Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Na ehhez mit szóltok? Konflikt...

Na ehhez mit szóltok? Konfliktus a villamoson egy másik kismamával.

Figyelt kérdés
26 éves vagyok, 28 hetes terhes. Valamilyen oknál fogva kölyökképem van, tavaly, amikor cigit akartam venni, elkérték a személyimet, hogy elmúltam-e 18. A pocakom nem olyan óriási még, ha ülök akkor a ruhámban elvész, pedig csak egy picit vagyok túlsúlyos. Ma ültem a tömött villamoson (ezerfelé voltam reggel), baromi fáradtan rogytam le az utolsó ülőhelyre. Ölemben a szütyőm, ami jól el is takarta a hasam. Két megálló múlva felszállt egy kismama, olyan harminc körüli csajszi, kb 5 hónapos terhes lehetett. Egy darabig állt mellettem, aztán elkezdett méltatlankodni fennhangon, hogy ő elhiszi, hogy fárasztó lehet az iskolakezdés, de az iskolatáskát le lehet venni, a gyereket viszont nem, és nagy szemekkel nézett rám, hogy jó lenne, ha volnék oly kedves és felállnék és átadnám neki a helyet. Amikor tudatosult bennem, hogy hozzám beszél, én köpni nyelni nem tudtam, kajak azt hitte, hogy középiskolás vagyok. Ott topogott a lábávál, piros fejjel, hogy álljak már fel és adjam át neki a helyet. Én felálltam, feltártam neki a kétszer akkora hasam, mint ami neki volt és gratuláltam neki, hogy milyen remek anya lesz, hogy felállít egy hét hónapos terhest hogy ő leülhessen. Persze akkor már szabadkozott, hogy nem látta a hasamat a táskámtól, de nekem úgy elborult az agyam hogy azzal a lendülettel le is szálltam a villamosról és vártam egy következőt. Szerintetek jogos a felháborodásom, vagy csak a hormonok miatt reagálom túl a dolgokat?

2012. szept. 6. 17:55
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
92%
Hú de nem tetszenek a válaszok valakinek. :)))
2012. szept. 6. 18:10
 12/25 anonim ***** válasza:
28%

Azért kissé túlreagáltad.

A bevezetődben Te magad is szépen felvázoltad, hogy mennyi alapos indokod volt arra, hogy leüljél, miért gondolod, hogy egy másik várandósnak nincsenek ugyanilyen indokai?

Nem látszott a pocakod, nem volt a homlokodra irva az állapotod, simán középiskolásnak nézett. Ki mástól kért volna ülőhelyet, egy hetvenéves botos bácsikától?

Lehet, hogy a stilusa hagyott némi kivánnivalót maga után, de ezt látatlanban nehéz megitélni.

A piros fejjel topogás meg akár lehetett egy mindjárt elájulok érzéstől is, erre nem gondoltál?

Én mindkét terhességemnél pont az elején voltam iszonyat rosszul, amikor még semmi nem látszott rajtam, egészen a 20-22 hétig. Nem törvényszerű, hogy az van rosszabbul, akinek nagyobb a hasa ;)

2012. szept. 6. 18:13
 13/25 A kérdező kommentje:

Nem én pontozlak le titeket! Mindenkinek ment a zöld kezecske!

Azt megjegyezném, hogy ha esetleg itt van köztünk az a kismama és magára ismer, akkor bocsi, ha bunkó voltam!

2012. szept. 6. 18:14
 14/25 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező: nem is Rád gondoltam. :) Én meséltem a saját mostani hormonzavaros időszakomat a motorosokkal kapcsolatban, és szerintem semmi rosszat nem írtam benne. És nem gondolom, hogy Te pontoztad le. :)
2012. szept. 6. 18:17
 15/25 A kérdező kommentje:
Kedves 12-es! Igazad van, tényleg lehetséges, hogy valaki éppen akkor van rosszul, amikor még semmi nem látszik a terhességből, és persze, neki is lehetett millió oka, amiért le akart ülni, én ezt aláírom. De rajtam kívül annyi ténylegesen kölyök volt ott, és pont engem talált be, ráadásul pont engem nézett tininek, amikor rajtam kivül volt vagy öt ténylegesen tini, akiknek meg amúgy eszébe se jutott volna felállni. Amikor én tini voltam, mindig átadtam a helyet a kismamáknak is és az idősebbeknek is, sőt, még így pocakosan is volt, hogy egy néninek át akartam adni a helyem, aki nem engedte. De engem az húzott fel, hogy benézett iskolásnak és olyan hangnemben beszélt, amit ha nem lennék kismama akkor is nehezen tolerálnék, max szó nélkül ott hagytam volna, de így tényleg nagyon felhúztam magam rajta és beszóltam neki. :( Remélem többet ilyen nem fordul elő sem velem, se vele, se veletek! :)
2012. szept. 6. 18:19
 16/25 A kérdező kommentje:
14-es! A motorosok amúgy engem is zavarnak. Mi meg egy rendelőintézet + ügyelet mellett lakunk, és én meg a hajnali háromkor szirénázó mentősöket tudnám agyon csapni! :D Tegnap éjszaka ráadásul egy macskának is épp az ablakunk alatt jutott eszébe ódát zengeni, és legszívesebben megnyúztam volna, pedig szeretem a macskákat. Én már úgy várom, hogy helyreálljon a hormonháztartásom, és ne kapjam fel a vizet mindenen! Múltkor apukám kérdezte a számlaszámom, mert pénzt akart nekem átutalni, és elbőgtem magam, hogy nem tudom, pedig csak annyi lett volna, hogy kinyitom a szekrényt és megnézem a bankos mappámban az egyik bankiigazoláson. :)
2012. szept. 6. 18:23
 17/25 anonim ***** válasza:

