Miért nem lehet simogatni a hasat? Doki mondta, hogy ne simogassam és csak oldalt fekudjek. Másnak is mondták már?
Én úgy tudom, azért nem lehet körkörösen símogatni a pocit, mert beindíthatja a szülést. Azért kell oldalt feküdni (de ez inkább már 30.héttől ajánlják), mert ha háton fekszel, nem kap annyi oxigént a baba és rosszat tehetünk neki.
Én így tudom, de biztos van, aki jobban tudja.
Én mindenesetre figyelek rá.
Első vagyok.
Persze én is állandóan simizem a pocim, ahol a baba, amikor felébred, de percekig, körkörösen nem.
Azt meg, hogy háton nem ajánják a fekvést, itt írta valaki, hogy az ő dokija mondta, hogy ha úgy kényelmes neki, feküdjön úgy, más azt mondja, úgy nem jut elegendő oxigénhez.
Hát, én mindenesetre bízom a dokimban, ha azt mondja, nem ajánlja, akkor nem csinálom :)
De persze ezt mindenkinek magának kell eldöntenie...
Én is csak mikor kinyomja magát akkor szoktam oda tenni a kezem meg néha simizni. :)
A fekvés: a doki egyszer se mondta ,hogy nem lehet háton feküdni, csak annyit hogy úgy feküdjek ahogy kényelmes. Nekem pl sokszor ha oldalt fekszem akkor szúródik a bordám alatti rész . De van ,hogy a hátamon nem tudok feküdni ,mert nehéz vagy nehezen kapok levegőt. Annyira változó.Gondolom az is számít,a baba ,hogy fekszik. Még annyit ,hogy Nst-n is mindig háton kellett eddig feküdnöm ,bár a hátam picit fel volt támasztva és minden rendben volt addig is a babámmal. Ha nehezen kapott volna levegőt akkor a pulzusa megemelkedett volna. 39hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!