Milyen egy szülés? Hogyan zajlik? A Császározás jobb? Az mennyivel zajlik másképp? Csak tapasztalt anyukák!
Császár:
hátránya:nem adják oda a babát azonnal
ha kimegy az érzéstelenítő, fájni fog, de gyógyszerrel ki lehet bírni
nem bírsz felkelni egy darabig
előnye: nincsenek fájások, kiveszik a babát és kész
tudod hogy mikor lesz vége
Szülés:
hátránya: fáj
sokáig eltarthat
előnye: odaadják a babát azonnal
utána nem fáj annyira
már másnap "ugrálhatsz "
Azért ez nem ennyire egyszerű, nekem 2,5 hónapja volt császáros szülésem:
Császár:
hátránya:nem adják oda a babát azonnal
ha kimegy az érzéstelenítő, fájni fog, de gyógyszerrel ki lehet bírni
nem bírsz felkelni egy darabig
Szerintem: de 2 óránként hozzák szopizni és közben tudsz pihenni, nem kell megvárni, amíg fáj, kérni kell fájdalomcsillapítót és kész, nem engednek felkelni gerincérzéstelenítésnél kb. 12 órát, utána viszont minimális odafigyeléssel minden megy, én 24 óra már szinte szaladtam és 12 óra után folyamatosan velem volt a Babám
előnye: nincsenek fájások, kiveszik a babát és kész
tudod hogy mikor lesz vége
Ez sem feltétlenül így van, csak ha programozott a császár. Én 9 órát voltam a szülőszobán, oxitocint kaptam, de nem tágultam, igaz, fájdalmam sem volt, szuper volt, de sokaknak bizony 8-12 órát kell vajúdni, amire császár mellett döntenek, ha nem úgy alakulnak a dolgok.
Szülés:
hátránya: fáj
sokáig eltarthat
előnye: odaadják a babát azonnal
utána nem fáj annyira
már másnap "ugrálhatsz "
Ehhez nem tudok hozzászólni, okoskodni meg nem akarok, de ha lenne második baba (de nem lesz) akkor is a császárt választanám.
Szia Kérdező!
Bár én még előtte állok és nem tudom mi lesz a vége.
Viszont én gondolom hogy jobb a szülés,persze ez a babától és még sok mindentől függ,vérnyomás,a baba súlya stb...
Akár hogy is vesszük a császár csak egy műtét,ami egy vágással jár és megmarad,fájhat ha időváltozás van stb.
Én remélem hogy szülni fogok,és hamar túl leszek rajta és a babát kezembe vehetem minél hamarabb :)
Bocsi csak a véleményemet szerettem volna megosztani.
Boldog babavárást!
31 hetes kismama
kedves 4-es válaszoló!nagyon remélem hogy így lesz!
gratulálok a gyerekekhez :)
1. vagyok.
Nekem a császár kb. 2 hétig fájt, ebből 5 napig fájt nagyon, ez idő alatt gyógyszert kaptam. Nem programozott volt, előtte 3 órát voltam szülőszobán, de elég is volt bőven. 6 hét múlva szülök újra, eddig még nem volt szó császárról (nincs fogadott dokim), de nem bánnám ha újra császár lenne. Persze ne azért mert a babámmal esetleg baj lenne. Az elsőnél sajnos baj volt. Nekem nem hozták a gyereket 2 óránként szoptatni sajnos. Reggel 7:50-kor lett meg a lányom, felvittek az őrzőbe, oda behozták 10 percre, vitték el. Majd legközelebb este hozták oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!