Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Már lassan 6 éve szedem a...

Már lassan 6 éve szedem a Diane35-öt. Most le akarom tenni, mert kisbabát szeretnénk. Kell várni hogy kiürüljön? A többi lent.

Figyelt kérdés
Mennyi időt kell várni? Ha egyből elkezdünk próbálkozni,akkor lehet valami baja a babának?
2012. szept. 15. 10:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Ha abbahagyod és rögtön nekiálltok a próbálkozásnak, attól semmi baja nem lesz a babának. Lehet nem fog azonnal összejönni, mert elég sokáig szedted. Elvileg akár azonnal teherbe eshetsz, de ne ijedj meg ha ez nem jön össze, elvileg 3-6 hónap, ami elfogadható, tehát annyi idő is lehet mire teljesen kiürül a szervezetedből. 1 év után pedig már ajánlott felkeresni egy dokit.
2012. szept. 15. 10:14
 2/19 anonim ***** válasza:

Azt mondják, hogy addig úgysem tudsz teherbe esni amíg a gyógyszer hatása él. Persze volt már rá ellenpélda...

Én is ezt szedtem, majd áttértem egy ugyanilyen hatóanyagúra, csak olcsóbbra. Ezt tettem le amikor terveztük a babát. Mi 2 hónapot vártunk a kiürülésre, aztán próbálkoztunk. De nem is jött össze rögtön. 4 hónapot vártunk rá.

2012. szept. 15. 10:15
 3/19 anonim ***** válasza:
35%
Ja, és ez egy alacsony hormontartalmú gyógyszer, nem valószínű, hogy bajt okozna.
2012. szept. 15. 10:16
 4/19 anonim ***** válasza:

A gyógyszer abbahagyásától kezdődően teherbe lehet esni, nem ad tovább védelmet. (Ezért javasolják azt is, ha kihagysz egy szemet, védekezz másként is.)

Általában három hónapot szoktak javasolni várakozásra, hogy a vér lecserélődjön, de szerintem sem lesz baja a babának, ha nem akartok várni. Maga a leírás egy hónapot ajánl, de csak azért, hogy tudd az utolsó rendes menstruációd kezdő időpontját, mivel ez fontos dátum a terhesség korának meghatározásában.

2012. szept. 15. 10:21
 5/19 anonim ***** válasza:
46%

igaz nem a válasz a kérdésedre, de felhívnám a figyelmedet, hogy ez a gyógyszer nem fogamzásgátló, hanem egy hormongyógyszer (gondolom pattanásos voltál) fogamzásgátló hatással. és nagyon nem jó,mert csak megvonásos vérzést csinál. sajnos én is ezt szedtem, igaz hál istennek (koppkoppkopp) nem volt baj a fogantatás körül, a harmadik hónapban sikeresen összehoztuk a lurkót. de szerintem majd ha legközelebb szükséged lesz fog.gátlóra, vedd ezt figyelembe. engem is utólag figyelmeztettek és mint mondta a doki, 6 hónapnál tovább nem ajánlatos szedni (én minimum 4 évig szedtem!) még a Tri-regol is hasonló, sokan fog.gátlónak szedik,pedig valójában nem erre találták ki... a Diane-t pl. PCOS nőknek kellene szedniük. szóval gondold meg jól, nem kötekedés, csak én örültem volna ha tudom ezt a 4 év alatt!

jah és szerintem várj azért egy-két hónapot! Sok sikert nektek! :)

2012. szept. 15. 10:59
 6/19 anonim ***** válasza:

tegnap is volt egy ilyen kérdés

nem vagyunk egyformák de én csak rosszat tudok mondani a Diane35-ről. Amíg szedtem nagyon jó volt mert gyönyörű volt az arcbőröm sehol egy pattanás vagy folt. de amikor abbahagytam több hónapon keresztül nem volt peteérésem, híztam 10kgt és iszonyat lett a bőröm, hatalmas hormonadag van benne. egy évbe telt mire a doki rendbe hozott és lett peteérésem és még egy évbe mire a bőröm visszaállt és lefogytam. amint lefogytam teherbe estem, két évünkbe telt, rég be kellett volna tiltani ezt a gyógyszert!

2012. szept. 15. 11:04
 7/19 anonim ***** válasza:
nekem a szőröm sem nőtt tőle, aminek akkor nagyon nagyon örültem, viszont most így visszagondolva egyáltalán nem normális! és én is hirtelen meghíztam az abbahagyás után...:S 65-ről 85-re...:(
2012. szept. 15. 11:24
 8/19 anonim ***** válasza:
64%

A válasz ugyanaz, mint a tegnapi kérdésre:

A legtöbb tabinál nem kell várni, de ennél igen, legalább 3 hónapot.

2012. szept. 15. 11:25
 9/19 anonim válasza:
100%
5 évig szedtem a Diane35-öt.Mikor abbahagytam, következő hónapban már terhes lettem. 5 éves, egészséges a kisfiam.
2012. szept. 15. 14:50
 10/19 anonim ***** válasza:
29%

oké ,lehet hogy a te eseted szerencsés volt. tudod anyósom is örökké azzal példálózik,hogy ő mind három gyerekével végig cigizett a terhesség alatt, mégis egy sem beteg miatta. csak ő a szerencsés fajta. én is több mint 4 évig szedtem, terhesség előtt egy évvel hagytam abba más okból és a 3. próbálkozós hónapban teherbe estem. de mondd: minek sósavazzak ki edényt, ha egyszerű mosogatóval is lejön a szennyeződés???

az h te ilyen szerencsésen jöttél ki a szituból annak nagyon kell örülni,de ne bátoríts senkit a szedésére! olvass utána annak, hányan vannak a szerencsétlenül jártak között!!!

2012. szept. 15. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!