Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A fogadott orvosnak és szülész...

A fogadott orvosnak és szülésznőnek mikor kell fizetni?

Figyelt kérdés

Mi van ha nem úgy bánik velem ahogy kéne? Nem mondott előre összeget hogy mennyit kér. Akkoq annyit adok neki amennyit akarok? Ha én csak 40.000ft ot akarok adni a dokinak?

Mielőtt elmegyünk a kórházból akkor adjam oda a pénzt? Ti hogycsinaltatok?

2012. szept. 18. 19:48
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Az orvoshoz havonta jártam egy vizsgálat 7000ft-volt.az orvos nem mondta hogy mennyit kér.gáz ha én csak 40.000ft-ot akarok adni neki?
2012. szept. 18. 20:05
 2/12 anonim ***** válasza:

ha nem kötötte ki,és nem is láttad a rendelőjénél kiírva, akkor annyit adj amennyit gondolsz. felénk 30at szoktak sima szülésnél,és 50et császárnál.

a legtöbben a varratszedés után szokták oda adni (én is akkor adtam)

amikor te elmész nem biztos,hogy bent lesz,ezért lehet,hogy ez nem a legjobb megoldás

2012. szept. 18. 20:09
 3/12 anonim ***** válasza:
Orvosa válogatja, 2,5 éve 50-et kért, idén már 70-et. Mit tudok csinálni. Akkor adtuk oda amikor hazaengedtek, mivel ő hozta a papírokat. Amúgy van aki a 6 hetes kontrollon adja oda. Én nagyon bízok benne. Ja de én császáros vagyok, gondolom a műtét drágább, de ki tudja. A szülésznőnek 25-öt adtunk de most nem fogadom meg.
2012. szept. 18. 20:11
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

A fogadott orvosnak varratszedéskor illik odaadni, ha úgy gondolod megérdemli. De ha szabadidejében ment be a szülésedre, akkor szerintem pofátlanság nem megköszönni.

A szülésznőnek pedig (én az vagyok...) szülés után szokták a kismamák, amikor gyermekágyas osztályra helyezzük őket. Van olyan aki megkérdezi, hogy mikor dolgozik legközelebb, mi a neve. Na erről annyit, hogy őt többet sosem látjuk, a nevet is csak azért kérdezik, mert be kell írni a babanaplóba...

Érdemes kicsit végiggondolni mit tesz egy szülésznő.

Gyakorlatilag ő van veled végig, ő figyeli minden oké-e a magzatoddal. Ha baj van ő szól mindenki másnak. Kiszedi alólad a véres lepedőt, vizet ad, infúziót köt, vért vesz, megjegyzi a keresztneved, ágytálat ad ha már majd bepisilsz, vizes ruhát, előkészít, levezeti a szülésed, utána 2 óráig ő figyel rátok, majd megetet, megitat, elcipel téged a gyermekágyas osztályra, meg persze a kb. 15 kg-os csomagodat, ha papás szülés apukát is ő veszi kézbe. És még egy csomó minden mást nem is írtam (adminisztráció, türelem, stb). Most egy kicsit magam és kolleganőim mellett beszéltem, de remélem érted mire célzom.

Legalább egy hálás köszönöm, esetleg egy képeslap. De kérlek szülés után ne tegyél úgy, mintha nem is ismernéd ha összefutsz vele a folyosón...

Sok sikert a szüléshez!

2012. szept. 18. 20:11
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
nekem nagyon jó orvosom volt,de én is akkor jöttem rá amikor szültem,hogy egy jó szülésznő tényleg többet ér..
2012. szept. 18. 20:16
 6/12 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy a fogadott orvosnak a magánrendelésnél szokásos összeg 10x-ét szokták adni szülésnél, a fogadott szülésznőnek meg fele annyit, mint a fogadott orvosnak.

Nekem volt fogadott szülésznőm, meg orvosom is, de nem bántam meg, a szülésznőtől szoptatási tanácsokat is kaptam, ezért pl. sohasem gyulladt be a mellem, és 2,5 évig tudtam szoptatni.

2012. szept. 18. 20:23
 7/12 anonim ***** válasza:
64%

NEM KELL ADNI NEKI SEMMIT SEM !!!

nincs olyan h kell

van fizetése az a munkája h szülész és világra segíti a babákat

nekem sem fizetnek a vásárlók mert udvarias voltam velük

és még sorolhatnám hány olyan szakma van ahol nem fizetnek pluszban

3 gyerekem van de egyszer sem adtam pénzt a dokinak

nem azért mert bunkó volt hanem mert én így gondolom h nem jár neki azért 50-100 ezer mert a munkáját végzi

tudomásul vette h bizony tőlem nem kap egy fityinget sem

és mégis mind a 3 gyereket nála szültem normális volt velem stb...

szal le lehet pontozni de akkor sem KELL

2012. szept. 18. 20:46
 8/12 anonim ***** válasza:
60%

Ha megfogadod, akkor igenis KELL!

Ha ügyeletben van mind a kettő, akkor tényleg nem kell.

Kedves utolsó, nem árt ha utánanézel, hogy mennyit tanul egy szülésznő, és egy orvos, és mit vállal (igaz, vállaljuk), és nézd meg a fizetést.

Aki megteheti, és tud az ad, aki meg nem az nem ad, de akkor ne is fogadjon maga mellé senkit.

Mindenkivel ugyanolyan felelősségteljesen bánunk, mert kemény perek vannak, meg hát a lelkiismeret..

2012. szept. 18. 21:06
 9/12 anonim ***** válasza:
ez,hogy a:szokásos összeg 10x-ét szokták adni szülésnél-nem cáfolom hogy vannak helyek ahol így van.gondolom nagyobb városokban.-de azért nem ez az általános. nálunk pl kivan írva,hogy a sima szülés 30ezer. (és 6ezer szokott lenni a terhesvizsgálat
2012. szept. 18. 21:10
 10/12 anonim ***** válasza:
Biztosan helyenként változó, mondjuk én nem magánban jártam hozzá terhesgondozásra, hanem SZTK-ba, úgyhogy arra nem költöttem. 6-os voltam.
2012. szept. 18. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!