Van itt valaki, akinek alacsony lett az AFP-je?
Nálatok hogy voltak ezután a vizsgálatok? Miket mondtak?
Az enyém alacsony lett és nagyon aggódom. 0,55 lett, korrigálva 0,66 (0,8-1.2 között van a tűréshatár), ezt 16+0 vették le. Megismételtettem 16+7 héten, ez 0,76 lett (0,4-2,5 közötti tűréshatárral). A dokim szerint 0,8 alatt ez sem igazán elfogadható.
Kombinált tesztem: Down-kor:1:30000 és Edwards-kor: 1:50000.
15+8-on voltam 4D UH-on, ott semmi rendelleneset nem találtak. Legközelebb 20. hétem megyek és utána valószínűleg a SOTE-ra tovább fognak küldeni-. Ha az is gáz, akkor amnio.
Nagyon magam alatt vagyok, mert már több ember is megkérdezte, hogy ugye még van időm elvetetni? Senki nem azzal kezdte, hogy nyugi minden rendben lesz... Bocsi, ha hosszú lett, csak nagyon ki vagyok borulva.
Szia! Engem 0,4-es AFP-vel, magas HCG-vel, 1/44 és 1/22 Down-kockázattal elküldtek genetikára. Mivel ott még az UH sem volt tökéletes (feszesen telt magzati gyomor, több magzatvíz), be kellett vállalnom az amniot. Aztán több, mint 3 nehéz hét után megtudtuk, hogy egészséges kislányunk lesz.
Az AFP-ről egyébként egyre többször azt hallom, hogy semmire sem jó, az eredmények nem tökéletesek, sok a falsch-eredmény és csak a kismamákat ijesztgetik vele. Ha az UH-k rendben vannak, nincs okod az aggodalomra!
23 éves 30 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!