Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a teendő ha elfolyik a...

Mi a teendő ha elfolyik a magzatvíz? Tényleg csak feküdni szabad és azonnal mentőt hívni vagy még van idő ilyenkor fürdeni és hogy párom vigyen be?

Figyelt kérdés
37+3 hetes kismama vagyok köszönöm előre is a válaszzokat

2012. szept. 20. 18:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%

Bemehettek kocsival is nyugodtan, a szülés általában nem sürgősségi eset :) Persze nyilván ha nagyon körülményes lenne otthonról bejutni a kórházba, akkor jobb, ha mentő visz be, de normál körülmények között mehettek saját kocsival/taxival.

Az esetek többségében még a magzatvíz elfolyása után viszonylag sok idő, mire megszületik a baba, szóval eszeveszett rohanásra nincs szükség, de azért ha a szülés a magzatvíz elfolyásával indul be, akkor piszmogni sem nagyon kell.

Nálam mondjuk fájásokkal kezdődött, arra ébredtem egyik reggel. Én még nyugiban lezuhanyoztam, ímmel-ámmal megborotválkoztam, amennyire tudtam, utána mentünk be kocsival (kb. 20 perces út). Nagyjából délelőtt tíz volt, amikor burkot repesztettek, és délután háromra lett meg a kisfiam.

2012. szept. 20. 18:26
 2/11 anonim ***** válasza:
43%
Igen, a legjobb, ha lefekszel, megelőzve a köldökzsinór előreesését. Ez persze nem fordul elő mindig, de jobb a biztos. Bemehettek kocsival is, nem kell mentőt hívni. Viszont szerintem lefürdeni teljesen felesleges, hiszen a víz elképzelhetőleg még folyni fog egy ideig és a vajúdás alatt úgyis leizzadsz, a hajad kócos lesz stb :) Ja és gondolom tisztálkodsz minden nap, tehát nem mész koszosan szülni :)
2012. szept. 20. 19:05
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Azt csináld, ami jól esik. Ha járkálni/fürödni van kedved, az esik jól, tedd azt. A fekvés nagyon sokaknak csak leállítja a szülést, és a méh gyakran nyomja ilyenkor az ereket, ami nem jó sem a babának, sem a mamának. Szerintem csak akkor hívjatok mentőt, ha nincs lehetőség bemenni kocsival, mire kiér, sokszor még gyorsabb is a saját autó. A legtöbb szülés nem rohamtempóban zajlik :) Sőt, az is lehet, ha túl hamar bementek, a kórházban még le is teremtenek, hogy miért nem csak öt perces fájásokkal jöttetek...
2012. szept. 20. 19:32
 4/11 anonim ***** válasza:
Toxémiás voltam, nekem azt mondták, egyből menjek be, ha elfolyik a magzatvíz. Nem hívtunk mentőt, de nem mostam hajat, és csak megmosakodtam.
2012. szept. 20. 19:41
 5/11 anonim ***** válasza:

2 hete szültem.Arra ébredtem,hogy szivárog a magzatvíz.Ilyenkor nem szabad megvárni a fájásokat,amint lehet kórházba kell menni.Én még letusoltam gyorsan,felöltöztem és mentünk is.Ilyenkor nagy a fertőzés veszély,és jobb ha a kórházban van.Egyébként max 24 óra alatt így vagy úgy,de a babának kint kell lenni a fertőzés miatt.nekem 23 és fél órára lett meg a lányom,és mind a ketten antibiotikumot kellett hogy kapjunk.

Anno azt mondta a dokim,ha:

-szivárog,elfolyt a víz vagy vérzés van azonnal kórház

-ha fájásokkal indul a szülés,akkor 5 perces fájásokkal menjek be

Szóval ha a víz folyik el azzal nem szabad viccelni,megfigyelés kell,és nekem azonnal elkezdték a kezelést amint beértem(gyógyszerbe és infúzióba is kaptam antibiotikumot)

2012. szept. 20. 21:19
 6/11 anonim ***** válasza:
Utolsó, mire adtak nektek pontosan antibiotikumot? Volt valami alapbetegséged? Mert a szivárgó magzatvíz, főleg ha hamar megvan a pici (hamar, értsd 48 órán belül) önmagában édeskevés orvosi indok lenne, remélem nem ez történt!
2012. szept. 20. 21:23
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy indult az első szülésem, hogy elfolyt a víz, de fájás még sehol. Lezuhanyoztam, felöltöztem és gyalog (kb 3 utca + egy aluljáró) berohantunk a kórházba. Mire felértünk a lifttel megérkeztek a fájások is.

5 óra múlva meg lett a babám. Ennyit a fekvésről:)

2012. szept. 20. 23:01
 8/11 anonim ***** válasza:
Miért kéne feküdni??A vajúdás alatt sem fekszel.Ott is felkelhetsz,járkálhatsz,mert a gravitáció segíti a tágulást. Én hét hete szültem.Éjjel 1 kor elment a magzatvíz, lezuhanyoztam.Párom taxit akart hívni,de mivel megtudták h szülni mennénk,közölték,h nem tudnak belátható időn belül kocsit küldeni. Mentősöknek gondoltam van fontosabb dolguk is. Így beültünk a kocsiba (én vezettem) és 10 perc múlva a kórházban voltunk. 10 óra múlva született meg a fiam,aki 3. baba volt.
2012. szept. 21. 06:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem a szülésfelkészítőn mondták, hogy feküdjek le, ha folyik a magzatvíz. Mint írtam a köldökzsinór miatt. Vajúdni is végig fekve vajúdtam. Egyszer keltem csak fel pisilni...
2012. szept. 21. 07:44
 10/11 anonim ***** válasza:
5.vagyok. Nem volt semmilyen alap betegség,de akik (rajtam kívül is voltak aznap) víz szivárgással,de fájások nélkül kerültek be azonnal antibiotikumot kaptunk. Annyit tudok,hogy a fertőzés elkerülése miatt.
2012. szept. 21. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!