Ti meddig dolgoztatok terhesség alatt szülésig?
Nos,én első babámnál nagy hibát követtem el.Úgy gondoltam,feleslegesen dolgozok,minden egyszerűbb,kényelmesebb lenne,ha otthon várnám a babám,ráérnék egész nap stb.32 hetesen maradtam otthon.Jó volt nem azt mondom,amúgy sem vagyok azaz otthonülős fajta,szóval nem unatkoztam,de jobb lett volna a munka,ezt így utólag tudom,látom.A lányom 3,5 éves.2 volt mikor visszamentem dolgozni,most 33 hetes vagyok a tesóval,és dolgozom.Az utolsó 3 hétben tervezek otthon maradni.
Örülj,hogy otthoni munkád van,bírnád,csak most így soknak tűnik.Próbáld jól beosztani az időt,az sokat segít.Reggel zuhanyzol egyet,sétálsz egy kicsit,reggelizel,aztán olyan 10 körül leülsz dolgozni.Nagyon odateszed magad,2 órát ott ülsz.Aztán megint egy félóra pihi.Tehát ne várd el azt magadtól,hogy 10 órát ott ölj egy helyben.De megtudod csinálni.Az első nap sikerélmény lesz,onnantól kezdve meg már bizakodni fogsz ill.tudni fogod,hogy sikerül.
Én 33. Hétig fogok. Naponta 1-1 órát tömegközlekedek oda vissza. Már nekem is kezd nehezemre esni, de azért megpróbálom. Egyébként már én se adok bele apait anyait, fél lábbal már kinn érzem magam és várom, hogy már itthon pakolgassak. Szerintem a baba fontosabb, mint a munka, később is felépítheted a karriered. Ha nem bírod, mond le.
28h km
Én a 36. hétig dolgoztam banki ügyfélszolgálaton. Nem bántam meg.
Tudom, hogy ezt nem szeretik hallani a kismamák, de bizony a cégvezetők megjegyzik hogy ki meddig marad és ez is számít, amikor vissza akar menni dolgozni az anyuka. Több cégvezető ügyfelem is volt akivel beszéltem erről.
Nekem ráadásul nincs állandó munkám, hanem felkérésre, megbízásra dolgozom. Tudom, hogy nem a karrier az első, de sajnos ez olyan szakma, ha sokáig nem dolgozol, akkor elfelejtenek, és nem kapsz munkát, és nekem ez nagyon fontos (el lehet ítélni), nagyon sokat dolgoztam azért, hogy most ebben a szerencsés helyzetben legyek és azt dolgozzak, amit szeretek. És így is, ha megszületik a baba, akkor elég sok ki fog maradni.
Igen, próbálom jól beosztani az időmet, kicsit többet mozogni. Holnapig kell leadnom egy munkát, és sajna még csak a fele van kész, mert a régi bíróképességemmel számoltam :). A fő probléma, hogy egy idő után elkezd keményedni a hasam és le kell feküdnöm. Most is így vagyok...pihi, aztán folytatás.
Szia!
36. hétig doliztam, mert ez az első kérdés. De csak 8 órában.
amiről írsz, az irreális, mármint alapállapotban se bírtam volna 10-12 órát, nemhogy terhesen! Ne lavírozz ezzel! Szerintem 1-2 kisebb munkát mondj vissza, h ezt már nem tudod bevállalni, a többit meg csináld meg. Ott görnyedni a gép felett, miközben babaruhákat kéne válogatni, vasalgatni, rendezgetni....Érted, ugye?:)
Szia!
A saját példám: az első terhességnél október elejére voltam kiírva, úgy gondoltam, augusztus végéig dolgozni fogok. Sok melóm volt, de nyugodt munkahelyi légkör, kellemes munkakörülmények, megértő főnök, normális ügyfelek. A 27. héten rendszeressé váltak a keményedések, elkezdett kinyílni a méhszáj, 6 hétig szigorúan feküdnöm kellett. Nekem az a 6 hét maga volt a kínszenvedés, arról nem beszélve mennyire legyengültem tőle.
A második terhességem: március elejére vagyok kiírva, először úgy gondoltam, december közepéig dolgozok, utána szabi, január 1-jétől táppénz. A munkahelyem viszonylag kultúrált, de két műszakban kell dolgozni, az ügyfelek kritikán aluliak. Ráadásul a melóhelyen szervezeti átalakítások vannak, a leépítések miatt mindenki feszült ingerült. A vérnyomásom sokszor az egekben (rendszeresen kiugrik, hol 140/90, hol 150/90, de volt már 170/100 is) Úgy döntöttem a babám és a saját egészségem fontosabb: októberben még dolgozok, novemberben maradék szabadság, aztán táppénz. 22 hetes leszek, mikor befejezem a munkát.
Hidd el a tapasztalatból mondom: nem éri meg kockáztatni, hogy bármi baj legyen! Ha úgy érzed, sok, nem bírod, vegyél vissza! Ha az esne jól - és anyagilag is megteheted - menj el táppénzre! Csak te érzed, hogy hogy vagy, milyen a közérzeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!