Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Na ehhez mit szóltok? Konflikt...

Na ehhez mit szóltok? Konfliktus a villamoson egy másik kismamával.

Figyelt kérdés
26 éves vagyok, 28 hetes terhes. Valamilyen oknál fogva kölyökképem van, tavaly, amikor cigit akartam venni, elkérték a személyimet, hogy elmúltam-e 18. A pocakom nem olyan óriási még, ha ülök akkor a ruhámban elvész, pedig csak egy picit vagyok túlsúlyos. Ma ültem a tömött villamoson (ezerfelé voltam reggel), baromi fáradtan rogytam le az utolsó ülőhelyre. Ölemben a szütyőm, ami jól el is takarta a hasam. Két megálló múlva felszállt egy kismama, olyan harminc körüli csajszi, kb 5 hónapos terhes lehetett. Egy darabig állt mellettem, aztán elkezdett méltatlankodni fennhangon, hogy ő elhiszi, hogy fárasztó lehet az iskolakezdés, de az iskolatáskát le lehet venni, a gyereket viszont nem, és nagy szemekkel nézett rám, hogy jó lenne, ha volnék oly kedves és felállnék és átadnám neki a helyet. Amikor tudatosult bennem, hogy hozzám beszél, én köpni nyelni nem tudtam, kajak azt hitte, hogy középiskolás vagyok. Ott topogott a lábávál, piros fejjel, hogy álljak már fel és adjam át neki a helyet. Én felálltam, feltártam neki a kétszer akkora hasam, mint ami neki volt és gratuláltam neki, hogy milyen remek anya lesz, hogy felállít egy hét hónapos terhest hogy ő leülhessen. Persze akkor már szabadkozott, hogy nem látta a hasamat a táskámtól, de nekem úgy elborult az agyam hogy azzal a lendülettel le is szálltam a villamosról és vártam egy következőt. Szerintetek jogos a felháborodásom, vagy csak a hormonok miatt reagálom túl a dolgokat?

2012. szept. 6. 17:55
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Én már írtam hogy jogos volt. De nehogy már elnézést kérj még ha ide is tévedt az a szerencsétlen. A másik meg, mi az hogy a többiek téged tesznek felelőssé!?

Azon miért nem akadtok ki, hogy a villamoson senki más nem volt aki önként azonnal átadta volna mindkettőtöknek a helyet? Illetve bízom benne a többi utas felismerve a helyzetet, végletekig lenézték a hisztis mamikát.

(Amúgy tuti valami 5 éves nyomkodja a piros kezet, kit érdekel.)

2012. szept. 6. 20:13
 22/25 A kérdező kommentje:
Én olyan vagyok, hogy ha hibáztam, akkor belátom és bocsánatot kérek, ez lehet, hogy nem módi, de én akkor is ilyen vagyok. :D Minden esetre azért visszagondolva inkább vicces, mint felháborító, de akkor és ott kb le tudtam volna üvölteni a haját, de helyette, csak gratuláltam neki, hogy szép volt. Mindjuk igaz, ha szépen kéri, akkor azt mondom oké, de ez, ahogy nekem esett: "elhiszem, hogy nehéz az iskolatáska", hát bocs, de k.rvára nem iskolatáska volt, de mindegy. Persze lehet, én is benéztem volna fordított helyzetben, főleg ha takarja a pocakját, de ha megtudom, hogy ő is kismama, akor hupsz, ezer bocsi, és letámadok valaki mást. :D
2012. szept. 6. 20:38
 23/25 anonim ***** válasza:

Kötve hiszem, hogy ilyen stílusod lenne mint az említett anyukának.

Nem gondolom, hogy ilyet tettél volna, hogy ilyen stílusban szólsz be.

Aki így szól be, hogy "Nehéz az iskolatáska..." az alapjáraton frusztrált, minden másban is valószínűleg ilyen stílusban áll a dolgokhoz, nem szabad egy pillanatig sem elfogadni a viselkedését.

Az meg hogy besz0pta, jó esetben elszégyelli magát, rossz esetben hazamegy apucihoz és kipanaszkodja magát, hogy milyen "bunkó iskolás lánnyal" találkozott a villamoson, és mittudtaő, hogy ő is terhes.

Légy nyugodt, teljesen normális hogy kibuktál.

Esetleg csinálj egy "xy hetes terhes vagyok" feliratú táblát papírt és ilyen helyzetben csak mutasd fel neki, így nem kerülsz hangos konfliktusba. :D

2012. szept. 7. 04:16
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen igazad van, én is így reagáltam volna le! Nagyon nem szeretem, hogy manapság az emberek ítélkeznek, anélkül, hogy tudnák, mi is a való igazság. (Jelen esetben, hogy te is kismama vagy, nem pedig egy kamasz diák). Egyébként sincs joga ilyen jelenetet rendezni, a hely nem jár a kismamának, másnak is ugyanolyan joga van ülőhelyet elfoglalni, amennyiben fizetett a szolgáltatásért. Az csak egy jóindulat, udvariasság, hogy időseknek, kismamáknak átadjuk a helyet, de nem kötelező, és nincs joguk felróni, ha valaki nem teszi meg. Én is kismama vagyok, de nem esek pánikba, ha nem kapok ülőhelyet, ha nagyon rosszul van az ember, akkor udvariasan is meg lehet kérni valakit az ülőhely átadására. Csak saját magát járatta le a kismama.
2012. szept. 7. 10:14
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az az egészben a szégyen, hogy más, aki észrevesz egy álló kismamát a villamoson, miért nem képes felállni, és átadni a helyét... Persze érthető a felháborodásod, én is kismama vagyok, és tapasztalom, hogy nem nagyon tolonganak a segítőkész emberek, de én soha nem kértem ezt ki magamnak, nem vergődtem senkinek soha, hogy ugyan álljon már fel, mert én le akarok ülni. Az a baj, hogy az emberek nagy többsége nem figyel erre oda, nem érzik át, milyen nehéz pocakkal járkálni. Sajnos kifogyott az emberekből az egymás iránti tisztelet, odafigyelés...
2012. szept. 7. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!