A 12. hétig elvégzett abortusz összehasonlítható a 20.
hetes szülesztéssel?
A 12. hétig "csak" egy vénás altatásban végzett műtét, nincs előtte fájás, nem érzel semmit, miután felkelsz olyan, mintha erősebben menstruálnál. Később rendesen meg kell szülni a babát, az már inkább egy szüléshez hasonlít, mind fájdalomban, mind a szülést követő egyéb testi folyamatokat tekintve. De azt elmondhatom, hogy egyik sem tartozik életem legszebb élményei közé :(
2012. szept. 29. 11:16
Nem sajnos. Vagyis a vége hasonlít..
De első trimeszterben csak méhnyak tágítás, aztán vákuum vagy kaparás.
Második trimeszterben már vetélés indukció van, gyógyszerrel, amitől fájások lesznek...
2012. szept. 29. 12:37
Sajnos nem . A 20. heti "szülés" tényleg szülés, tehát oxival fájásokat generálnak és meg kell szülni a már halott (erre van speciális folyadék) vagy eleve halott babát. Van, akinek javasolják, h nézze a meg a "babát", más orvosok szerint nem kell. De ha szeretnék a szülők, megmutatják nekik. Eltemetni sajnos azt hiszem viszonylag késői terhességből elhalt magzatot lehet, ilyen piciről még halotti anyakönyvi kivonatot sem állítanak ki :(
Szóval lelkileg és testileg is rosszabb, valami olyan, aminek nincs értelme, jobb esetben ugye várják a babát,h megszülessen.... itt meg a vége a legrosszabb, nem a legjobb :(
2012. szept. 29. 12:38
Sajnálom, ha ez veled történik. A kettő szerintem sem hasonlítható össze.
2012. szept. 29. 12:47
5/10 A kérdező kommentje:
Ismerősömnek volt abortusza ő mesélte, hogy görcsölt. Nekem az utóbbi lesz, amit nem tudunk felfogni.
Ha nem vagyok tolakodó megkérdezhetem, hogy miért kell megszülni a babát? Nem muszály válaszolni rá, természetesen ha nem szeretnél.
2012. szept. 29. 15:06
7/10 A kérdező kommentje:
Ödéma van a fején, a mája megnagyobbodott, és a szíve is bajban van.
2012. szept. 29. 19:36
Szia! Én is ugyanígy jártam sajnos, csak én 30 hetesen! Nagyon sajnállak, őszintén én tudom mit érzel:(( sajnálom
2012. szept. 29. 20:51
nezd meg a gyasz.hu oldalt es az angyalok szulei oldalt is ott sok sorstarsra es jo tanacsra talasz. sok erot es kitartast kivanok a babat mindenkepp nezd meg hiszen benned nott szeretetben a tied tested reszenem valami titkolni valo dolog .ha lattad ot a gyasz is konnyebben kezdodhet el mert volt kitol elbucsuzni.
2012. okt. 1. 17:06
Kapcsolódó kérdések: