A "kezdő csomag" mennyibe fog kerülni?
Ennyiből simán!
Ha nem ellenzed a használt dolgokat sem akkor még olcsóbban is kijössz!!
Ennyiből egész jól ki tudsz jönni, bár ez mindig a szülők igényeitől függ.
Jól körül kell nézni, listával, okosan vásárolni, és megnézni, hogy az olcsóbb tényleg rosszabb-e vagy ugyanolyan jó minőségű.
Sok mindent lehet használtan venni. Ha kaptok valamit, az is nagy segítség.
Ha mindent használtan veszel, akkor igen, egyébként nem valószínű.
Ágy mellé bútor a ruháknak?
Nekünk 100.000 ft volt a bútor, amiben ágy, pelenkázó, kétajtós szekrény, szivacs, ágynemű tartozott. Ez olcsónak számított 2 éve.
Babakocsi: ne a legolcsóbbat vedd, mert megbánhatod és vehetsz helyette újat. Nagyon nézz körül, vedd számba az igényedet a kocsival szemben.
Én úgy gondolom, hogy 50 e ft alatt nem kapsz jó kocsit, ami újszülöttkortól jó egészen 3 éves korig.
Ruhák:
Kezdő használt csomag olyan 15 e ft szerintem.
Takarók, fürdőlepedők, fürdőkád: 10.000 ft - gondolom ezt újonnan veszed.
Légzésfigyelő:
vagy veszel vagy nem, vagy újonnan (20 e ft) vagy használtan a feléért.
Hordozó autóba: vagy van a babakocsihoz vagy nincs.
Vagy használtan veszed olyan 10 e ft egy márkás vagy újonnan, akkor 20 e ft felett kezdődnek.
Pelenka:
ez a legdrágább. Havonta cca 10 e ft
Vagy szoptatod vagy nem. Ez jelentős költség lehet havonta.
A babaszoba kialakítása is kerülhet tízezrekbe, de ha nem csináltok semmit, akkor 0ft.
Kezdő orvosi cucc: lázmérő, fürdőhőmérő, kencefizék cca. 5 e ft
Hirtelen ennyi jutott az eszembe.
Attól függ, hogy miből milyet fogsz venni. Új babakocsit, hordozót, ágyat..stb, vagy használtat? Az ágyak "átlagban" durván 10ezerért vannak, ahhoz még pluszban meg kell venni a matracot (kókusz vagy szivacs)
Miért nem nézel egy kelengyelistát, és abból nagyjából következtethetsz árra is.
Én például így állítottam össze nagyjából, amit FONTOSAK, hogy egyből meglegyen:
4-5 ujjatlan és 4-5 hosszú ujjú body 56-62-es méretben
4-5 ujjatlan és 4-5 hosszú ujjú rugdalózó 56-62-es méretben
1-2 db kardigán vagy pulóver
1 db kocsikabát 62-es
2-3 megköthető kis sapka (évszaktól függő vastagságú)
4-5 pár zokni többféle vastagságban
1 kocsicipő
Ruhákból 68-74-es méretekből ajánlanak többet venni, mert az 56-os méret kb 3hétig, a 62-es 6hétig jó a babára.
Felszerelések, amik fontosabbak:
ágy - állítható magasságú (esetleg később gyerekággyá alakítható)
ágybetét (kókuszmatrac vagy szivacsmatrac)
rácsvédő a kiságyba, hogy a baba ne üsse a rácshoz a fejét
2-3 lepedő (legjobb a gumis, hogy ne gyűrődjön fel)
1-2 hálózsák 62-68-as méretben
2-3 takaró (vastag-vékony, egy a babakocsiba)
2 fürdőlepedő, nagy nedvszívó, kapucnis
10-15 db textilpelenka büfiztetéshez, alváshoz fej alá
babakocsi - legideálisabb a könnyű, két irányba tolható, többféleképpen dönthető típus)
babahordozó, autóba beköthető
kis szekrény a babaruháknak
Tisztálkodás
műanyag kiskád (sima peremű, ne legyen éles a széle)
fürdetőkrém, popsikrém, babaolaj, babahintőpor, steril vatta köldökápoláshoz, 70%os alkohol köldökápoláshozm Konakion (K-vitamin, csak anyatejes babának kell), Vigantol olaj (D-vitamin), lázcsillapító kúp.. - de ezeket úgyis a doki írja majd fel. Kamillatea, vízhőmérő, lázmérő, orrszívó, körömvágó olló (lekerekített végű), eldobható pelenka, fültisztító pálcika (kifejezetten babáknak való a fülkagyló külső részének tisztításához), popsitörlő kendő, oltás után ramofix vagy árnika krém borogatáshoz.
