Ez nem borzasztó? Vagy nincs igazam?
Olvasom itt a kérdéseket, és teljesen el vagyok hűlve, hogy mit tettek a terhességgel.Elvileg ez lenne egy nő életében a legszebb 9 hónap, aminek nyugalomban kellene telnie, de a doktorok, a média, az internet mindent megtesznek azért hogy teljesen beparáztassák az amúgy is aggódós kismamákat.És sokszor feleslegesen.Persze van amikor van alapja, de többségében vaklárma.
Régen pl. anyuék idejében, 30 évvel ezelőtt, sokkal felszabadultabbak lehettek a kismamák, nem tudtak ennyi mindent a várandóságról, nem volt ennyi vizsgálat, mégis megszülettünk egészségben.
Most meg abból állunk hogy ha véletlenül a babánk valamelyik testrésze 1 milivel eltér az átlagtól, akkor már tiszta idegek vagyunk, és hasonlók.
Régen azt sem tudták hogy mi az hogy méhszáj, nem hogy mennyire van nyitva, mégsem volt több koraszülés.
Én már a 20 héttől attól rettegek hogy nehogy koraszülött legyen, mert a doki megijesztett.Most a fejméretével ijesztett meg, hogy kissebb 2 milivel.Hát lehet így élvezni a terhességet?
A kilókról meg nem is beszélve, hogy azzal mit össze nem variálnak, sok kismaát ezzel keseítenek meg.
Bizotos sokan nem értenek egyet velem, de csak meg kell nézni a sok ezer kérdést itt az oldalon, tele van aggódással.
Csak ki akartam magamból írni, mert már tényleg túlzásnak tartom hogy ennyire halálra vagyunk rémisztve.
Egy aggódó 35 hetes kismama.
Tökeletesen egyet ertek. En a 20. hetemben hatäroztam el, hogy na jo, innentöl nem olvasok el semmit, mert csak folyamat aggodok. Azota kicsit jobb. Pedig nekem tenyleg eleg problemäs a terhessegem. Ami jo, hogy en külföldön elek, es semmi olyasmi vizsgälataink nincsenek mint otthon. Lehetöseg meg van rä, ha szeretne a kismama, de önköltseges. Igy csak havonta egyszer räkukkolnak a babära es a mehszäjra, pisi vasszint (ujjbegyböl) es ennyi. En csak a 12. heti vizsgälatot csinältattam meg. De nem volt se AFP-m sem vercukor sem az Isten tudja meg milyen ilyen-olyan verveteleket irtok. Viszont havonta volt egy 2 perces uhu, ahol lättam forgolodni a tökmagot. 26 hetesen kezdödött egy ilyen felkeszitö tanfolyäs, ahol elmondanak mindent es kesz is. Innentöl csak meg kell szülni a kisvöcsköt. Nem stresszelnek agyon. Az elejen meg nyünnyögtem, hogy bezzeg otthon minden kismama tud minden adatot, hät öszinten a 12. het ota azt sem tudom mekkora a baba, mert sose merik (vagy nem mondjäk...). Amit meg tudok, hogy nyugodtan fürcsizhetek termeszetes vizben mert tökeletesen zärt a mehszäjam.
nekem ez igy tökkeletes :o)
igaza van a kérdezőnek abban, hogy sok mindent feleslegesen tudunk meg (én pl. még sosem hallottam a nyákdugóról, de nem is érdekel különösebben). Azért azt nem mondhatjátok, hogy „30 évvel ezelőtt is megszülettünk egészségben”, mert 30 éve sokkal nagyobb volt a gyermekhalandóság, sokkal több sérült gyermek született (lásd a PKU-s gyerekeket, akik megfelelő táplásással abszolút normális gyerekek lesznek, míg 30 éve egyszerűen bedugták őket a bolondok házába). Én belehalnék, ha csak kétszer néznék meg UH-n a babámat. Volt már egy vetélésem, már 3 hete elhalt a magzatom, mikor az uh-n észrevettük, és a vérzés még utána sem akart megindulni. Lehet, hogy hamarabb kapok hullamérgezést, mint ahogyan elkezdek vetélni, ha ezt nem állapítják meg. Szerintem igenis jó, ha többet tudunk, mint anyáink tudtak, hiszen sem az élet nem olyan „lassú” már, mint akkor volt, és a civilizációs betegségek (cukorbetegség, allergia, meddőség) is sokkal aktívabban vannak jelen, mint régen.
