Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » BPD: 27 mm (18-27) 12 hét 4...

BPD: 27 mm (18-27) 12 hét 4 nap ultrahangon. A védőnőm kissé aggódik, hogy vagy túl nagy lesz a baba, vagy elszámolták a heteket?

Figyelt kérdés
Azt nem mondta, hogy esetleg baja lenne a magzatnak, de szerintetek van olyan betegség (vízfejűség vagy valami) amire ez az adat utalhat? Dokinál azóta voltam, de ő nem mondott semmit. Az előző gyereknél ez 20 mm volt. A többi adat: FL: 10 mm, CRL: 76 mm, NT: 1,9 mm (norm). Van valaki, akinek legalább a BPB-je volt ennyi ilyen idős korban? És egészséges babát szült?
2012. szept. 4. 11:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem 12+3 napos adataim vannak, bpd-m nincs.

CRL: 68 mm

NT: 1.17 mm

Elképzelhető, hogy el vannak számolva a hetek. Ha a doki nem mondott semmit, sztem nincs aggódnivalód!

2012. szept. 4. 11:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Hagyatkozz csak az uh-osra, ha ő nem mindent rendben talált, akkor NINCS MIÉRT AGGÓDNOD. Mellesleg 12 hetes méretek még nem sokat jelentenek abból a szempontból, hogy mekkora lesz a baba... Semmi baj nincs, ha lenne, szóltak volna. És akár el is lehetsz számolva, hiszen a teherbeesés pontos idejét senki nem tudja, vígan lehetsz pár nappal, esetleg 1-2 héttel idősebb, mint amennyi a papírokon van. A védőnők meg szeretik a frászt hozni az ember lányára... :)
2012. szept. 4. 11:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Első válaszadó. Azért az NT: nekem 1,9, neked meg "csak" 1,17. Ez elég nagy különbség, persze az enyém is (norm) ami talán normális értéket jelen? De a dokimmal nem vagyok túl elégedett, már azon gondolkodom pár hete, hogy váltok, csak hát elég furcsa lenne, biztos beszélne az új dokimmal, illetve az új a régivel... Azért akarok váltani, mert olyan "semmilyen". Elküld amire el kell küldenie, de még soha nem kérdezte meg pl., hogy van-e kérdésem ezzel vagy azzal kapcsolatban.
2012. szept. 4. 19:58
 4/6 A kérdező kommentje:
Második válaszadó. Azért egy kissé aggódom, lehet, hogy ha legközelebb megyek a dokihoz (jövő héten) akkor erre rá fogok kérdezni, merthát olyan is előfordult már (persze nem rendszeresen) hogy kéz és láb nélkül született egy gyerek (legutóbb talán a kis Toncsika) és állítólag nála is rendben találtak mindent az uh-osok... És ugye az ember úgy van vele, hogy mindegy, hogy fiú vagy lány, csak egészséges legyen. Azért köszönöm a válaszaitokat!!!!
2012. szept. 4. 20:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Az NT-t ne vedd összehasonlítási alapul!!
2012. szept. 4. 21:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Az NT-nek 12 hetesen 3 alatt kell lennie, az a jó eredmény!!! az 1.9 bőven alatta van!!!
2012. szept. 5. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!