Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha végig szedek terhesség...

Ha végig szedek terhesség alatt terhesvitamint, akkor tényleg nagyon nagy lesz a babám? Valakinek tapasztalat?

Figyelt kérdés
ÍLadeevitet szedek,de mindennap beveszem!szoptatás alatt is szedtetek valamit amúgy?
2012. szept. 6. 22:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
nem láttam még a hiradóban hogy a terhesvitaminnal összefüggésbe hoztak volna 4-6 kg babákat. nem nő nagyobbra senki ha vitaminokat kap.
2012. szept. 6. 22:54
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem "hatalmas" gyerekeim lettek.Az 1. fiú 3350 grammal született(túlhordással),a 2. 3090 grammal(37+3 hétre).Mindkettejüknél végig szedtem vitamint,utána is(Elevit).Most 37. hetes vagyok,kb. 2600-2800 gramm a kicsi,a 12. hétig Femibiont szedtem,azóta Gravidát.A szoptatás alatt is fogok valamit szedni(szerintem maradok a Gravidánál).
2012. szept. 6. 23:07
 3/17 anonim ***** válasza:

Én amint kiderült hogy terhes vagyok elkezdtem szedni a Gravidát. Végig szedtem,és szülés után 2hónapig.

A lányom 4950g született a 41.héten. 1.gyerek.:)))

Most gondolom ebből az jön le hogy a vitamin miatt lett ilyen nagy,de nem hiszem! Igazából fogalmam sincs miért nőtt ilyen nagyra,de 80%-ban a genetikával magyarázom. Ja és nem voltam cukros,soha nem is voltam az!

Arra azért kíváncsi lettem volna ha nem szedek vitamint akkor is ilyen nagy lesz?!:)))

2012. szept. 7. 00:11
 4/17 anonim ***** válasza:
64%

1. gyerek: fiú 3950g,55cm-elevit

2. gyerek: lány 3980g,57cm-elevit

3. gyerek: fiú 3950g, 56cm-semmiilyen vitamin...

szerintem hülyeség, hogy a vitamintól nagyok lesznek...

2012. szept. 7. 05:53
 5/17 anonim ***** válasza:
64%

1. gyerek: fiú 3950g,55cm-elevit

2. gyerek: lány 3980g,57cm-elevit

3. gyerek: fiú 3950g, 56cm-semmilyen vitamin...

szerintem hülyeség, hogy a vitamintól nagyok lesznek...

2012. szept. 7. 05:53
 6/17 anonim ***** válasza:
64%
Nem tudom, miért ment kétszer, bocs:)
2012. szept. 7. 05:55
 7/17 anonim ***** válasza:
Én is hallottam már ilyesmit.A védőnőm viszont azt mondta, hogy csak a vitamin miatt biztos nem lesz olyan nagy a baba. Egyébként Ladeevitet szedek én is. Úgy gondoltam, hogy ha majd nagyon beindul a növekedésben, akkor azért abbahagyom a vitaminszedést, bár lehet, hogy akkor már mindegy is. Mellesleg mindkét részről jellemzőek a nagy születési súlyú babák, tehát akár genetikai oka is lehet a nagy babának ... :)
2012. szept. 7. 06:15
 8/17 anonim ***** válasza:

Én elevitet szedtem, a 39. héten született a lányom 3290-el. Úgy 5 héttel a szülés előtt még azzal riogattak, hogy nagyon kicsi babám lesz.

Ami volt még, azt beszedtem a szülés után.

2012. szept. 7. 06:20
 9/17 anonim ***** válasza:

Ekkora baromságot! Dehogy lesz nagyobb.....ne hallgass ilyeneket, ezek akik mondták élvezik, hogy szivathatnak, ha nem hiszed kérdezd meg az orvost és csak neki higyj, ne másnak. Ezt jól jegyezd meg! Minthogy az sem igaz hogy ha ég a gyomrod akkor nagy hajű babád lesz, ez csak tévhit.

Aki anyuka szeretne lenni,(legalábbis aki komolyan akarja) az utána néz ezeknek a dolgoknak hogy mi miért van, miért ég a gyomrod, magyarázat van rá, miért szükséges pl a sok zöldség és gyümölcs....ezeknek a dolgoknak mind mind utána kell olvasni nem pedig másra hallgatni, vagy esetleg védőnőtől orvostól megkérdezni. Az én anyám azzal riogat, hogy ne igyak Colát mert felpezsdül a magzatviz, semmi köze hozzá. Nem fog felpezsdülni csak a jéghideg kóla tökéletesen bevált nálam a gyomorégére! Nem tiltott ital, de nem is kell liter számra inni. Anyósom szerint nem használhatom a mikrót mert bennt ég a baba, akkor a gáz mellett sem állhatnék. Ezek mind mind tévhitek, nem mondom hogy interneten kellene utána nézned ezeknek mert sok a kamu ott is, de szerintem szakkönyvekből nyugodtan olvashatsz! Van aki nem szed semmilyen terhes vitamint, mégsincs semmi baj a babának sem súlyban sem másnban, én pl szedem az Elevitet mert nekem alapból vitamon hiányom volt, és a dokim mondta, hogy egyenlőre ezt szedjem pótoljam a vitamint ha nem lesz jó a vérképem akkor mással próbálkozunk. És nem szégyen orvostól megkérdezni. Különben ha veszélyes lenne az elevit akkor betiltották volna, mint annak idején a Kontegrál (vagy valami hasonló csengésű orvosságot) amikor olyan sok végtag hiányos baba született). Szóval nyugi a babád egészséges lesz mind mindenki másnak, bizzál magadban és az orvosban és ne idegeskedj mert azzal csak ártasz! Bocsi, hogy hosszú lett. Kellemes bababvárást

35hkm

2012. szept. 7. 06:43
 10/17 anonim ***** válasza:

Tökéletes lett a vérképem semmi vitamin hiányom nincs, de azért 2-3 naponta bekapok 1 elevitet. A vége felé nem tanácsos már ezeket szedni mert hirtelen sokat lök a baba súlyán és ezért lesz nagy babád a terhesvitamintól. Ártani persze nem árt csak nehezebb megszülni. De ugye a rengeteg zöldséggel gyümölcsökkel lehet a legtöbb vitamint begyűjteni. Nekem ezt úgy mondta el a doki h ha én is párom is jó súllyal születtünk meg tényleg egészségesek vagyunk akkor nem indokolt sűrűn szedni. Ezért van az h bekapok pár naponta egyet. EZ persze csak az én véleményem nem szentírás :)

14hkm

2012. szept. 7. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!