Van itt olyan aki Németországban szült?
:)
Sziasztok
Elég sok mindent :)
Májusra várjuk a következő babánkat, addig Münchenbe fogunk költözni.
A férjem dolgozik, van biztosítása.
Jól tudom, hogy orvost és szülészt nem lehet fogadni, de bábát igen? Van rá esély hogy találok olyan bábát aki beszél magyarul is? Meddig kell ott a kórházban maradni? És hogy zajlik a terhesgondozás? Februártól fogok én is a lányunkkal a férjem után kiköltözni.
És itthonról kell a tgyást gyest igényelnem vagy hogy csináljam ezt?
Családi pótlékot kintről kapom.
szia!
én németországban szültem,csak én elötte már 2 éve kiköltöztem,ezért minden kérdésedre nem tudok válaszolni,pl,hogy mi van a gyes-sel vagy a tgyás-sal..
azt tudom leírni,hogy nálam hogy zajlottak a dolgok.
lehet-e bábát fogadni: én úgy tudom,hogy a kórházi szülésznö lesz jelen. de a kórházban kérdezz rá a szülészeten.
magyar bábára kicsi a lehetöség,de ki tudja :)
egy normál szülésnél 3 napig kell bennt maradni,császárnál 5.
terhesgondozás...a védönödet te magad keresheted ki,hogy kihez szeretnél járni(nem kötelezö).ha nem vagy megelégedve,kereshetsz is másikat minden gond nélkül. én 1 héten 1szer mentem tornára meg ilyesmi. a nögyógyászhoz havonként kell menni a 30. hétig,aztán 2hetenként.
amúgy tudsz németül ugye?
ha bármi kérdésed van még,szívesen segítek ha tudok! :)
Szia!
Én is itt szültem 2 éve.
Itt nálunk úgy volt, hogy a terhességet nőgyógyász kisérte végig figyelemmel és oda jártam havonta egyszer és a végén 2 hetente.
Aztán vasárnaponként a környék korházai nyitott napot tartottak amikor a kismamák megnézhették, milyen az intézmény megismerkedhettek az orvosokkal, a szokásokkal, megnézhették a szobákat stb.
Aztán eldönthetted, hogy melyik kórházat választod, vagy melyik orvost.
Én orvost választottam, a kórház pedig nagyon szuper volt.
2 voltunk egy szobában,minden ágyhoz tv, telefon (ingyenesen beszéltél.)Ja és megrendelhetted másnap mit szeretnél enni,kb 5 kaja közül.
A babának mindent adtak csak azt a ruhát vittük be amiben hazahoztuk.Nekem pedig a betéttől kezdve a hálósbugyit fertötlenitőt mindent adtak csak úgye ruhát nem kellett vinni, fogkrém fogkefe.
Amúgy nekem nagy szerencsém volt mert a nő nőgyogyászom,Román volt úgyan de beszélt Magyarul kicsit mert anno Budapesten járt iskolába.
Az orvosom akinél szültem szintén Magyar volt, 40 éve él kint.Egyébként én a neten találtam rájuk 20km körzeten belűl volt mind a kettő.Nekem nagyon jó volt mert 3 hónapos terhessen kerültem ki és nem sokat beszéltem akkor még Németűl.
Hát azt hiszem mindent leírtam, de kérdezz bátran!
sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Nem ragaszkodom a magyar gyedhez, csak nem tudom egyáltalán jár-e valami ha kint nekem nincs bejelentett állásom.
Nem beszélek németül, most tanulok de az gyanítom hogy édeskevés lesz, mivel májusra vagyok kiírva, és február elején költözöm ki a férjem után a kislányunkkal.
Münchenbe fogunk élni ha minden igaz, ha nem úgy alakulnak a dolgok akkor Regensburgban.
Gondolom a férjem bent lehet a szülésnél, ha kell tud tolmácsolni,nem is ettől félek. Csak hogy hol kell majd kezdenem az egészet.
Gondolom ha kiköltöztünk keresek egy nőgyógyászt, és ő biztos el tud igazítani.
Jól tudom pl azt, hogy ha valakinek nem volt bejelentett munkája akkor 1 évig kap 300eurót havonta?
Ne értsetek félre, nem ez a cél, hogy anyagilag melyik ország fizet jobban, csak szeretném tudni, mit hogyan érdemes. Így is elég baj, hogy el kell itthonról menni...
Ti hogy viseltétek a kiköltözést?
Kedves utolsó!
Te azóta megtanultál jól németül? Milyen volt a szülés úgy, hogy nem nagyon tudtál németül?
Nagyon köszönöm mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!