Kinek nem volt magzatvíz vizsgálata a betöltött terminus után?
Szia!
A betöltött 40. héttől kezdve minden nap mentem a kórházba CTG-re, 2 napontva volt vizsgálat, megnézték volna a magzatvizet is, de zárva voltam, így nem feszegettek és UH-ot is csináltak 2 naponta. 40+5 hetesen befektettek a kórházba, onnantól kezdve minden nap volt vizsgálat, feszegettek meg minden, de nem tudták megnézni még mindig a magzatvizet. 41+1 hetesen indítottak volna, de a reggeli vizsgálatkor végre sikerült a magzatvízvizsgálat és kiderült, hogy sűrű kakiban úszkál a baba. Tehát már több napja folyamatosan kakilt a vízbe. CTG, UH nem mutatta ki, hogy belekakilt, mert jól volt a gyerkőc.
Nem ijesztgetésképpen írtam le a törénetemet, hanem azért, hogy lássa a kérdező, hogy milyen fontos, hogy miahamarabb elvégezzék ezt a vizsgálatot, ha fáj, ha nem.
És mellékesen, ha a doki nekem azt mondta, hogy sűrű kakiban "úszkál", akkor kétlem, hogy a kaki is távozik a víz cserélődése közben. Tehát nem az van, hogy belekakil, lecserélődik a víz és, mintha mi sem történt volna, a tiszta vízben éli a kis életét tovább.
Érdekes, mert nekem is a szülésznő mondta, hogy több napos a kaki, amiben a babám úszkált, gondolom ért hozzá, legalább úgy, mint 8as válaszoló... Azt pedig a gyermekorvostól tudom, hogy legtöbbször átmeneti oxigénhiány miatt kakilnak a vízbe, nem azért mert érettek.
Nem azért írtam én sem, hogy frászt hozzam a kérdezőre, mert mint írtam, szerencsére semmi gondot nem okozott.
Nyilván az orvos dönt, de azért kérdezz rá szerintem.
Én is zárt voltam azért nem csinálták, de már kinyílt a mèhszájad akkor meg lehet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!