Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Babona. , venni vagy nem...

Babona. , venni vagy nem venni előre? Ki mit gondol?

Figyelt kérdés
Miért van az,hogy a legtöbb kismama meg nem kismama teljesen lenézik azokat akik esetleg a 20 hét előtt is vásárolgat már? Biztos,hogy nem attól lesz baja a babócának,hogy a szekrényben már várja pár új holmi? A nagyobb gyerekeknek is megveszünk előre sok mindent ,mert majd belenő,de olyan jó árban van,hogy nem hagyjuk ott,nadrág,cipő,iskolatáska stb.. és akkor sem gondol senki arra,hogy ki tudja mi lesz még addig? Akkor ebben az esetben miért kell elítélni az embert?
2012. szept. 20. 14:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
73%
Én nem vagyok babonás, de túl egy vetélésen, én megvártam a 28-ik hetet a vásárlással. az elsőnél nem vártam, és beütött a krakk. annál rosszabb meg nincs, mint egy vetélés után elrakosgatni szem elől a babaholmit.....
2012. szept. 20. 14:23
 2/16 anonim ***** válasza:
66%

Előző kérdésnél is leirtam.

30.hétig semmit nem vettem,nem fogadtam el semmit.Többször bevéreztem,ha elment volna a picur,akkor először abba halok bele,utána meg abba hogya már megvett holmikat el kell tüntetni.

2012. szept. 20. 14:27
 3/16 anonim ***** válasza:

Ez teljesen egyéni.

Ahogy az első is írta, rossz tapasztalattal a háta mögött jóval óvatosabb az ember lánya.

Nálunk volt újszülötthalál a családban, így én is kivártam a 28. hetet (amikortól már nagyon jó eséllyel marad életben az újszülött).

Gondolj bele, babaszoba összerakva, kisruhák mosva-vasalva, csecsemő meg sehol :(

2012. szept. 20. 14:29
 4/16 anonim ***** válasza:

Szerintem ez annyira sok dologtól függ.

Nekünk már akkor meg volt szinte mindenünk, amikor még terhes sem voltam. A nővérem a fiai után mindent odaadott, azt mondta ő nem tudja még tárolni évekig, így nálunk álltak a holmik.

Ruhák, kád, babakocsi, tényleg minden.

És az egyik szomszédja is kiárulta a babaruhákat, potom áron, tőle is vettem, pedig még csak az 5 éves tervünkben szerepelt a gyerek..

De milyen jól tettük, most csak elő kell venni a megfelelő dobozt, és semmire sem kell költenünk.

Fel van címkézve méret szerint minden.

2012. szept. 20. 14:49
 5/16 anonim ***** válasza:
4. válaszoló. És ha nem lett volna jó a ruha? Téli-nyári születésű babák.
2012. szept. 20. 14:58
 6/16 anonim ***** válasza:
Szia! Az első babámat tavaly októberben elveszítettem, és bár még csak 10 hetes voltam, nagyon megviselt a dolog. De akkor nem vásároltam semmit, mert babonás voltam. Most decemberre várom a kislányomat, és már sok dolgot vettem, egyáltalán nem voltam/vagyok babonás. Érzem, hogy most jól alakul minden. :) Habár az hozzátartozik a történethez, hogy ez alkalommal sem vásároltam a 16. hétig, de kizárólag azért nem, mert előbb meg akartuk tudni a nemét. Így most tele vagyunk virágos-szívecskés-rózsaszín cuccokkal. :D
2012. szept. 20. 15:07
 7/16 gabszem ***** válasza:
Soha ne foglalkozz másokkal, csinálj úgy mindent ahogy neked jól esik. A terhességed alatt és szülés után is mindenki meg akarja majd mondani hogy mit hogyan csinálj. Engedd el a füled mellett , és probáld meg csak a hasznos tanácsokat megjegyezni. Mi megvettük a babakocsit mikor kb. 4 hónapos terhes voltam, mert akkor találtunk egy olyat ami tetszett és akciós volt. Ekkor már javában néztük-vettük a ruhákat is, főleg mikor megtudtuk hogy kislány lesz és már tudtuk hogy milyen színű cuccokat vegyünk. Szóval tégy belátásod szerint.
2012. szept. 20. 15:17
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia !

Én 4 . hetes voltam mikor megtudtam a dolgot ! És onnantól fogva ha mit tudom én elmentem az egyik ruha boltba körül nézni , és megláttam egy cuki bodyt , vagy kisnadrágot , napozót , overált valamit megvettem, és ez már 1-2 hónapos terhesen is megvettem. A babakocsit 12 hetesen vettük meg , nekünk már 24 hetesen már a babaszoba is készen volt .

2012. szept. 20. 15:40
 9/16 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok babonás.11 hetes terhes voltam amikor megláttam egy olyan babakocsit ami mindig is tetszett,de az első kettő babánál nem volt lehetőségem megvenni.Most nagyon jó áron az enyém lett.A baba nemét még ekkor nem tudtuk,de úgy gondoltam nem gond ha lány létére kék babakocsija lesz. 13.hétnél már mondták,h lány lesz. Mégis vettem egy kék autósülést aminek eredeti ára 45 e ft,de 10 ért (használtan,hibátlanul) szintén enyém lett. 19.hétnél szintén lányt mondtak,ekkor a kolléganőm elhozta kislánya babaruháit,amit kimostam,kivasaltam és elraktam. 26.hétnél kiderült,h kisfiam van:) Mit vesztettem? feleslegesem mostam vasaltam. Most 7 hetes a kisfiam ,de már megvan az etetőszéke is,mert beleszerettem és szintén 26e helyett 5e ft volt . Ja és kb 2 éves korig minden ruhanemű megvan. Nézhetnek hülyének ezek miatt,engem nem zavar. Téged se érdekeljen senki véleménye.
2012. szept. 20. 16:48
 10/16 anonim ***** válasza:
Én úgy voltam vele,hogy baj bármikor történhet,nem azon fog múlni,hogy veszek pár dolgot,vagy sem. Akármikor lehet baj,akár az utolsó héten is,vagy a szülésnél,esetleg utána,de erre nem szabad gondolni! 20 hetes voltam,amikor vettünk kiságyat és matracot,épp akciós volt,amit kinéztem. 28 hetes múltam,amikor kaptunk egy csomó ruhát és jó 36,amire mindent beszereztünk. Én egyszerűen feleslegesnek tartottam,hogy előbb vásárolgassunk,nekem így volt kényelmes. Egyből lehetett mosni a ruhákat,rendezni a dolgokat. Elég jól élünk,ezért nem volt szempont,hogy apránként vegyük meg a cuccokat,de ha ezzel gond lett volna,akkor tuti az elejétől,sok részletben szereztünk volna be mindent,hogy kevésbé legyen megterhelő a pénztárcának.
2012. szept. 20. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!