Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kamaszkori abortusz után...

Kamaszkori abortusz után lehet még valaha gyerekem?

Figyelt kérdés

Teherbe estem 16 évesen és nagyon meg voltam ijedve, de végül apukám és a családom támogató fellépése miatt úgy döntöttem összeszedem magam és vállalom ennek a babának a felnevelését, mert így van a rendje. És most meg elvetéltem... majdnem 7 hetes voltam, a babám 5 mm volt, szóval már igazán baba...és véreztem és mégis ugyanolyan műtét kellett utána...

és most teljesen összetörtem. Részben mert azt gondolom az én hibám, mert én olyanokat gondoltam, hogy bárcsak ne lenne...részben meg mert ki tudja abortusz után lehet e még gyerekem??? Mindenki mást mond, az egyik orvos azt mondta, 50%...Valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Vagy véleménye? Vagy esetleg ha van itt valaki, aki átélt ilyet, vagy hasonlót, esetleg egy orvostanhallgató, vagy bárki...

2012. okt. 2. 20:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Az abortusznak ma már kicsi a műtéti kockázata, no para. sokan azért nem esnek később teherbe a művi (tehát direkt akart) abortusz után, mert lelkileg nem igazán tudták feldolgozni a dolgot. A lelküket nem tudták becsapni.

Gyászold el a babát, gyújts neki egy gyertyát, és nyugodj meg, nagy valószínűséggel neked lehet majd gyermeked!

2012. okt. 3. 17:26
 12/17 anonim ***** válasza:

Sajnálom! :(

Nekem is ezt a választ adták, mikor az abortuszról érdeklődtem!

Szó szerint azt mondta a doki hogy : ,, Nem tanácsos, ilyen korban az abortusz, mivel fiatal a szervezet és kevesebb, mint 50% esélye lenne rá, hogy a későbbiekben teherbe essek"

2012. okt. 4. 14:06
 13/17 A kérdező kommentje:
és akkor te megtartottad és minden rendben ment?
2012. okt. 4. 17:30
 14/17 anonim ***** válasza:
Manapság kb. 2-3% az esélye annak, hogy nem lehet gyereked abortusz után. Gyászold meg a babát, és nyugodj meg, később lehet gyereked még!
2012. okt. 4. 22:10
 15/17 anonim ***** válasza:

Meg igen!

Nem kockáztattam.

2012. okt. 6. 11:15
 16/17 Eszter858585 ***** válasza:
100%

Az abortusz ORVOSI ERTELEMBEN mindkettot jelenti: amikor az elo magzatot megolik es eltavolitjak, meg azt is amikor veteles utan egeszsegugyi kaparasra van szukseg.

DE FONTOS: Ami veled tortent az nem abortusz! Abortusz az az, ha az elo magzatot megolik. A te dontesed alapjan. Te elveteltel. Oszinte reszvetem. Ez nem a te dontesed volt, es nem a te hibad, ami tortent. (Akkor sem, ha gondoltal ra, hogy jo lenne, ez termeszetes, hogy ez a gondolat felmerult benned.)

Lehet meg gyereked, anyukamnak volt kamaszkoraban egy abortusza, en megis itt vagyok most, 34 hetes terhesen.

Kivanom, hogy hamar felepulj a gyaszbol!

2012. okt. 6. 11:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekem is volt missedem 11 hetesen, most a kisfiam másfél éves. Szóval biztos lehet még gyereked. De egy tanácsot fogadj meg, legközelebb legyetek ovatosabbak és várj még a babával.
2012. okt. 8. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!