Ha cukor terhelésre küldtek, de nem megyek el megcsinálni akkor mivan? Nálunk nem kötelező, de a dokim mégis el akar küldeni!
akkor az van, hogy ha kialakul(t) nálad terhességi diabétesz, nem fogsz tudni róla. Ezáltal veszélybe sodrod a babédat és magadat is.
Nekem is volt, diétáztam és kibírtam, szülés után elmúlt.
mar ne is haragudj de ezt a vizsgalatot nem miattad csinaljak hanem a baba erdekeben.ha ilyen felelötlen vagy akkor tudlak sajnalni.ez a vizsgalat fontos es nem hiszem hogy nalatok nem keri az orvos,ugyanis ha kialakul a terhesseg folyaman akkor azzal artasz a babadnak.nem is kicsit.miert olyan nagy feladat elemenni es megcsinaltatni??????
nekem most volt,nem haltam bele
29 hetes kismami
Olyan nincs, hogy nem kötelező! Azért küld a doki is mert kötelező elküldenie! Szerinted majd börtönbe fog azért vonulni, mert esetleg valami baj történik a terhességeddel, mert nem mentél el a vizsgálatra?
Legalább egyszer kötelező a terhesség során, általában a 24. hét körül.
Nem tudom, mit szólnál, ha oda járnál terhesgondozásra, ahova én.
Panaszmentesen 4-szer nézik a vércukrot: 16. hét (tesztreggeli, 24.hét (cukros víz) , 28.hét (tesztreggeli) ,36. hét (tesztreggeli) . Akinek pedig terhességi cukrot állapítanak meg, annak pedig még ennél is többször nézik.
31hetes pocis
Sziasztok.Nálunk székesfehérváron nem kötelező....és a védőnőm sem érti miért pont engem küld a dokim mikor alig hizok.Azt kellene küldeni aki sokat hizik...!!!10 évvel ezelőtt mikor terhes voltam sem volt ilyen vizsgálat,akkor a zafp volt a minden.Mostmár lassan az megszűnik és ezeket találják ki.Elhiszem hogy nem lehet belehalni,de én ugyan el nem megyek ilyen cukros löttyöt inni.Nem hiszem hogy az olyan jót tenne,az nem árt a babának,Mikor egyszerre ennyi cukrot nyel?És nem vagyok felelőtlen,csak nem érzem úgy hogy nekem erre szükségem van.Köszönöm a válaszokat.
28 hetes kismama
Az a gond azzal, ha nem mész el erre a FONTOS vizsgálatra, hogy ilyenkor nem csak cukrot néznek, hanem általános vizsgálatokat és ellenanyagszűrést is. Ha nem lesz vizsgálati eredményed, a doki nem fog pecsétet adni a kiskönyvedbe.
Abban sincs igazad, hogy a kövérek lesznek cukorbetegek, mert inkább a soványaknál fordul elő a terhességi diabétesz. Egyébként nem a babával kell "takarózni" hogy nem tesz neki jót, mert a babának semmi gondja nem lesz tőle, nem a baba szenved tőle, hanem te! El kell fogadni és túl kell rajta esni, ha fontos a babád egészsége akkor megteszed ezt az áldozatot érte.
Ha meg nem mész vérvételre, aztán egyszercsak összeesel valahol, mert mégiscsak gond van a cukroddal. akkor meg a doki lesz a hibás, igaz??
Az a baj, hogy Te nem a babádat félted ettől a vizsgálattól, hanem magadat! Mivel amit írtál, az nem kifogás, hanem nyafogás!
Ha ez akkor gond, ne menj el.
Ha a babád egészsége ennyire nem fontos.
Gondolom, van Kiskönyved? Mert abban van egy pár sor, amit vércukorvizsgálat után kell kitöltenie a dokinak. Így tutira kötelező vizsgálat a cukorterhelés (legalább egyszer) .
Én a helyedben örülnék, hogy ezt is nézik.
Régen nem csináltak ilyet, de sok kismama rosszabbul is viselte a babavárást, mint mostanság, és csak találgattak régen hogy mi lehet a bajuk.
Egyszer ki lehet bírni! Ha túl leszel rajta, majd csak nevetsz majd az egészen, hogy ennyire paráztál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!