Ja, csak hozzáfűzöm, hogy én is folyton parázok, de egy kivizsgálás legalább megnyugtat engem is.
Szerintem nem az orvosokkal és a vizsgálatokkal van gondotok. Ha nem foglalkoznának semmivel, akkor meg az lenne a baj. Én mindig alig várom, hogy mehessek UH-ra, hogy láthassam a picit.
Inkább az itt, és ehhez hasonló oldalakon olvasható dolgok miatt vannak/vagyunk sokszor megijedve. Én már észrevettem magamon, hogy ha nem olvasgatnám ezt az oldalt, akkor igenis az édes tudatlanságban szernvednék, azonban van olyan alkalmom is, amikor pont az itteni válaszok nyugtatnak meg. Ezért is olvasom nap mint nap ezt az oldalt.
Azonban azt nem értem, hogy ha ennyire szidjátok az internetet, és az itt megjelenő kérdéseket és válaszokat, akkor miért olvassátok?! Hiszen ha válaszoltok, akkor olvassátok. Ha pedig ennyire megijesztenek az itteni dolgok, akkor inkább hagyni kellene.
Nem kötekedni akarok, csak nem értem. ...Ez számomra egy kicsit ahhoz hasonlít, amikor mindenki szidta a Győzike show-t az országban, hogy miért vetítenek ilyen idióta műsorokat, de közben meg mégis mindenki tökéletesen tisztában volt a részletekkel, hogy mi történt a legutóbbi epizódban...
Bocsánat a hasonlatért.
Igen, igaza van az utolsó előtti hozzászólónak, annyiban hogy nem muszály ilyen oldalakat nézni, de pl. én nem tudom megállni, sajnos, pedig már megfogadtam én is hogy nem nézegetek ehhez hasonló oldalakat.Mivel itthon vagyok, non-stop fekszem, ez az egyetlen szórakozásom, mármint a net, és valahogy mindig itt kötök ki, meg a babával kapcsolatos oldalakon.Ha dolgozhatnék, vagy csinálhatnám a házimunkát akkor nem ülnék folyton itt.
Az uhákat amúgy én is várnám, de mindig megijesztenek valamivel, amin aztán agyalhatok, mert ugye rá is érek, nincs ami lekössön.
(ja a győzikét meg inkább hagyjuk, én speciel nem néztem, de mivel mindenki azt beszélte a buszon, melóhelyen, akararatlanul is értesültem a népbutításról.)
Igen, az is igaz hogy régebben is születtek beteg babák, de arányaiban most sem kevesebb sokkal mint amennyire elvileg fejlődött az orvostudomány.
Most is egy csomó baba elhal szülés előtt, hiába az nst orrba szájba, vagy hal meg sajna kismama.
Én nem azt mondom hogy nem kellenek a vizsgálatok, sőt, de ha nem nagy a baj, akkor ne ijesztgetnék a kismamát!
Miota az oldalt olvasom, elkepesztö kerdeseket teszek fel a dokimnak, csak mosolyog, megnyugtat jo fej. Mi is külföldön elünk nekem sem volt AFP-m pl. kerdeztem, hogy mi az hogy nincs mire közöltek velem, hogy az eletkorom es az ultrahang nem teszik indokolta ilyen vizsgalat elvegzeset, különben sem volt a csaladban (tudtommal) ilyen jellegü megbetegedes. Ennyi volt a valasz. Ha nincs gaz nem küldözgetnek mindenhova, ha a "normal" ertekek között növekszik a babad, nem riogatnak mm-kel, ha pedig baj van,kiderül. Otthon en is minden rezzenestöl kiborultam, köszönhetö a vedönömnek is aki tulsagosan lelkiismeretes volt es mindent "javasolt". (napokig bögtem a paraztatasai miatt) Egyszerüen nem tud az ember ellazulni es csak a terhesseg szepsegeire gondolni, ha közben folyton eredmenyekkel traktaljak, ha mar az elsö trimeszterben egymast követik az olyan szavak mint a veteles utana meg egyböl a gatvedelem. Nem kerdezek, megelegszem azzal amit mondanak es boldog vagyok igy, ha nincs valami rendben kötelessegük mondani. Javaslom mindenkinek ezt a modszert, meg azt hogy nehany homlokegyenest elterö "valasz" helyett inkabb a dokija tanacsait tartsa be. ( a vedönö nem orvos, mi itt szinten nem, függetlenül attol, hogy hanyadik babankat varjuk)
Mindenkinek boldog Babavarast es nyugodt perceket:)
18 hetes KM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!