A dokihoz mikor menjek le receptet felíratni kezdő csomaghoz?
Igen, ezekhez kell recept, mert patikai készítmények. Tapasztalatból tudom, hogy a legjobb a babának. A köldökcsonk ápolásához kell alkohol, gézlap, hintőpor. Aztán a fürdetőkrém vízben tisztít, viszont száraz bőrön hidratál. Lázcsillapító és néhány alapgyógyszer és kúp szintén nagyon kell, ami jobb, ha megvan, ne legyen rá szükség. Popsikrém szempontjából is jobb, ha patikai van, mert a Bepanthen és a Neogranormon inkább akkor jó, ha gond van a popsi bőrével, ha hozzászokik, akkor nincs mivel helyre hozni. A Sudocrem nagyon jó de nagyon drága.
Konkrétan ma kérdeztem rá a doktornőnél, azt mondta, hogy ha megszülök, a férjem menjen be, mert a baba neve kell, és amíg nincs saját Taj száma, az enyém után ír valami jelzést, így hivatalos a recept.
2. babás 33. hetes
Második vagyok. Én csak a hazai viszonyokat ismerem, vannak olyan készítmények, amik vénykötelesek, de általában ami nem az, az is olcsóbb receptre. Az első terhességemkor kaptam ezt a listát, általában ezek kellenek:
Konakion injekció (K-vitamin)
Vigantol olaj (D-vitamin)
Hexachlorophen-es hintőpor a köldökcsonk ápolásához
Szaliciles alkohol
70%-os alkohol
Gyógyszertári napraforgóolaj hajlatok ápolásához
Steril vatta
Gyógyszertári popsikenőcs
Gyógyszertári fürdető (Ung. Hydrophil nonion)
Germicid-C kúp (lázcsillapításra)
Kamillatea filteres
Édeskömény tea
köszönöm szépen a válaszokat!
a hozzátok tartozó gyerekorvoshoz kell lemenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!