Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a vélemény az orvosról aki...

Mi a vélemény az orvosról aki abortuszra akart küldeni egy 19 éves lányt? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
A minap hallottam a rádióba, hogy egy 19 éves lány elment a nőgyógyászához, ahol kiderült hogy terhes. A doki pedig kérdezés nélkül közölte vele az abortuszhoz szükséges tenni valókat, hogy hol kell fizetni, milyen lesz a műtét meg ilyenek. Természetesen a lány orvost váltot, de bennem felmerült a kérdés, meddig mehet el egy orvos és mi jogon avatkozik bele mások döntésébe, van e joga ilyeneket mondani és ítélkezni? Hiszen nem egy gyerek lányról van szó, de ha úgy is lenne az orvos dolga az hogy segítse a hozzá menő "betegeket" és nem az hogy ilyen módon ítélkezzen.
2012. szept. 19. 12:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%

gondolom szituáció függő is,hogy megkérdezik-e vagy nem.

hiszen,ha valaki úgy kezdi,hogy:doktor úr pozitív lett a tesztem kérem vizsgáljon meg.akkor ebből még nem derül ki a a dokinak,hogy: megszeretné-e tartani a babát vagy sem.

2012. szept. 19. 12:49
 12/21 anonim ***** válasza:
85%

Egy ismerősöm ugyanígy járt, mint a lány akiről írtál, pont nemrég mesélte.

Én 24 voltam, amikor terhes lettem,férjnél voltam ( gyűrű az ujjamon, nevemből is látszik) az első vizsgálatnál még nem volt figadott orvosom, nekem is jött a kérdés: azt' megtartja? Pedig ugy mentem, hogy tudtam terhes vagyok és kértem nézze meg minden rendben van-e.

2012. szept. 19. 12:56
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy tudom,hogy meg kell kérdezniük. Amikor terhes lettem, és bementem a dokimhoz, hogy pozitív a tesztem, nézzen meg, az első kérdése az volt, hogy "örülünk?". Persze rávágtam, hogy igen. Ezután vizsgált meg és néztünk ultrahangot, hallottam a szívdobogást, kaptam fotót. Ugyanez a doki vizsgálta meg egy távolabbi ismerősömet is (anno én ajánlottam neki), ő sajnos nem örült a terhességnek, így nem-mel válaszolt. A doki ugyanugy megvizsgálta de az ultrahang monitorját elfordította, és a hangját is levette, így az ismerősöm se nem látta, se nem hallotta a babáját.
2012. szept. 19. 13:13
 14/21 anonim ***** válasza:
32%
Én is magándokihoz mentem. Szóba sem került az abortusz, csak a következő vizsgálat.
2012. szept. 19. 13:33
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Kötelességük felvilágosítást adni az abortusz menetéről is, mivel az anyák önrendelkezési joga alapjog.
2012. szept. 19. 14:24
 16/21 anonim ***** válasza:
32%

27 évesen, széles vigyorral mentem a 12. heti UH-ra. A hölgy megkérdezte: meg akarja tartani?! az arcomról lefagyott a mosoly, ledöbbentem. Aztán mikor 18 hetesen kiderült, hogy komoly gond van a babánkkal, 3-4 héttel le van maradva a fejlődésben és nincs magzatvíz, akkor is teljesen evidensnek tartották, hogy "elvetetjük". Tudtuk, orvosilag ki lett mondva, h ha meg is születik nem fog élni, ettől függetlenül mi azt mondtuk, hogy a gyermekünk, ő egy ajándék, és nincs jogunk ahhoz, hogy elvegyük az életét. Jól meghurcoltak minket ezért a "fölösleges" "önkínzásért", úgy néztek ránk mint a véres rongyra. A kisfiunk 2 héttel később meghalt.

Nem értem, hogy az orvos hogy mondhatja meg bárkinek is, hogy mit csináljon?! ő könnyen okoskodik, nem neki kell később tükörbe néznie!! Hány olyan nőt ismerek aki elvetette a gyermekét és egy idegroncs lett!

Kedves Anyukák! ne hagyjátok azt, h más döntsön helyettetek! Ne haragudjatok, de ez kifakadt belőlem! Hányszor olvasom azt, hogy "beteg volt a baba, elvették" NINCS OLYAN, HOGY ELVETTÉK!!! ez felelősség áthárítás, de az anya a szíve mélyén tudja, hogy ez nem helyes!!!a halálos ágyán is tudni fogja!!!

Kedves Anyukák, ne hagyjátok, hogy az orvosok félistennek gondolják magukat és áldozatukká váljatok! Egy abortuszt sosem lehet elfelejteni, és nektek kell vele tovább élni!

2012. szept. 19. 14:58
 17/21 anonim ***** válasza:
48%

Ahogyan egy beteg, adott esetben fájdalmakkal küzdő gyerekkel is.

De inkább ne menjünk bele, a kérdés nem erről szólt, hanem egy protokoll kérdésről az orvos részéről.

2012. szept. 19. 15:24
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Kedves utolsó! falra mászok a konformista hozzáállástól! nagymamád lélegeztetőgépét is kihúznád, mert szenved? az élet többről szól, de valóban ne menjünk bele mert csak elbeszélünk egymás mellett.
2012. szept. 19. 15:34
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Velem is ugyanez a sztori amit a kérdezö kiírt. Undorítónak tartom. Sírva mentem haza amikor kiderült hogy terhes vagyok ès így reagált rá a doki..
2012. szept. 19. 15:43
 20/21 anonim ***** válasza:
68%

Kedves 18-as!

Igen, elfogadhatónak tartom az eutanáziát is. És elfogadhatatlannak egy olyan gyerek világrakényszerítését, aki halálra van ítélve. De ez én vagyok, te ettől gondolhatod másként, én nem mászok falra a véleményedtől.

2012. szept. 19. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!