Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A dokihoz mikor menjek le...

A dokihoz mikor menjek le receptet felíratni kezdő csomaghoz?

Figyelt kérdés
popsikrém, fürdető, lázcsillapító, olaj, stb...
2011. nov. 28. 22:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ehhez kell recept?!
2011. nov. 28. 22:48
 2/11 A kérdező kommentje:
én úgy tudom hogy amúgy is találkozni kell szülés előtt a dokival és akkor ő írja ki receptre ezeket a dolgokat. 32 hkm
2011. nov. 28. 22:56
 3/11 anonim ***** válasza:

Igen, ezekhez kell recept, mert patikai készítmények. Tapasztalatból tudom, hogy a legjobb a babának. A köldökcsonk ápolásához kell alkohol, gézlap, hintőpor. Aztán a fürdetőkrém vízben tisztít, viszont száraz bőrön hidratál. Lázcsillapító és néhány alapgyógyszer és kúp szintén nagyon kell, ami jobb, ha megvan, ne legyen rá szükség. Popsikrém szempontjából is jobb, ha patikai van, mert a Bepanthen és a Neogranormon inkább akkor jó, ha gond van a popsi bőrével, ha hozzászokik, akkor nincs mivel helyre hozni. A Sudocrem nagyon jó de nagyon drága.

Konkrétan ma kérdeztem rá a doktornőnél, azt mondta, hogy ha megszülök, a férjem menjen be, mert a baba neve kell, és amíg nincs saját Taj száma, az enyém után ír valami jelzést, így hivatalos a recept.

2. babás 33. hetes

2011. nov. 28. 23:48
 4/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok, igaz nem élek MO-n, de nálunk minden recept nélkül kapható. Ha receptre írnák ki, akkor is mind fizetősek, tehát még annyi előnye sem lenne a receptnek, hogy olcsóbban kapom meg.
2011. nov. 29. 07:21
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Második vagyok. Én csak a hazai viszonyokat ismerem, vannak olyan készítmények, amik vénykötelesek, de általában ami nem az, az is olcsóbb receptre. Az első terhességemkor kaptam ezt a listát, általában ezek kellenek:

Konakion injekció (K-vitamin)

Vigantol olaj (D-vitamin)

Hexachlorophen-es hintőpor a köldökcsonk ápolásához

Szaliciles alkohol

70%-os alkohol

Gyógyszertári napraforgóolaj hajlatok ápolásához

Steril vatta

Gyógyszertári popsikenőcs

Gyógyszertári fürdető (Ung. Hydrophil nonion)

Germicid-C kúp (lázcsillapításra)

Kamillatea filteres

Édeskömény tea

2011. nov. 29. 07:48
 6/11 anonim ***** válasza:
Bocsi hogy belekérdezek, de ezeket az én dokimnál kell intézni, vagy választani kell a babának egy dokit és majd ő írja ki?
2011. nov. 29. 08:05
 7/11 anonim ***** válasza:
2 és fél éve szültem, akkor olyan 36 hetesen mentem a gyerekorvoshoz. Ő felírta a recepteket, amit a párom kiváltott, amíg mi a kórházban voltunk. Ott adtak mindent.
2011. nov. 29. 09:31
 8/11 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat!

a hozzátok tartozó gyerekorvoshoz kell lemenni.

2011. nov. 29. 09:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Gyerekorvos írja fel, szabadon választható, hogy kihez szeretnéd hordani a babát.
2011. nov. 29. 09:32
 10/11 anonim ***** válasza:
én is köszönöm a választ :)
2011. nov. 29. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!