig,aztán 2hetenként.

amúgy tudsz németül ugye?

ha bármi kérdésed van még,szívesen segítek ha tudok! :)

2012. okt. 8. 16:49
 6/18 anonim ***** válasza:
én is németben szültem... Hozzánk a szülésznő jött ki 10 alkalommal a babát megnézni és engem. ő mérte, így nekem mérlegem se volt. ellátott mindennel, még a gyermekágyi vérzést is ellenőrizte a betéten... nem értem miért akarsz magyar gyest meg gyedet, ha kint szülsz akkor a férjed után igényelheted az ottani gyerektartást szerintem, ami azért több mint az itthoni pénz... na ennek járj inkább utána. minden kórház más és más, nekem külön szobám volt még a férjem is velem tölthette az első éjszakát a szülés után. a terhesgondozás nagyon jó! 3 nap után engedtek haza rendes szülés után.
2012. okt. 8. 20:35
 7/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is itt szültem 2 éve.

Itt nálunk úgy volt, hogy a terhességet nőgyógyász kisérte végig figyelemmel és oda jártam havonta egyszer és a végén 2 hetente.

Aztán vasárnaponként a környék korházai nyitott napot tartottak amikor a kismamák megnézhették, milyen az intézmény megismerkedhettek az orvosokkal, a szokásokkal, megnézhették a szobákat stb.

Aztán eldönthetted, hogy melyik kórházat választod, vagy melyik orvost.

Én orvost választottam, a kórház pedig nagyon szuper volt.

2 voltunk egy szobában,minden ágyhoz tv, telefon (ingyenesen beszéltél.)Ja és megrendelhetted másnap mit szeretnél enni,kb 5 kaja közül.

A babának mindent adtak csak azt a ruhát vittük be amiben hazahoztuk.Nekem pedig a betéttől kezdve a hálósbugyit fertötlenitőt mindent adtak csak úgye ruhát nem kellett vinni, fogkrém fogkefe.

Amúgy nekem nagy szerencsém volt mert a nő nőgyogyászom,Román volt úgyan de beszélt Magyarul kicsit mert anno Budapesten járt iskolába.

Az orvosom akinél szültem szintén Magyar volt, 40 éve él kint.Egyébként én a neten találtam rájuk 20km körzeten belűl volt mind a kettő.Nekem nagyon jó volt mert 3 hónapos terhessen kerültem ki és nem sokat beszéltem akkor még Németűl.

Hát azt hiszem mindent leírtam, de kérdezz bátran!

2012. okt. 8. 20:40
 8/18 A kérdező kommentje:

sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Nem ragaszkodom a magyar gyedhez, csak nem tudom egyáltalán jár-e valami ha kint nekem nincs bejelentett állásom.

Nem beszélek németül, most tanulok de az gyanítom hogy édeskevés lesz, mivel májusra vagyok kiírva, és február elején költözöm ki a férjem után a kislányunkkal.

Münchenbe fogunk élni ha minden igaz, ha nem úgy alakulnak a dolgok akkor Regensburgban.

Gondolom a férjem bent lehet a szülésnél, ha kell tud tolmácsolni,nem is ettől félek. Csak hogy hol kell majd kezdenem az egészet.

Gondolom ha kiköltöztünk keresek egy nőgyógyászt, és ő biztos el tud igazítani.

Jól tudom pl azt, hogy ha valakinek nem volt bejelentett munkája akkor 1 évig kap 300eurót havonta?

Ne értsetek félre, nem ez a cél, hogy anyagilag melyik ország fizet jobban, csak szeretném tudni, mit hogyan érdemes. Így is elég baj, hogy el kell itthonról menni...

Ti hogy viseltétek a kiköltözést?

Kedves utolsó!

Te azóta megtanultál jól németül? Milyen volt a szülés úgy, hogy nem nagyon tudtál németül?

Nagyon köszönöm mindenkinek

2012. okt. 9. 22:18
 9/18 A kérdező kommentje:
Hol szültetek? azt még megírnátok?
2012. okt. 9. 22:18
 10/18 anonim ***** válasza:
írtam neked privátba! :)
2012. okt. 11. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!