Mi baja lehet a babának, ha házi majonézt ettem?
Étteremben voltunk ma külföldön,és a kajához volt mártogató,tejfölnek írták az étlapon,de majonéz volt.Megkérdeztem házi-e,azt mondta a pincér igen.Mondtam,hogy terhes vagyok,erre megkérdezte a szakácsot,hogy házi-e és van benne tojás,aki állítólag azt mondta,hogy bolti,de ebben nem vagyok 100%-ig biztos...lehet ez így egyszerűbb volt nekik.
Két pici tunkolás volt,amikor is rájöttem,hogy az nem tejföl,szerintetek lehet belőle gond? 31 hetes vagyok
Mivan, lemaradtam valamiről az utóbbi 45 évben?
Miért nem lehet tojást vagy tojáskészítményt ennie a terhes nőnek?
Jajj,Istenem...semmi bajod nem lesz ennyitől.csak ne egyél meg belőle naponta egy. kilót.
És ha elfogadsz még egy jó tanácsot:ne parázd végig a terhességét.akkor életed egyik legszebb időszaka lesz.
Én is nagyon paráztam az ilyenektől. A nyers tojást ugyebár a szalmonella miatt nem lehet enni, én sem ettem se lágy tojást, se házi majonézt és ami a legnehezebb volt tiramisut sem, pedig folyt a nyálam rendesen. Sőt, még kolbászt sem ettem, mert az is nyers érlelt hús, de ezért mondjuk sokan hülyének néztek.
De bolti majonézt ettem. Még nem hallottam róla, hogy bárki is szalmonella fertőzést kapott mondjuk a Globus majonéztől!!! Hülyeség. Egyébként is milyen tojás van már abban, ha míg felbontod nem kell hűtőben tárolni, de ha esetleg felbontás után kinn marad a 40 fokban pár napra, és simán lehet belőle enni és semmi bajod nem lesz...történt ilyen a párommal. Nyilván terhesen nem próbálnék rá azért :)
De szerintem nyugi. Én volt, hogy minden nap ettem, mert hányingeres voltam nagyon az eső 14 hétben, és gyakorlatilag csak öszibarack, és rántott husi-sültkrumpli-tartár-ubi volt a menü heteken keresztül.
Nem lesz gond!!! Főleg azért, mert már nagy a babád, ezek a korai szakaszban veszélyesebbek lehetnének, de ettől semmi bajod nem lesz...
Jól mondják, próbáld kiélvezni a terhességedet, nem sok van már hátra belőle :)
két tunkolásból nem lesz bajotok, nyugi! Amúgy meg, ha a tojás megfelelő helyről származik, megfelelően van tárolva, hűtve és felhasználva, akkor semi baja nem lesz a picinek még akkor sem, hogy nyersen eszed, mert nem maradnak életben azon a hőmérsékleten a kórokozók. Persze jobb az elővigyázatosság, de azért nem kell túlaggódni az egészet. Én minden nap eszem bolti majonézt, amiben tojáspor van, tehát no problem, de ha apukám csinálna házimajonézt én azt is megenném!
Boldog babavárást!
31 h km
Étteremben a szabályok szerint csak BOLTI majonézt lehet használni!
Amúgy ez a nyers kaja tilalom a terhesség alatt ritka nagy marhaság. Hiszen az életed 20-30-40 éve alatt is megúszhatod a szalmonellát, botulizmust, egyéb hasonlókat, kicsit az esélye hogy pont ebben a 9 hónapban nyalsz be valamit.
Én voltam már szalmonellás. (És nem otthoni kajától) Szerintem fontos vigyázni.
Ha nem lettél rosszul, akkor szerintem nem lett semmi bajod, de persze kerülni kell az ilyen ételeket.
Boltit én is eszek.
11hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!