Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek egy kezdő orvos...

Szerintetek egy kezdő orvos tévedhet ilyenben, és ekkorát?

Figyelt kérdés

Nem jött meg, teszt pozitív, de gondoltam még ráérek...

Aztán egyik éjjel erősen görcsöltem, és bementünk az ügyeletre, ahol egy fiatal orvos nézett UH-val, de úgy tűnt annyira nem is kezdő, ügyesen bánt a géppel is.

Akkor voltam menzesz szerint 5hét 6 napos, koronggal ő már 6 hetet forgatott ki. Hüvelyi UH-val nézett és ezt látta: 20x18 mm es szabályos petezsák, benne 6 mm CRL-ű élő embrió. Hallottuk a szívmúködést.

Kérdésem az lenne hogy a terhesség korát jól állapította-e meg, illetve ha pl az előző ciklus közepén fogant volna a baba azt észrevette volna-e, hogy mondjuk akkor már 3x akkora lett volna az embrió. Az előző ciklusban fogant volna csak egy példa volt, mert utána megjött rendesen. Szóval hogy pl menzesz szerint 4 héttel nagyobb babát észrevette volna-e?

2012. szept. 14. 19:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Az a 3 hét sokat számít a baba szempontjából. Mindenképpen észrevette volna, illetve az uh alapján megmondta volna, h 9-10 hetes a pici, nem pedig 6.
2012. szept. 14. 20:33
 12/21 A kérdező kommentje:

Akkor megnyugodtam! Szóval ekkora eltérést észrevett volna bárki.

És igen, lebuktam... Első terhesség! Mindentől félek.... De majd biztos elmúlik, megszokom.

De ez elég hülye kérdés volt ugye? Nem is tudom honnan pattant ki: megszakítás, megjött, aztán nem védekezés, nem jött meg, teszt pozitív. És mégis miből gondoltam én a kis marha hogy még a megszakításos hónapban készült...

2012. szept. 14. 20:37
 13/21 anonim ***** válasza:
85%
Annyi baj legyen :) Megoldódott a dilemma, az a lényeg :)
2012. szept. 14. 20:39
 14/21 anonim ***** válasza:
85%

Olyan aranyos vagy(:

Boldog babavarast!

2012. szept. 14. 20:40
 15/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :-))

Meoldódott a dilemma, ami nem is dilemma, hanem egy oltári nagy marhaság! Csak tényleg azt nem akartam hogy később aggódni kelljen majd, hogy miért kisebb, vagy nagyobb. Akkor az én pici babám valószínű mindig kicsit nagyobb lesz majd, mert hamarabb volt a peteérésem.

Ti is nagyon aranyosak vagytok!

És majd ti fogtok segíteni nekem abban, hogy ne legyek ilyen zizi végig a várandósság alatt....

2012. szept. 14. 20:54
 16/21 anonim ***** válasza:
85%
1. vagyok. Egy 6 hetes és egy 10 hetes embrió között óriási a különbség! :) Azt még a vak is észre venné. Ja, és az uh gép is kiírja a terhességi hét számát a méret alapján. Szóval biztos, hogy 6hetes terhes vagy. (Ja, és én akkor estem teherbe, mikor menstruáltam. Ez tuti, 1000%.)
2012. szept. 14. 22:47
 17/21 A kérdező kommentje:

Kedves előző! Hát, akkor nagy gratula!!!!

Milyen érdekesek vagyunk mi nők. Egyébként én is azért nem tudom a peteérésemet, mert sosem éreztem. Szerintem ez olyan szubjektív. Hogy itt meg ott szúrkált eyet, hát az is lehet sokat ettél, és azért... honnan a fenéből tudják sokan hogy na most ovulálok, gyere apa szexelni????

A másik pedig az, hogy nekem is mindig pontosak voltak a ciklusaim, csak a terhesség előtt nem. Volt hogy 29 napra, aztán 26-ra, majd 30-ra jött meg.

A fene se tudja, lényeg hogy sikerült, és nagyon ügyesek voltunk. És már az is biztos hogy nem számoltuk el a korát, hála nektek erre is rájöttem, ill. meggyőztetek. :-))

Egyvalamit nem hiszek el viszont, hogy valaki terhesen is menstruál. Lehet vérzés, nem mondom, de az közel sem hasonlít menzeszhez, még a hülye is észreveszi, hogy itt valami nem stimmel.

Egyébként hány hetes vagy? Vagy már boldog anyuka?

2012. szept. 15. 10:00
 18/21 anonim ***** válasza:

Akkor elvetéltem... Utána sikerült ismét, 27-én már egy éves lesz a kislányunk. :)

Anyósom fogamzásgátló mellett lett terhes a férjemmel. Volt neki megvonásos vérzése, így 18 hetes terhes volt, mikor észre vette. :)

2012. szept. 15. 11:09
 19/21 anonim ***** válasza:
Ilyen pici korban nehéz pontosat mondani. Kb. 12. hétre szokták korrigálni, akár 70 akár 40 éves az orvos. Ez tőle független.
2012. szept. 15. 12:04
 20/21 anonim ***** válasza:

6hetesen még általában csak egy kis fekete folt, és van már szívhangja is a babának. 9-10hetesen meg már olyan kis babszem formájú a baba, a kis babszem fele kb a teste és fele a feje, és a végtagbimbók is látszódnak a testén, 12hetesen meg már olyan mint egy igazi kisemberke. Látszik szépen a kis feje, teste és a végtagja is.

Tehát tutira észrevette volna a doki, hogy mennyi idős terhes vagy!!!!! Nyugi!!! 6mm crl-szívhang- az kb 6hetes terhesség.

2012. szept. 15. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!