Beágyazódáskor szokott lenni folyás?
Előzőn vagyok, bemásolok két cikket:
Az elmúlt évtizedek felfedezése, hogy a méhlepényben termelődő terhességi hormon, a human choriogonadotrophin (hCG) és az agyi luteinizáló hormon (LH), mely a női ivarszervben a nemi hormon termeléséért felelős, biológiailag „rokonoknak” tekinthetők. Ez a két hormon hasonló szerkezete miatt az agy területén az idegsejtek felszínén azonos fogadó anyagon (receptoron) kötődik. Ezt a receptort nevezték el LH/hCG receptornak.
Tekintettel arra, hogy az agyi LH/hCG receptorok és ezek a „rokon hormonok” az agyi, úgynevezett limbikus rendszer területén helyezkednek el, feltételeztük, hogy biológiai hatásuk is a fenti területet érinti. A limbikus rendszer többek között az érzelmi működés szabályozócentruma. Ez a rendszer más agyterületekkel is összeköttetésben áll, így szerepet játszik a szociális érdeklődés megjelenésében és a „stressz-reakciókban”, de részt vesz az aktivitás és az alvás-ébrenlét szabályozásában is.
Álpozitív eredményt adhat vesebetegség, immunrendszeri kórállapot, illetve az agyalapi mirigyben termelődő és a HCG-hez igen HASONLÓ KÉMIAI SZERKEZETŰ hormon (LH) túltermelődése. A tesztek pozitivitása tehát nem jelenti a terhesség bizonyítását: valószínűségi jelként értékelhetjük. Pozitív terhességi teszt azonban minden esetben további vizsgálatok elvégzésének szükségességét jelenti. A gyorstesztek tehát igen nagy segítséget jelentenek mind a paciensnek, mind az orvosnak. A kapott lelet - legyen az pozitív vagy negatív - értékelése az adott egyedi eset kapcsán azonban mindig az orvos feladata! Minden vérzéskimaradás esetén tehát indokolt terhességi tesztet végezni, és ennek eredményével felkeresni a nőgyógyászt.
Ismét én, hát ha menzi körül, azaz kb 10 napja voltatok együtt, és esetleg akkor volt véletlenül egy peteérésed, akkor elképzelhető. De eddig ilyet nem írtál. 5 nap múlva csinálj újabb tesztet, ha pozitív jól láthatóan akkor baba lesz. Hallottunk már olyat hogy valaki menzi alatt/körül lett terhes, bár ez elég ritka.
Minden jót.
köszönöm a válaszokat
nagyon reménykedek a kislányom is így fogant!
és úgy tudom aki életébe nem szedett fogamzás gátlót annak erre megvan az esélye én soha nem szedtem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!