Már lassan 6 éve szedem a Diane35-öt. Most le akarom tenni, mert kisbabát szeretnénk. Kell várni hogy kiürüljön? A többi lent.
Itt az előző kérdés róla!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
moira ne haragudj, de ez egy hormonbomba, nagy hülyeség azt tanácsolni, hogy nem kell várni utána, hiszen ez az egyik olyan gyógyszer, ami után pont, hogy várni KELL!!!
egy szülésznő
Hát attól függ, mihez nézzük:DD
A 30 évvel ezelőtti tabikhoz képest alacsony a hormontartalma.
Ha a legmodernebbekhez nézzük, akkor meg magas.
A mai tablettákban 20-30 mikrogramm ösztrogén van, a Dianében 35.
"1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A DIANE 35 DRAZSÉ ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
Hatóanyagainak csekély mennyisége miatt a Diane 35 az alacsony dózisú fogamzásgátló tablettákhoz hasonló készitmény. Tekintve, hogy a csomagban található drazsék hatóanyagai, sőt azok dózisa is azonos, a Diane 35 egyfázisú tabletta."
Én egyébként megkérdeztem anno, hogy kell-e szüntet tartani vele, és azt mondták, hogy nem.
jah, és itt a " gyógyszer szakemberek számára készült alkalmazási előirata":
"4 Klinikai jellemzők*
4.1 Terápiás javallatok
Nők androgénfüggő kórképeinek kezelésére. Ide tartoznak az akne súlyosabb alakjai, amelyeket seborrhoea, gyulladás illetve nodusok kísérnek (acne papulopustulosa, acne nodulocystica) és a tartós orális antibiotikum kezelésre nem reagálnak, valamint az androgen alopecia és a hirsutismus kevésbé súlyos formái.
Bár a Diane fogamzásgátló hatással is rendelkezik, fogamzásgátlóként nem adható, csak a fentiekben jelzett androgén-függő kórképek kezelésére."
Én a gyógyszert már jó ideje nem szedem. Mint leírtam nem is estem teherbe azonnal. Lányomnak semmi baja. A betegtájékoztató meg azért van, hogy tájékoztasson minket. Valótlant nem állíthatnak, hiszen ezt szigorúan ellenőrzik. Ja és azért vannak magasabb hormontartalmú fogamzásgátlók is. Régen is voltak terhes nők, akik esetleg magasabb hormontartalmú gyógyszer szedésekor estek teherbe.
Ja és azért vegyük figyelembe, hogy az első pár hét alatt "elkövetett" dolgok vagy egyáltalán nem hatnak a babára, vagy annyira súlyosan hatnak, hogy meg sem marad! Mindenki ezt hangoztatja!
Természetesen én sem ajánlom a kérdezőnek, hogy ne tartson kiürülési szünetet, a szavaimat ne forgassátok ki. Csak és kizárólag a saját tapasztalataimat írtam le, mert én is ezt szedtem sok száz nőtársammal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!