Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyósom itt akar lenni nálunk...

Anyósom itt akar lenni nálunk 2 hétig mikor megszületik a babánk. Hogy jelezzem, mondjam neki, hogy nem szeretném?

Figyelt kérdés
Én szeretném ha hármasban lennénk ,hárman szoknánk össze. Arról nem is beszélve ,hogy másfél szobás a lakás és mi a ''nappaliban" alszunk a pici meg a kisszobában. Hely csak ott van ahol még aludni lehet, de én nem szeretném ha anyósom a férjemmel aludna én meg a babánál és azt sem,hogyha etetnem kell akkor én érezzem rosszul magam ,mert anyós nem tud aludni. A másik,hogy annyira nem közeli a viszonyunk, én nem meztelenkedek előtte ,nem akarok előtte szoptatni és nem is szeretnéén ha szülés után alkalmazkodnom kellene másokhoz.A párommal már rég beszéltem,hogy nem szeretném ,de egyszerűen nem érti meg,nem gondol bele. Azzal jön,hogy jót akar meg ,hogy csak az unokája....37hkm
2012. szept. 17. 22:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Legyél határozott.

Én nem voltam valószinű,mert többszöri elmondás után is képes volt becuccolni.10km-re lakik,volt kulcsa hogy mig nyaralunk,locsoljon már virágot,ugyis arrafele jár vásárolni.Én elmentem szülni,párom velem volt végig.Anyós i bejött megnézni,rendben hazament.Erre utolsó nap jön értünk párom,mire mentünk haza,anyós berendezkedett,1 hónapra...

Kértem páromat hogy tüntesse el de rögtön,ő anyja,de azt mondta anyós,biztos én nem igy akarom.Akkor mondtam én finoman hogy de nem kell ideköltözni,párom szabin lesz 3 hétig.De ő nem megy,már a tyúkok is a szomszédrabizva.

A vége az lett hogy a 4 emelettel feljebb lakó barátnőm is hallotta ahogy kitessékelem az okoskodó banyát (elkezdte sorolni hogy de majd ő megmutatja mit hogy kell,én ugyse tudom,blabla)

Azóta karácsonykor,husvétkor illemlátogatás van...

2012. szept. 18. 11:15
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

37 hetes kismama vagyok és szintén zenész...

Baba születése után anyukám jön fel egy hétre (csecsemőgondozó szakmája is van), utána anyósom is akar jönni. A terhességem óta jóban vagyunk, de szörnyű egy erőszakos személyiség.. Nekünk is másfél szobás a lakás, a babaszoba szintén a kisszobában berendezve. Mindig, mikor feljön, átrendezné a lakást, miért nem mi alszunk a kisszobában, és egyébként is annyira bénák vagyunk, hogy a gyereket is ott fogjuk hagyni a Tescoban. (ezt minden alkalommal elmondja). Párom szerint is jóóó lesz, meg majd segít, de én nem akarok előtte szoptatni, és nem akarom hallgatni, hogy mit hogy csinálok rosszul. :( Már most emiatt vagyok ideges.

Mindenképp a pároddal beszélj, csak így maradhat meg a jó viszony, illetve a későbbi konfliktusok elkerülése.. Én már nem úszom meg, de neked sok sikert! :)

37 hkm

2012. szept. 18. 12:22
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Végül úgy alakult,hogy a páromnak mondtam ,hogy majd én beszélek az anyukájával ha már ő nem teszi meg. Meg elmondtam neki,hogy miért nem szeretném. Erre mondta,hogy majd ő beszél vele és meg is tette. Állítólag jól fogadta a hírt, de én nem úgy szürtem le,mert utána beszéltünk pár szór telefonon. Mindegy majd megenyhül. Annyiban maradtunk,hogy egy hét után eljöhet 2-3 napra. Szerintem még az is sok lesz, de nem akarom ,hogy azt higgye vele van gondom, vagy az unokájától akarom tiltani.
2012. szept. 22. 05:12
 14/14 anonim ***** válasza:

Bár talán megoldottad, azért én is ideírom a gondolataim. Az én anyósom 170 km-rel odébb lakik, és valószínűleg mi is számíthatunk ilyen 2 hetes ideköltözésre - legalábbis a sógoromékhoz odaköltözött. Amúgy nincs vele semmi bajom, soha nem is volt, jól kijöttünk. De egyrészt a húgom első hat hetéből kiindulva nem igazán akarok egész napra a férjemen kívül itt tudni valakit, másrészt dohányzik. Nem nagyon szeretném ennek a friss picurka tüdőt kitenni úgy sem, hogy a lakás két másik vége. Én nem szoktam becsukni az ajtókat a lakásban, csak a wc-ét.

Na de a lényeg: azt találtam ki, hogy arra a két hétre keresünk neki albérletet. Úgysincs már plusz ágyunk, hozzájuk került a pici szobájából a franciaágy, mert a szobára volt szükségünk. Így majd lehet, nem is akar ennyi időre jönni. Ráadásul december elejére vagyok kiírva, így a karácsony engem pluszban frusztrál. Ennek van nálunk egy menetrendje, ami most majd felborul, de azért nagyon szeretnénk, ha anyuék és a húgomék (ők 500 km-rel laknak távolabb) eljönnének egy délutánra, estére, vacsorára.

Amúgy anyuék is csak akkor mentek a húgomékhoz 3 hétre, mikor a húgom már 3-4 hete megszült, és albérletben voltak, igaz, közös udvarban. De nálunk is csak 10-15 perc séta az, ahová gondoltam, és anyuék lépcsőházában lenne.

2012. szept. 22. 05:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!