Kötelező e a terheléses cukor vizsgálat?
Figyelt kérdés
Most csinálták meg a zsemlés, tejes vércukor szint mérést.Ennek az eredménye jó lett. Azt mondta a védőnőm,akkor nem kell a terhelésest megcsinálni. Igaza van ? 21 hetes kismama2008. júl. 27. 18:17
1/6 anonim válasza:
Szia! Én úgy tudom nem. Bár nálunk eleve csak a cukrosvizes játék zajlik.
2/6 anonim válasza:
Bocs, mármint, hogy nem kell másik vizsgálat.
3/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, ez maga a terheléses cukorvizsgálat!!! Éhgyomor, vérvétel, terhelés(-ez a zsemle+tej vagy cukros lötyi), aztán vérvétel.
4/6 anonim válasza:
Ne haragudj de marhaságot mondott a védőnőd. Ha úgy csináltak nálad vércukor mérést, vizsgálatot, hogy zsemlét tejcsit kellett reggelizni akkor az volt a terheléses-. Ugyanis ma Magyarországon kétféle módon csinálják a 21-26 hét közt: cukros löttyit itatnak, ez a drasztikus módszer. A barátságos pedig amit te is csináltál a zsemle tej.
Szóval ha ez jó tényleg nincs szükség másik vizsgálatra.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Még annyit pontosítanék,hogy a zsemlés,tejes előtt nem vettek vért csak utána 1 órával. Otthon letunkoltam reggel 7 kor aztán 8 órakor meg volt a vérvétel.....
2008. júl. 27. 20:22
6/6 anonim válasza:
Amit csináltak neked az az étkezés utáni vércukor vizsgálat. Ha ennek nem jó az eredménye akkor csinálnak terheléses cukor vizsgálatot,amikor éhgyomorra vesznek vért utána megiszod a cukros vizet és 2 óra mulva megint vesznek vért. Neken mindkettő volt,mert az első magas lett a terheléses meg jó lett. 29 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!