Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vegetáriánus kismamák, ettetek...

Vegetáriánus kismamák, ettetek húst a terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Kért ilyet tőletek az orvosotok vagy tiszteletben tartotta, h nem fogyasztotok húst?!

2012. szept. 14. 13:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
utolsó előtti vagyok. hiánybetegség nem csak a vegáknál léphet fel,egyetértek az utánam szólóval. különben nem lenne tele minden patikában, boltban 60 polc étrendkiegészítőkkel. a sajt tele van kalciummal. mindenki folyton sajtot eszik. akkor miért van mindenkinek csontritkulása. a hús tele van vassal. és kinek nincs vashiánya??
2012. dec. 18. 09:33
 12/15 A kérdező kommentje:

10.

ma már India népességének mindössze 25-30%-a vegetáriánus a szó klasszikus értelmében. Látogass el egy indiai étterembe, isteni húsos kajáik vannak. Gondolod, h ezeket csak a külföldieknek készítik? Egyáltalán hogyan lennének jellegzetes, csak Indiára jellemző húsételeket, ha ők maguk soha meg se kóstolták volna?

sehol nem állítottam, h a vegetarianizmus a hiánybetegségek egyetlen kiváltó oka, ez szimpla sarkítás. ilyet csak akkor tennék, ha provokálni akarnék, de eszem ágában sincs :)

2012. dec. 18. 19:36
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Indiában nem mindenki vegetáriánus, és ezt a # 10-es válaszoló nem is mondta. De nagy részük. Leginkább csak a hinduk. Ők nem esznek húst egyáltalán mégis jól elvannak.

Én Németországban élek és itt nem akad fenn senki ha egy kismama vega. Még az orvos sem. Mert tudja, hogy nem jelent problémát, ilyen téren sokkal képzettebbek mint M.országon. Van még mit fejlődnünk.

2013. jan. 17. 11:49
 14/15 anonim válasza:
100%
Ha terhes lennék sem akarnám hogy miattam kelljen egy állat nyakát is elvágni,ezért szerintem hülyeség terhesség miatt megváltoztatni alapvető elveket.
2017. dec. 18. 12:34
 15/15 anonim ***** válasza:
Én lassan 8 éve lakto-ovo vega vagyok, nem vallási okokból, egyszerűen undorodom a hústól. és most,, tervezzük'', de nem görcsölök rá, csak azért nem fogok erőltetni egy olyan ételcsoportot, amitől a hányinger kerülget, mert,, kell' ' az egészséges terhességhez. Ha terhes leszek sem fogok enni, maximum, ha tényleg megkívánnám, amit ilyen szintű undor mellett kétlek. Nem érdekel, hogy ezért több laborvizsgálatra lesz szükségem, azt se, ha pampog a védőnő, egyedül egyelőre őt nem ismerem, hogy milyen a felfogása ebben a témában. A nőgyőgy@szom és a háziorvosom is megértik a döntésem,és nem,, régimódi, vaskalaposak'', ebben a tekintetben, ők biztos nem fognak csesztetni. Még a családtól félek, de nem érdekel, akkor kötözzenek egy székhez és tömjenek meg hússal... Amúgy bonszensz ez az egész felfogás Mo. - n...Ha egy kismama egészségesen, kiegyensúlyozottan táplálkozok, esetleg még szed vitaminokat is, de a húst kihagyja, az hatalmas baj, meg beteg lesz a gyerek, jaj, jaj, kb épp csak fel nem jelentik az embert, de könyörgöm, annyi, de annyi hányós kismama van, aki hetekig-hónapokig pl csak bizonyos ételektől nincs rosszul, de attól nem parádéznak ennyire. Pedig, hány olyat ismerek, hogy pl végig csak szinte száraz kifli, vagy banán maradt meg bene, most mégis egy teljesen egészséges, azóta nagy gyereke van.
2024. febr. 8. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!