Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Eddig majdnem 10 kilót híztam?

Eddig majdnem 10 kilót híztam?

Figyelt kérdés

nem eszem kettő helyett, nem nasizok, csak odafigyelek a napi rendszeres étkezésre. fehér kenyeret nem eszem, tésztát is minimálisan. inkább főzelékek, levesek, ilyenek vannak a menümben. mégis híztam majdnem 10 kilót. még nem vészes, mert nagyon vékony voltam, most olyan átlagosan nézek ki és még jól érzem magam a bőrömben.

de mégis zavar, hogy már most ennyi feljött, pedig még csak 17 hetes vagyok.

mi lesz így? nem akarok elhízni a baba és a saját egészségem miatt. lehet az is közrejátszik, hogy terhesség előtt dohányoztam, amit leraktam, mikor el kezdtünk próbálkozni, szinte azonnal sikerült is a baba. lehet ez is közrejátszik a hízásnál?

Ti mennyit híztatok?

2012. szept. 21. 21:18
 1/5 anonim ***** válasza:
A főzelék tele van liszttel,ami a leghízlalóbb dolog a világon,a cukor mellet.egyébként ne foglalkozz terhesen most ezzel,én 57 kg-mal lettem terhes,82kg-mal mentem szülni,és most 60 kg vagyok.Ez 11 hete volt.Inkább a vitamindús táplálkozásra figyelj.Egyébként az hogy hány éves nem oszt nem szoroz,mert ahogy elnézem a mai tiniket,minden második hájas,a 40 éves nők kenterbe verik őket...
2012. szept. 21. 21:23
 2/5 anonim ***** válasza:
Én +22 kg-mal mentem szülni és kb fél időig 2-3 kg-ot híztam csupán.Aztán valami történt,és utána csak jöttek fel a kilók pedig az étrendemben semmi nem változott.Én abszolút nem ettem(tudatosan próbáltam odafigyelni ezekre) pl. kenyeret,fehér lisztből készült dolgokat,cukrot nem fogyasztottam viszont rengeteg zöldséget,gyümölcsöt és sovány húst ettem...és mégis híztam.Nem voltam bevizesedve,tehát erre sem lehetett fogni.A mai napig nem értem. :( Most 7 hónapos a fiam,szoptatok még most is és kb. 5-6 kg maradt rajtam.
2012. szept. 21. 21:26
 3/5 anonim ***** válasza:

Sajnos a terhességgel nagyon sok minden változik a szervezetben, ami néha kivédhetetlen...

Én az első 12 hétben 1-2 kilót híztam csak, az utolsó trimeszterben viszont volt, hogy egyetlen hét alatt 7 kilót, szigorú diéta mellett!!! 30+ kilót híztam, toxémiás, preeclampsiás lettem. A dokim nagyon veszekedett velem a hízás miatt, aztán a szülésnél csináltak egy vérképet, és akkor mondta, hogy nem tehettem a hízásról, mert valami olyan enzim volt a véremben, ami ezt okozta (sajnos azóta se tudom pontosan, hogy mi volt az).

Mindenesetre a sófogyasztást azt minimalizáld, ha tudod, nullára! És igen, a dohányzás elhagyása miatt akár észrevétlenül is megnő az étvágy...

2012. szept. 21. 22:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Én 26 hétnél értem el a +10 kg-t. Lényeges az is, hogy amikor mértek, éppen előtte 3-4 napban mit ettél, mert az még jóeséllyel benne van a szervezetedben.

(Én pl. a 17. héten +5 kg-t mutattam, majd a 21. héten +0,4 kg-t. És a 17. heti előtt két nappal egy 32 centis pizzát megettem, amiről tudtam, hogy még nem jött ki.)

Aztán akár akarjuk akár nem, minimum 2-3 kg vizet visszatart a szervezet. Növekszik a melled is, ennek is súlya van, ahogy méhed is. A méhlepény és a baba lehet, együtt már kitesz egy kg-t.

Szóval ne ijedezz. :)

2012. szept. 22. 07:33
 5/5 anonim ***** válasza:

A cigi lerakása mindenképpen közrejátszik a hízásban. Elég jelentősen. minden ember meghízik olyankor.

Szerintem ha vékony voltál ne aggódj a súlyod miatt, nem fog ez a végéig így folytatódni, meg fog állni ez a hízás, kinél elöbb, kinél utóbb.

Én felesleggel kezdtem, de a 25ik hétig fogytam 5 kilót. Most 38hetes vagyok, és most vagyok annyi mint amivel kezdtem, de ez 85kiló- ergo nem kevés.

Ne aggódj!

2012. szept. 22. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!