Kismamaként (baba pocakban) hogy esne ha Sziasztokkal köszönne nektek valaki?
Magamban megmosolyognám. :) Mondjuk én sose beszéltem többes számban, vagyis igen, azt mondom/mondtam, hogy jól vagyunk, mert igaz, mindketten jól vagyunk, de arra nagyon nem áll rá a szám, hogy ami csak rám vagy csak a kicsire vonatkozik, azt többes számban mondjam. Ez fokozottan igaz arra az időszakra, mikor már megszületett a fiam, nem mondtam olyat, hogy "már nem szopizunk", "már 2-es pelust hordunk" stb. Nekem ez nagyon nem fekszik, akinek jólesik, mondja így, de én nevetségesnek érezném magamat, ha így beszélnék. Ha meg valaki így kérdez, akkor viccesen de utalok rá, hogy én nem az a típus vagyok, aki így beszél. (pl. Éééés, esztek már gyümölcsöt is? - Hát, én már vagy 32 éve, a pici még nem.)
Mondjuk az távol áll tőlem, hogy parasztságnak tartsam, ha valaki többes számban kérdez, de a terhesség alatt a hormonok nagyon érzékennyé tudják tenni az embert, és amúgy sem vagyunk egyformák, szóval legyél óvatos a terhesekkel ilyet szempontból. lehet épp tombolnak benne a hormonok és olyan napja van amikor mindent támadásnak vesz.
:-) Kedves Paraszt Kérdező! (ez vicc akart lenni, jót nevettem a kommenteden is. Szegénykém! Ne is foglalkozz vele! Én is szoktam így köszönni közeli pocakos ismerősnek, és nekem is köszöntek így mikor a lányomat vártam, meg az ikrekkel is. Nincs ezzel semmi baj.
Más dolog is van, amit az egyik embernek lehet mondani, a másik meg simán megsértődik rajta.
Szerintem nem hogy paraszt nem voltál, hanem megtisztelted a gyermekét !!!
ne foglalkozz Vele!!!!!!! Veled semmi gond...
szerintem ő van kicsit eltévedve!
egy szintén babát váró kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!