Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagy baj, hogy a 12. hét...

Nagy baj, hogy a 12. hét végéig használnom kell az utrogestan sárgatesthormont?

Figyelt kérdés
6hetes 2 napos kismama vagyok és 2-3 napja nagyon enyhe barnás folyásom van,pisiléskor a wc-papíron van egy kicsi.Ma voltam orvosnál és mondta,hogy tényleg nan egy kevés,a babával minden rendben,múlt héten 4mmes volt,most meg 6 nappal később 7,4 mmes,tehét nőtt szívhangja is rendben van.Mondta,hogy ne nagyon erőltessem meg magam,de nem kell feküdni.Szerintetek aggódjak,vagy így rendben lesz a baba?
2012. szept. 6. 14:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Én is szedek utrogestant, hüvelykapszulát kaptam. Nekem nem volt barnázás meg semmi, csak a hormonjaimra kell gyógyszert szednem és a biztonság kedvéért kaptam az utrot.

Ez nem baj, én örülök neki, biztonságban érzem magam és szerintem te is megnyugodhatsz! A legtöbb terhesség alatt előfordult egy pici barnázás-vérzés, időben lettél "kezelve" így kár idegesítened magam.

Boldog babavárást!

9+5hkm

2012. szept. 6. 14:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem baj, hanem jó, így támogatja a megtapadást és a fejlődést az 1. trimeszterben a dokid.

A 11. hét végétől felezni kell az adagot a 12. hét végén pedig elhagyni (bár gondolom ezt mondták neked).

2012. szept. 6. 14:27
 3/5 A kérdező kommentje:
még nem mondta,de nagyon alapos orvos és jövőhéten is megyek hozzá és szerintem sűrűn ránk fog nézni a 12. hétig.ma kezdem a kúpot használni este.2szer 1-et kell felhelyezni és mondta,hogy arányosan osszam el.reggel és este.délben voltam nála uh már nem akartam feltenni,nehogy sok legyen,ha délben és este is használom.uh este kezdem.köszönöm a válaszokat.én is így érzem,hogy így nagyobb biztonságban leszünk.
2012. szept. 6. 14:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem előzőleg volt egy vetélésem, és a mostani terhességem is némi barnás folyással kezdődött, amiatt kaptam az utrogestant (5. héttől kezdve zsedtem). Nekem a tablettát kellett szednem, 3x2-t a 13. hét végéig. Nálam bevált, segített megtartani a terhességet, most vagyok 32 hetes.
2012. szept. 6. 16:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Nekem már van egy 2 éves kisfiam.vele is volt barna folyás,de vele nem kellett használnom a kúpot,mert magától elmúlt 2 nap után.Már most,hogy voltam orvosnál azóta nincs folyásom,de most már elkezdem szedni,ha felírta,meg ez a tuti.Én úgy értelmezem,hogy olyan nagy baj nem lehet,mert nem kell ágynyugalom,csak mondta,hogy ne erőltessem meg nagyon magam.Minden esetre remélem,hogy minden rendben lesz.
2012. szept. 6. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!