Etetéshez:
1-2 db 1-es lyukú cumisüveg, sterilizáló (mikrós vagy folyadék), cumisüveg-mosó kefe, műanyag kanalak...
Anyukának
mellszívó(Aventet ajánlják)
mellápoló krém, hogy ne sebesedjen ki a mellbimbó
melltartóbetét tejszivárgás ellen(eldobható, vagy mosható)
TENA betét kb 2csomag a szülés utáni vérzésre(patikában tudják melyik fajta kell)
2db szoptatós melltartó
esetleg tejgyűjtő zacskó fagyasztáshoz
bimbókiemelő, ha befelé forduló a mellbimbó
Egyéb nem létfontosságú:
Pelenkázótáska(általában adnak babakocsihoz)
cumisüveg-termosz
eldobható pelenkázó alátétek utazáshoz
egyéb hordozók (kenguru, kendő)
párásító száraz levegőjű lakásokba
utazóágy
ágyra forgó-zenélő
éjjeli fény
bébiőr
cumik
babamérleg
légzésfigyelő
műanyag vödör a gyerek szennyesének
szemetes a pelenkának
szoptatós párna
cumisüveg melegítő
fürdőszivacs
csúszásgátló a kiskád aljára - egy textilpelenka is jó helyette
Ha lesz, amit kölcsönkapsz vagy kapsz, akkor szerintem igen. Midnenből nem érdemes használtat venni, új ruha meg mindenképp "kell" szeritnem, legalább amiben orvoshoz viszi az ember. És ugye az olyan kiadások, amit kölcsönadni nem tudnak: pelus, popsitörlő, popsikrém stb.
A sok kicsi is sokra megy, lázmérő 1500.- ez egy ezres, az egy ezres és csak röpködnek a 10ezrek.
Én még nem vásárolgatnék a helyedben, mert lehet sok mindent fogsz kapni/kölcsönkapni az ismerőseitektől. Én sem hamarkodtam el a vásárlást és tényleg alig kellett pár nagyobb dolgot beszerezni.
Ha bútort vesztek, akkor érdemes olyat, amit később is használhat a baba.
Esetleg van olyasmit amit tudsz, hogy úgyis kapni fogsz valakitől? Esetleg alkalmakra kérhetnétek a családtagoktól vásárlási utalványt babaáruházba és így is gyarapodna a "kelengye pénz".
Szia! Szerintem nagyon sok a 200 ezer. Nekem egy éves a kislányom, de eddig összesen nem költöttem szerintem ennyit rá. Igaz kaptam bébihordót és légzésfigyelőt is.
Amiket vettem: babakocsi- új a tesz...- ről, 30.000 Ft volt. De nagyon jó! Kiságy+ kókusz matra: 20.000 Ft. Ágynemű, takarók, törölközők, etetőszék, játékok, dobozok, műanyag tányér stb.. IKEA!!! ennél jobbat és olcsóbban nem találsz! Még vidékről is nagyon- nagyon megéri felmenni, nézd meg a holnapjukat. A Brendonnak az árainál kb feléért megkapod! Nekem a Müllerben kapható babadolgok is nagyon bejöttek. Remélem, hogy segítettem.
Simán. Ha kell, 100 ból is megoldható, nyilván többségében használt dolgokkal.
El kell döntetni, mi mennyire fontos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!