szokj hozzá, itt a kismamáknak kuss a nevük, amikor én voltam terhes és egy fórumon méltatlankodtam, hogy méteres pocakkal se adják át a helyet, még én lettem a hülye, hogy egyáltalán elvárom...

amúgy meg gondolj arra, hogy a másik kismamában is dúlnak a hormonok:) egy jót kellett volna rajta röhögni.

2012. szept. 6. 18:40
 18/25 anonim ***** válasza:
A helyzet tényleg muris, és egyben nagyon szomorú is! Szerencsétlenségedre egy rakás ember közül éppen téged szólt le az említett kismama, de gondolj bele az ő helyzetébe: ha már meg kell szólalnia azért, hogy helyet kapjon, az azért elég rossz fényt vet az emberek hozzáállására. Egyébként én is nagyot csalódtam az emberekben. Korábban mindenhová gyalog, vagy biciklivel jártam, de mióta kismama vagyok sokat buszozok. Nem vagyok egy nádszál alkat, de túlzás nélkül mondhatom, óriási hasam van. Szinte naponta ülök buszra, de soha..SOHA!!! senki nem próbálta átadni még nekem a helyét..sem fiatal, sem idős, sem reggel, sem este...Soha Senki! Néha nekem is kedvem lenne szólni, mikor a magas sarkús nyugdíjas félrelök a szabad hely mellett, de inkább hallgatok, még egy darabig mindenképpen. Azt hiszem az a másik kismama már nem tud hallgatni...ne rá haragudj emiatt:-)
2012. szept. 6. 18:48
 19/25 anonim ***** válasza:
63%

Szia!Én elhiszem,hogy nem pontoztál le senkit,de egyébként az nagyon érdekes,hogy akárki,akármilyen választ írt lepontozták:-)Én abba a táborba tartozom,aki azt mondja,hogy részben igazad volt,részben nem.A másik kismamának,ugyanis nem kellett volna,ilyen hangnemben beszélnie,és nemcsak veled senkivel.Legyen szó akár egy tizenévesről,egy középkorúról,vagy egy idősről.Azt is megértem,hogy a kismamában most tombolnak a hormonok,de akkor is meg lehet kérni valakit/ez esetben téged/,hogy "Ne haragudj,nem érzem jól magam áttudnád adni a helyet?". Ez így sokkal szebben hangzott volna.És abban is biztos vagyok,hogy te is sokkal másképebben reagáltál volna,ha ilyen kedves hangnemben kérdez.Tehát neki se volt igaza,ez fix.De neked se igazán,hiszen te magad írtad le,hogy egy kívülálló nem láthatta volna,hogy terhes vagy.És ehhez képest neked is durva volt a reakciód.Inkább el kellett volna mondanod,hogy nem kéne így beszélni.Egyszerűen.

Üdv.egy két kisgyerekes anyuka

2012. szept. 6. 18:50
 20/25 anonim ***** válasza:

mikor én kb 12 hetes babás voltam felszállt buszra egy nagyobbacska pocakos kismama. senki az ég adta világon nem akarta átadni neki a helyét, rajtam kívül (ekkor még nem látszott a pocakom) nagyon kedvesen, de visszautasított, hogy maradjak csak. akkor nem bírtam muszáj volt elmondanom neki, hogy én is gyermeket várok, csak még fiatalabb a terhességem mint az övé :) vele jót beszélgettem míg le nem szálltam, de akkor sem ült le :)

a témához: szerintem is jogos volt a felháborodásod, pici túllihegéssel. de az adott helyzetben ez érthető. végül is minden kismama egy két lábon járó hormonbomba :))

2012. szept. 6. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!