Vegetáriánus terhesség! Mit kell ennem, szednem, hogy mindent megkapjon a baba?
Itt a 12. heti leírásnál szó van a vegetáriánus életmódról terhesség alatt, olvasd el:
De itt is van: "Noha a súlygyarapodás a terhesség egyik kulcskérdésének számít, a hangsúly inkább az egészséges táplálkozáson kell, hogy legyen. Ez vonatkozik a vegetáriánus kismamákra is. Ha eddig nem fogyasztottál húst, most sem kell legyűrni a torkodon a csirkecombot, ám sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanod a kellő fehérjebevitelre, amelynek hiányában károsodást szenvedhet mind a magzat, mind a méhlepény egészséges fejlődése. A tejtermékeken, a sajtokon és a tojáson túl rengeteg fehérje található a hüvelyesekben - a lencsében, a csicseriborsóban, a tofuban - és a diófélékben. Ha úgy érzed, ennek ellenére nem elegendő a fehérjebevitel, igyál minél több joghurtos italt és tejet."
Engem neveztek tudatlannak, nem a vegetáriánusokat, de mindegy, nem akadok fenn rajta. Az egészséges életmódtól messze van az, ha vitaminokhoz ésszintetikus szerekhez kell folyamodni. Annak az összetételéről is lehet olvasni, milyen remek dolgokkal etetik a népet (például szelén, amire minimális szükség van, de olyan jól néz ki a szövegben nagy mennyiségben, hát nem?).
Ha már húslobbinál tartunk: ott van a szójalobbi, ami szintén vegetáriánusokra épül! Kismillió kártékony hatásáról jelenik meg cikk és nyilatkozat. Ez viszont lejáratás? De a hús ellen tiltakozás jogos, az tényleg igaz? Kettős mérce.
A növényevéssel is ölsz, csak nem szólnak vissza semmilyen fomában és nem néznek olyan aranyosan. Tisztelem az állatvédőket (én is az vagyok), de soha nem értettem, az "én nem eszem húst, mert nem ölök állatot" hozzáállást. A kettőnek nincs köze egymáshoz, állatot ölnek például a hülye szintetikus vitaminok és kozmetikumok miatt, csak nem sokkolóval, hanem méreggel, hosszú szenvedés közben. Az ellen nem lázadozik egy nő sem azzal, hogy húúú, akkor most ragyásan és smink nélkül lépek utcára. Továbbléptem rajta.
A lepontozás nem az én műfajom, egyszer sem pontoztam se fel, se le senkinek a véleményét sem, azt majd megteszi a kérdező. Nyílt kártyákkal játszom, nem sunyi módon pontozgatok, névtelenül. Azért köszönöm a bizalmat tőled, jólesik:)
Nem mondtam, hogy egészségtelen, de egészségesnek sem nevezhető. A MTTT az ovo-laktovegetáriánusi táplálkozást támogatja felnőtteknél. Terhesség / szoptatás alatt, illetve gyermekeknél a semi-vegetáriánus életmódot. Ez takarja a csirke, máj és hal verziót, amit mondtam. (Ők a vegán táplálkozást üldözendőnek tartják.)
Nem azzal van baj, amit eszünk vagy nem eszünk, hanem hogy mértéket nem tudnak tartani, és átesnek a ló másik oldalára. Ugyanolyan egyoldalú táplálkozás a vegán, mint a zsír és sertés két pofára. Nincs semmi különbség sem, maximum az egyik szédül, a másik meg agresszív a nehéz kajától.
Egy változatos, arányos étrend minden bajt és felesleges aggódást megelőz. Ezért javasoltam a semi-vegetáriánus táplálkozást a babavárás és a szoptatás idejére. Úgyis a kismama fogja eldönteni, mit csinál.
Sziasztok!
Köszönöm a válszokat, jók a linkek, én ezt találtam közben:
Tejet, tojást fogyasztok, a halat lehet, hogy meg fogom próbálni, de...
Én igazából a vas miatt aggódok, sajnos vérvételem csak a 16. héten lesz, addig nem tudom, hogy kevés-e a szervezetemben vagy sem...
Most vettem vassal dúsított gabonapelyhet és ezt meg azt.
A tejtermékek, gyümölcsök mindennaposak nálam.
Sajnálom, hogy elfelejtettem odaírni, hogy csak vegetáriánusok válaszait várom, de már mindegy.
Ezen nem kell veszekedni, én már megszoktam, hogy e miatt lehülyéznek. :) Nem vagyunk egyformák.
Szia!08.30-as vagyok ismét
Ha jól emlékszem,nálam nem volt vészes a vastartalom,de a doki felírta a Maltofert,ezt a gyógyszert talán ismered is.Sokan kapják a vas pótlására,de iszonyú fura íze van :)
Ne aggódj,a babavárás alatt lesz még vérvétel,nyomon tudod követni,hogy minden rendben megy-e.
Az pedig szuper,hogy tojást és tejtermékeket is eszel/iszol,így valamennyi állati fehérje jut a szervezetedbe.Míg pocakos voltam,napi 3 liter tejet megittam,nagyon kívántam...de amúgy is szeretem.:P
Jó éjt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!