12 evig szedtem a fogamzasgatlot, most babat szeretnek, szükseges egy par honapot varnom, hogy a gyogyszer kiürüljön a szervezetemböl, mielött elkezdünk probalkozni?
ez tévedés, hogy kiürül 24 óra alatt, hiszen akkor a gyógyszermentes időben nem lenne z ember védett és másképp kéne védekezni
3 hónapot szoktak mondani az orvosok
ma 16:58
Azt nem a fogamzásgátló okozta, ugyanis semmi hatása sincs a terhességre. A tabletták úgy működnek, hogy becsapják a szervezetet, mert ugyanolyan hormonokat tartalmaz, mint amit a női test termel a ciklus folyamán, így az agy azt hiszi, már termelt, és nem termel sajátot, így akadályozva meg a peteérést. A vetélések sajnos nagyon gyakoriak, legtöbbször észre sem veszi az ember, viszont ilyenkor a magzat életképtelensége áll fenn a legtöbbször. Ezt pedig nem befolyásolja a tabletta.
ma 17:00
A tabletta mentes szünet más. Mint leírtam, a tabletta mesterséges ciklust állít be, és minden ciklusnál természetes a vérzés. A tabletta abbahagyásakor leesik a progeszteronszint, ez okozza a vérzést. De még mielőtt elkezdhetne érni a petesejt, már kezdődik is az újabb levél, így megint nem termel saját hormont a szervezet és így tovább. Ha nem ürülne ki 24 óra alatt, akkor nem lehetne teherbe esni attól, hogy kihagy az ember 1-2 szemet.
Én 24 helyett 48 órát tudok, de ennek semmi jelentősége.
A 3 hónapot azért mondják a dokik, hogy beálljon a saját, természetes ciklusod, de ha akkor leszel terhes, azzal sincs gond!
Sok sikert!!!
Én vártam,nem jött össze,barátnőmnek azonnal,már 2éves a kisfia,kolléganőm pedig jövő hónapban szül,ő sem várt.
Én nem várnék a helyedben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!