Mi a vélemény az orvosról aki abortuszra akart küldeni
egy 19 éves lányt? Bővebben lent.
Ez horror történet. Szinte hihetetlen.
2012. szept. 19. 12:06
Biztosan így történt?
Csak azért kérdezem, mert ha nem fogadott dokid van, hanem bemész az SZTK-ba, szinte minden orvos felteszi a kérdést a szándékaidról. Nem lehet, hogy a leányzónál is ez történt, és kicsit felfújta a dolgot?
2012. szept. 19. 12:06
20 évesen lettem terhes, tőlem is megkérdezte a doki, hogy megtartom e, férjem meg is kérdezte, hogy miért kérdezi? Doki mondta, hogy ezt meg kell kérdeznie minden terhes nőtől.
19 éves lányok manapság nem szülni hanem abortuszra járnak, de természetesen nem kellett volna így előzetesen belemennie a dokinak a témába.
2012. szept. 19. 12:13
4/21 A kérdező kommentje:
Úgy hallotam hogy az orvos jó hangosan közölte hogy maga terhes, (mármint a lány) utána kérdezés nélkül ecsetelni kezdte az abortusz menetét. Hogy ebből mennyi az igaz és mi az amit a lány csak hozzá tett azt nem tudni, de mi oka lenne hazudni az ilyesmiben. Tény is való hogy a dokik mostanában sokat engednek meg maguknak. De egy ilyen dolog túlzás.
21 éves kismama vagyok. Amikor kiderült,hogy terhes vagyok, (akartuk a babát) egyből elmosolyodtam és mondtam,hogy nagyon örülök. A doki rákérdezett,hogy szeretett volna babát? Mondtam,hogy igen. Ennek ellenére mégis adott egy papírt,amin rajta volt,hogy hova kellene menni,ha mégsem akarjuk. Mondtam felesleges odaadnia,mert megtartjuk,terveztük,de mondta,hogy ő csak odaadja azért. Én orvost váltottam,mert ez nem volt szimpatikus,viszont ha valaki esetleg tényleg nem akarja,annak szerintem segítség is,ha elmondják neki mi a teendő,az meg pláne,ha nem kell kellemetlen kérdéseket feltenni,mert valaki megválaszolja őket anélkül is. Bár nem egy szimpatikus dolog,azt meg kell hagyni.
2012. szept. 19. 12:15
6/21 A kérdező kommentje:
Mikor 18 évesen terhes lettem az elsővel (sajnos nem született meg) a doki azt kérdezte ugye megtartja? Mondtam hogy persze. Aztán elvetéltem és az asszisztens nő flegmán megkérdezte hogy megtartotta volna a gyereket?
Amikor elmentem a dokihoz (még nem a választotthoz, hanem sztkba) és mondtam, hogy van egy pozitív tesztem, szeretném, ha megvizsgálna az első kérdése az volt, hogy mi a tervem a terhességgel. Ezt muszáj megkérdezniük. A második babánál (2 év múlva) szintén hozzá kerültem, de valamiért emlékezhetett rám, csak annyit kérdezett: most is örülünk?
De így hogy kérdés nélkül az abortuszt kezdi ecsetelni... hát megdöbbentő.
2012. szept. 19. 12:19
tőlem is rutinból megkérdezte a doki,hogy:szeretném-e megtartani.
szerintem a fenti esetben az orvos azért mondhatta ezt rögtön,mert ez volt a tapasztalata,azaz hogy rengetg fiatal lány kereshette meg ezzel a problémával,és gondolkodás nélkül elkezdte mondani az abortusz menetét.
ettől függetlenül,nem gondolom,hogy így kellett volna eljárnia!
és,az sem biztos,hogy pontosan így történ minden,ahogy a lány elmesélte.
2012. szept. 19. 12:23
Érdekes, tőlem nem kérdezte meg a doki, hogy megtartom-e. Egyébként utálom az ilyen orvosokat. Szerintem 16 év felett semmi joga ítélkezni. Sőt, örülni kellene egy újabb kis életnek, hisz ezért lett szülészorvos, erre esküdött fel. Nálunk van egy doki, nem túl szimpatikus nekem. Olyan benyomást kelt, mint aki kicsit alkesz, de jó szakember amúgy. Egyszer pont nála voltam az sztk-ban terhesgondozáson, amikor megszólalt a telefonja, így volt "szerencsém" végighallgatni a beszélgetést. Valaki abortusz ügyben érdeklődött nála. Teljesen korrektül, udvariasan, tárgyilagosan elmondta az abortusz menetét, a teendőket, majd megkérte a nőt, hogy forduljon ez ügyben majd egy kollégájához, ugyanis ő 15 éve nem vállal terhességmegszakítást egészséges terhesség esetén. Mit ne mondjak, nagyot nőtt a doki a szememben.
2012. szept. 19. 12:35
De furcsa, hogy ezt megkérdezik.Amikor kiderült, hogy babát várok, akkor tőlem ilyet nem kérdezett az orvosom.Megbeszéltük a teendőket, hogy mit szedjek, mikor kell Uh-ra menni stb.Magándoki volt.
31 hkm
2012. szept. 19. 12:35
Kapcsolódó kérdések: