Fáj a torkom, náthás vagyok! Tudnátok valami jó tippet hogy hozzam helyre magam? Gyógyszert nem akarok (nem lehet) bevenni. Valami jó kis házi praktika? 14hkm
Szia. Torokfájásra a langyos sós vizes gargarizálás nekem bevállt. napi 3-szor. 2 nap alatt elmúlt, de már az első alkalom után jobb volt!
Jobbulást és boldog babavárást!!
Szia!
Tudom,hogy nagyon undorítóan hangzik,de hagymatea.
De a sós víz is nagyon jó,amit az első válaszoló írt.
Jobbulást kívánok!
38hkm
Szia
nekem a náthára a foghagyma+ méz+ citrom egyvelege nagyon jót szokott tenni. (kicsit rossz az íze,de nagyon hatásos)
És még jó az orrdugulásra a sós vizes inhalálás.
Torokfájásra pedig a sósvizes gargalizálás, ahogy már írták előttem is. Plusz a jó citromos, mézes kamilla tea.
Ha ezek nem használnak, akkor a tantum verde pasztillát lehet használni.
Én is hagymateára szavazok: a vörös héját főzd le, áztasd jó sokáig, és mézzel, citrommal idd meg. Nem is olyan rossz! Ezerszer inkább hagymatea mint egyszer neocitrán, én azt nem bírom meginni! :)
Torokfájásra méz, meg kamilla is jó, de a kamilla teába még tehetsz két-három szem szegfűszeget is, mert az nagyon erős fájdalomcsillapító (a gyógynövényekhez képest erős).
Jobbulást!
Torokfájásra: sós, melegvizes gargalizálás, akár napi 4-5x!
Köhögésre: egy fél felkarikázott hagymára csurgass mézet, hagyd állni, majd a levét folyamatosan kanalazd ki, ahogy ereszti. Másnap ugyanezt a másik felével.
+ forró tea, vagy meleg tea mézzel és C-Vitamin dögivel.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!