Ma voltam ultrahangon és kicsit ledöbbentett a babám sulya.31. hétben vagyok és kb.2000gr. Mekkora lesz mire megszületik? Igaz hogy duplája fog lenni? Kicsit félek hogy hogyan fogok egy ekkora babát megszülni.
A súlybecslést nem mindig találják el. :)
Mondjuk nekem 29 hetesen volt 1448g és azt mondta a szonográfus, hogy a hátralévő időben még 2kg-mot felszed magára.Bár a méretei szerint 30 hetesnek mérték.Lehet van egy kis elszámolás a dologban. :)
30 hkm
Nem valószínű, hogy a duplája lesz. Azért annyit már nem fog hízni. Bár ezek becslések csak, ettől lehet nagyobb, de kisebb súlyú is.
Amúgy ha ez megnyugtat, a fiamat a 33 hetes uh-n 3100 grammra becsülték és a 38. héten született 3960 grammal. Szóval még ő sem lett 4 kg-os, csak majdnem.:)
Az én kislányom 28+6 hetesen az UH szerint 1500 g volt. A doki mondta, hogy szép nagy baba. A védőnőm meg elkezdett ijesztgetni, hogy vajon mitől lehet olyan nagy, mert a kora alapján 1250 g-nak kéne lennie. Azóta nem foglalkozom vele, főleg amiatt, hogy kisgyerekes anyukák mondták nekem, az ő babájukat is a végén 3,5-4 kg körülire mérte az UH, és 3 kg alatt születtek...
Szóval szerintem te se pánikolj!
31 hkm
bocs az offért, de ez fáj: "duplája fog lenni" helyett talán "duplája lesz", nem? :)
Csak becslés, amit az uh mutat, van akinek az utolsó alkalommal óriás bébit jósolnak, közben teljesen normális súllyal született.
Ne aggódj!
Nekem bejött a duplája:-))31 hét 5 naposan 2216gr sacc.
Született 40+10 nap 4430gr. De nagyon jó szonográfushoz jártam és végig nagyot mondtak.
A becslés már ott is megdőlhet, ha egy picivel nagyobb a feje, vagy haskörfogata. A legjobb gép is csak ez alapján tippel.
Nekem pl. 3800 körülire tippelte a doki, és bár két héttel hamarabb jött, de csak 2800 volt!
Nekem is 31+3-nál 2200 grammnak mérték most. :)
Ezzel kár is foglalkozni, becslés. Ha genetikailag a feje pl. csúcsosabb, akkor a súly is kisebb lesz, mert a bpd alapján számolja a gép. Ha kerekebb a feje a súly nagyobb lesz... Nálam a nagyfiamnál volt az, hogy picikének saccolták, 3 kiló körülinek szülés előtt 2 héttel, mégis 4 kiló lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!