Ismerősömet antiniotikummal kezeltél, veszélyt jelenthet számára terhesség esetén?
Van egy ismerősöm és 40-41 naposak a ciklusai,2 hónapi alhasi fájdalom miatt elment orvoshoz, ahol ultrahangon és hüvelyultrahangon kimutatták hogy volt peteérése, és összeesett a sejt, de viszont petefészekgyulladása van és ciszta, erre kapott antibiotikumos kezelést.Ha jól tudom Kliont kapott 5 napig kellett szednie és közben teherbe esett mert csinált terhességi tesztet és pozitív lett, elment orvoshoz, ahol nem tudták behatárolni még hány hetes lehet, viszont üres a petezsák egyenlőre, és genetikai vizsgálatra is szükség van, hogy a gyógyszerek nem tettek e kárt a babában.
Mostanra érzékeny a mellbinbója, és állandóan megjön érzése vban, és a bal oldali petefészke még mindig nagyobb a gyulladás miatt.
Szerintetek kismamák, vagy akik voltak már ilyen helyzetben, mennyi az esély arra hogy terhessége megmarad?
Bocs, véletlen elküdtem, mielőtt befejeztem volna. Szóval az üres petezsák nem bíztató jel. Ez nem feltétlenül a gyógyszer miatt lehet, hanem legtöbbször genetika (kromoszóma gond), stb. ami teljesen egészséges pároknál is előfordul sajnos.
Ha tényleg üres a petezsák és nem fejlődik benne embrió , szikhólyag , akkor a terhességet befejezik. Azonban az ilyen eset nem szokott megismétlődni általában ugyanazon nőnél.
Érdemes egy újabb uhangon megnézetni, hogy tényleg üres-e az a petezsák, vagy csak nagyon korán ment még akkor.
Nem tudják még hogy lesz e benne valami, azért hívták vissza 2 hét múlva.
Szerinted az antibiotikum miatt lehet baja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!