Eddig majdnem 10 kilót híztam?
nem eszem kettő helyett, nem nasizok, csak odafigyelek a napi rendszeres étkezésre. fehér kenyeret nem eszem, tésztát is minimálisan. inkább főzelékek, levesek, ilyenek vannak a menümben. mégis híztam majdnem 10 kilót. még nem vészes, mert nagyon vékony voltam, most olyan átlagosan nézek ki és még jól érzem magam a bőrömben.
de mégis zavar, hogy már most ennyi feljött, pedig még csak 17 hetes vagyok.
mi lesz így? nem akarok elhízni a baba és a saját egészségem miatt. lehet az is közrejátszik, hogy terhesség előtt dohányoztam, amit leraktam, mikor el kezdtünk próbálkozni, szinte azonnal sikerült is a baba. lehet ez is közrejátszik a hízásnál?
Ti mennyit híztatok?
Sajnos a terhességgel nagyon sok minden változik a szervezetben, ami néha kivédhetetlen...
Én az első 12 hétben 1-2 kilót híztam csak, az utolsó trimeszterben viszont volt, hogy egyetlen hét alatt 7 kilót, szigorú diéta mellett!!! 30+ kilót híztam, toxémiás, preeclampsiás lettem. A dokim nagyon veszekedett velem a hízás miatt, aztán a szülésnél csináltak egy vérképet, és akkor mondta, hogy nem tehettem a hízásról, mert valami olyan enzim volt a véremben, ami ezt okozta (sajnos azóta se tudom pontosan, hogy mi volt az).
Mindenesetre a sófogyasztást azt minimalizáld, ha tudod, nullára! És igen, a dohányzás elhagyása miatt akár észrevétlenül is megnő az étvágy...
Én 26 hétnél értem el a +10 kg-t. Lényeges az is, hogy amikor mértek, éppen előtte 3-4 napban mit ettél, mert az még jóeséllyel benne van a szervezetedben.
(Én pl. a 17. héten +5 kg-t mutattam, majd a 21. héten +0,4 kg-t. És a 17. heti előtt két nappal egy 32 centis pizzát megettem, amiről tudtam, hogy még nem jött ki.)
Aztán akár akarjuk akár nem, minimum 2-3 kg vizet visszatart a szervezet. Növekszik a melled is, ennek is súlya van, ahogy méhed is. A méhlepény és a baba lehet, együtt már kitesz egy kg-t.
Szóval ne ijedezz. :)
A cigi lerakása mindenképpen közrejátszik a hízásban. Elég jelentősen. minden ember meghízik olyankor.
Szerintem ha vékony voltál ne aggódj a súlyod miatt, nem fog ez a végéig így folytatódni, meg fog állni ez a hízás, kinél elöbb, kinél utóbb.
Én felesleggel kezdtem, de a 25ik hétig fogytam 5 kilót. Most 38hetes vagyok, és most vagyok annyi mint amivel kezdtem, de ez 85kiló- ergo nem kevés.
Ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!