Anyósom itt akar lenni nálunk 2 hétig mikor megszületik a babánk. Hogy jelezzem, mondjam neki, hogy nem szeretném?
Üdv a klubban! Az én anyósom ráadásul még külföldről is jön, tehát még azt sem lehet, hogy hazaküldöm aludni meg főzni. Ráadásul pont úgy vette a repülőjegyet, hogy ha esetle túlhordom a picit, akkor pont akkor érkezik Mo.ra, amikor én a kórházban fogok a szülőszéken csücsülni és erölködni, magyarul az első húsz napot végig ott lenne nálunk, és k.rvára fog idegesíteni. :( SZóval én csak együttérzek veled, de tanácsom igazából nincs. Tudod, hasznosnak akarják magukat érezni, de közben meg kiidegelnek, és borzasztó! Még a saját anyámat se szívesen látom majd magam körül, mert ő meg orvos, és tuti, hogy tele lesz okostóni tanácsokkal és ő amúgy is mindig mindent jobban tud, hozzá meg jön még az anyósom! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Szóval részvét és empátia ezerrel neked! Kitartás!
30 h km
na nálam pont fordítva van
külön szólni kéne neki hogy jöjjön már el kicsit segíteni
nekem az is segítség lenne ha főzne valamit és ennyi.
nekem második gyerkőc,kislányom 2,5 éves
öcsikéje 1 hónap múlva születik,
anyukám fog jönni 2 hétre segíteni, a lányommal is jött, jó volt hogy ott volt, nem éreztem magam egyedül,segített amiben tudott, legalább megfőzött,a férjem dolgozott abban az időszakban, hétvégére viszont itthon volt, akkor anyukámnak kimenőt adtam :)
de most külön szóltam anyósnak hogy ha anyukám már nem tud jönni jöhet nyugodtan szivesen látom, mert ha idegen gyerekeket annyira bír tutujgatni akkor az unokája nem jelenthet gondot..na ennyit erről..
32 hetes kismama..jah.nem már 33 :)
Ez szerintem pont az a dolog, amit a párodnak kellene vele megbeszélni!
Nálunk is ajánlkozott mindkét anyuka, de én szépen megmondtam,hogy köszönjük,de nem kell. Meg is értették!
De a mi viszonyunk jó anyósommal! De ha a tiétek nem annyira, akkor tényleg jobb,ha a párod beszél vele!
Szerintem fogadd el a segítségét, most még nem tudod mennyire nagy szükséged lesz rá. Ha pedig esetleg mégsem, akkor néhány nap után még midig meg lehet neki mondani hogy köszönöd szépen, most már boldogultok.
Ha olyan ember vagy, aki tud másokat irányítani, akkor ülj le vele és beszéljétek meg hogy pontosan kinek mi lesz a feladata. Kerek perec mondd meg neki, hogy mi az amiben segítséget vársz (főzés, mosás, vasalás, takarítás) és mi az amiben nem (éjszakai felkelés, a gyerekkel való foglalkozás, stb).
Ha viszont nem olyan ember vagy, akkor mindenképpen nagy segítségedre lesz mindenben, akármennire is nem szeretnéd. Hidd el maga a jövevény is pont elég lesz arra, hogy felborítson mindent, és amikor az ember ott áll tök tapasztalatlanul, és halvány fogalma sincs hogy mit hogyan kell csinálni, akkor még egy kevésbé szeretett anyósért is hálás.
nálunk én ajánlottam fel anyósomnak is meg anyunak is, hogy előbb anyu egy hetet majd anyósom egy hetet legyen itt..Nem is a segítség miatt hanem mert a szemüket jó volt látni. egyébként kb utáljuk egymást anyóssal dehát az unokája....ezen már nem tudok változtatni:)
szerintem nem kell előtte szoptatnod azt biztos megérti, bár szerintem miután a védőnő előtt is kellene-anyósod se hiszem hogy nagy kaland lenne-szerintem túl dramatizáljuk az ilyen helyzeteket-ja és egy 20nm2-es galériás lakásban lakunk...
18hkm
Nekem anyósom jó messze lakaik,de én sem szerettem volna ha idejön. Ahhoz minek ideköltöznie valakinek aki segíteni akar??? Anyu itt lakik a közelben ő ajánlkozott is h költözik, de megmondtam magunk szeretnénk lenni, együtt kitapasztalni mindent segíteni esetleg ha akar abban lehet h megfőz egy fazék ételt a férjem elmegy érte, esetleg feljön segíteni kitakarítani az elején , de nekem nem kellenek az idétlen tanácsok. Anyósomnak is vannak hülyeségei amitől legszívesebben falnak szaladnék. pl. csokizzam a mellem h jobban szopjon a kicsi -.-'
Ehhez nekem lelki erőm nem lenne hallgatni csak jól felbosszantanám magamat vele és az senkinek sem lenne jó. Meg hát alkalmazkodás szempontjából is nehéz lenne főleg h amúgy is van egy új lakónk :) Én megmondtam nekik ha tanácsot akarok vmi miatt akkor telefonálok ahhoz nem kell helyben lennie senkinek. És ebből nem engedek. A férjem viccelt azzal h egyszerre költözzenek ide mind a ketten erre én csak azt válaszoltam h akkor mi költözünk el arra az időre a kicsivel itthonról :D Nehéz helyzet az biztos de meg kell érteniük ez már a te családod te akarsz boldogulni és segíteni sok más dologban is lehet ahhoz meg nem kell a kanapén aludnia senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!